Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Прахосмукачка Miele S6210

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Мотора и не тръгва
Морския еладжия

Нов участник

Здравейте! Прахосмукачката ни Miele спря да стартира мотора и. До регулатора на обороти стига напрежение. Веригата след регулатора, която води към двигателя има съпротивление 88 ома. Като подадох напрежение в 220в в тази верига, падна предпазителя от 16А , Гледам платката с потенциометъра за оборотите, ми изглежда силно слаботокова. Има само един по- мощен резистор и малък 8 пинов чип. Докато разглеждах платлата закачена към захр.кабел стартирах с бутона мотора и той се завъртя. Някой знае ли какъв е мотора - АС или DC. освен това, има вътре в мотора нещо друго което да го управлява , като мощем регулатор на напрежение. Тази платка всъщност каква електрическа роля има? Въобще ако ми обясните как осъшествяват немците процеса на промяна на оборотите. ще , имам база за проверка.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 25 Ноември, 2016 - 04:22:02

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » Прахосмукачка Miele S6210 [Страници (1)]