|
|
|
|
|
|
|
Търся схема за свързване на фритюрник profri 4 |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 10 Април, 2017 - 18:48:59 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Април, 2017 - 19:01:22 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря със щепсел е но беше отказал и го дадохме на ремонт но майстора разбира колкото аз разбирам ,извадени са всички кабелни обувки или по точно всички кабели са извадени и не знаем как да ги оправим нагревателя работи и релетата работят само копчето не работи .Затова ако е възможно напишете ми как да ги свържа. Предварително Ви благодаря |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 11 Април, 2017 - 08:18:28 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Април, 2017 - 09:45:10 |
|
|
|
Jey
Нов участник От: гр. Черноморец
|
|
|
|
Схемата не е вярна...нагревателя не може да е свързан последователно с лампичката.
|
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Юни 2019 : Отправено: 26 Юли, 2019 - 22:40:43 |
|
|
|
|
|
|
Аз не бих пуснал фазата директно към нагревателя, което не прави схемата грешна, а малко по—небезопасна. Но това е без значение, когато захранването е на щепсел. Или ако обобщим: можеш успешно да свържеш кабелите по тази схема ако лампичката е успоредно на нагревателя. Ако разчитам правилно постът ти и това не е достатъчно ясно за теб. Там признаваш, че силата ти не е в схемите. Иначе схемата по—горе е типично свързване още на бойлер, духалка, инкубатор, сешоар, някои печки и всички други уреди с нагревател и термостат. Всеки с малко опит в електричарството при вида на частите от схемата веднага си представя начина им на свързване. Действай по следния начин: Отвори щепсела. Този кабел, който е на шукото (в средата) свържи към металния корпус на уреда. Единият от другите два извода (по избор) свържи директно на едната клема на нагревателя. Последния кабел от щепсела отива на едната клема на ключа за включване на уреда, означен с "6" на първата рисунка. Втората клема на ключа се свързва с една от клемите на микроключето, означено с "2" на първата рисунка. Втората клема на микроключето се свързва с една от клемите на единия термостат (по избор). Втората клема на термостата се свързва с една от клемите на втория термостат (по избор). Втората клема на втория термостат се свързва директно към свободната клема на нагревателя. И последно, лампичката се свързва към двата извода на нагревателя. Как разбра, че всичко работи, с изключение на ключа? Ако е така, просто го замени. |
|
Всичко записи: 80 : Дата на рег-ция: Ноем. 2018 : Отправено: 28 Юли, 2019 - 16:53:10 |
|
|
|
rope
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
Тя хубава тази работа, ама щепсела като го гледам е пресован на кабела ??! Въобще, ремонта на такива електроуреди, които работят с мрежово напрежение не е препоръчително да се прави от нелицензирани "специалисти", както и не бих препоръчал поощряването на тази дейност. Поне им напишете, че не носите отговорност за възможни нещастни случаи вследствие неоторизирана дейност ! |
|
Всичко записи: 427 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 28 Юли, 2019 - 18:19:16 |
|
|
|
|
|
|
Струва ми се, че човека е в това положение заради специалист, който е твърдял, че е лицензиран, но това не е най-важното. Мисля, че схемата има още един недостатък. В нея не фигурира централния ключ за включване на уреда, означен с "6" на първата рисунка по-горе. Внасям допълнение в предния си пост (удебелен текст), за да е коректно всичко. То няма да измени идеята за сглобяване на схемата, а само ще я допълни с още една защита. |
|
Всичко записи: 80 : Дата на рег-ция: Ноем. 2018 : Отправено: 29 Юли, 2019 - 09:28:18 |
|
|
|