|
|
|
|
|
|
|
Здравейте , Интересува ме коаксиалният извод от DVD blu ray или от друга апаратура е само стерео или може да бъде 5+1. Благодаря. На DVD има само HDMI и Coaxial . Първият отива в проектора а вторият в усилвателя. _______________________________________________________________________ В Усилватяля няма HDMI. Има два входа coaksial. Питането ми беше дали се кодират два или пет+ едно. или какво се подава по този извод. |
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Юни 2011 : Отправено: 11 Октомври, 2024 - 21:35:56 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Октомври, 2024 - 00:12:36 |
|
|
|
Gena_bs
Редовен участник От: Бургас
|
|
|
|
Dolby Digital / DTS pass through 5.1 е за всички модели. Демек каквото се подава от диска като аудио потоци, отива на съответните изходи. Води се non-PCM stream. https://learn.microsoft.com/en-us/windows-hardware/drivers/audio/s-pdif-pass-through-transmission-of-non-pcm-streams Това се задава от настройките на плеера. А какво декодира receiver е отделен въпрос. През HDMI bitstreaming могат да се предават и по-новите формати DD+/ DTS-HD/ TrueHD. В общия случай за предпочитане е HDMI интерфейса и за аудио потоците. Решение е някакъв HDMI splitter/ hub, който е поне HDMI 1.4b версия. _________________________________________________________________________ https://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF Ако беше посочил марка и модел на устройствата, можеше и по-подробно да ти отговоря! Какво се подава също ти написах! Въобще прочете ли ми поста? Понеже нямам намерение да те разпитвам повече, общият отговор е Прочети упътванията на двете устройства! |
|
Всичко записи: 133 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 12 Октомври, 2024 - 18:33:06 |
|
|
|
|
|
|
Мисля, че колегата пита нещо много по-просто: Може ли коаксиалният извод на кое да е аудио/видео устройство да предоставя повече от два канала? Отговорът е, че може, но за всеки канал ще има отделен жак, защото коаксиален означава два проводника, концентрични на една ос. С два проводника и без кодиране може да се осигури преноса само на един аудио канал. Ако електронната схема на даденото аудио/видео устройство извежда 5+1 или 7+1 канала, то на панела с жакове ще има съответно 6 или 8 коаксиални извода - по един за всеки канал. |
|
Всичко записи: 95 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 14 Октомври, 2024 - 13:27:40 |
|
|
|
|
|
|
Разбрах, от извод cоаkxial излиза кодиран сигнал 5+1 и отива към усилвателя.
|
|
Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Юни 2011 : Отправено: 14 Октомври, 2024 - 19:55:49 |
|
|
|