Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

хлебопекарна Severin BM 3983 - ­ датчик

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Какво е съпротивлението на датчика за температура ?
Lumin

Нов участник

Здравейте, имам въпрос относно терморегулатор на хлебопекарна Severin. Меря с уреда и нагрявам.
Датчика дава около 115К , при нагряване намалява съпротивлението до 2к .
Доколкото разбирам датчика е термистор.

хлебопекарната изгаря хляба, а последният път е изгорила и термопредпазителя. Което ме навежда на мисълта че нещо не е наред с отчитането на температурата.

att-51055095dc1893983.png

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 27 Януари, 2013 - 16:53:32
bobitur

Нов участник

Имах подобен проблем и се оказа че нагреватела е обърнат буксата не е сложена правилно. Смених платка датчик и все не спира нагревателя и накрая се усетих че нагревателя е обратно.
Поздрави.

Всичко записи: 8 : Дата на рег-ция: Февр. 2013 : Отправено: 26 Февруари, 2013 - 11:31:04
kolyo

Админ
От: Русе

хлебопекарна SEVERIN ??? - не върти
Здравейте , имам хлебопекарна SEVERIN , но се появи един проблем . След като съм заредила продуктите , избирам дадена програма , но хлебопекарната изобщо не иска да завърти бъркалките . Когато натисна бутона за стартиране се чува звукът , че стартира , реотанът загрява , но лопатките не завъртат .
Какъв може да е проблемът ? Благодаря ви предварително !
Бойка Иванова
Че отвори я и виж какъв е проблемът.

Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Септември, 2015 - 21:19:57

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » хлебопекарна Severin BM 3983 - ­ датчик [Страници (1)]