Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

Дрелка AEG SB2E-751


Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 върти неравномерно
Гост


ОТСТРАНЕН


Колеги,повдигам отново темата за тази дрелка от раздела за пералните,където по грешка я писах.Та значи след няколко месеца чакане-злополучния статор е навит,но след монтажа дрелката заработи,само,че оборотите са нестабилни и не се регулира до пълна мощност.Сменил съм интегралата-TDA1085,ПРЕКЪСНАЛ РЕЗИСТОР15кОма/2Вт-два са в паралел,както и симистора.На мястото на оригиналният сложих BTA16,според препоръките от един пост за перални машини,но резултата е същия.При регулиране на оборотите в средно положение машинката върти равномерно и с малка мощност,но на максимални обороти накъсва и с ниски обороти.Четките не искрят или искренето е слабо,по мое разбиране-нормално.Имам сьщата дрелка,която работи перфектно,но е 800Вт. и електрониката е с интеграла U211B.Моля за идеи,ако някой е имал подобен проблем.

Отправено: 22 Август, 2009 - 11:26:33
Todor TodorovПостоянен участник
От: Шумен


След TDA1085 каква буква имаше на оригиналния интеграл? Защото на една пералня експериментирах с такъв регулатор но неуспешно.Моят беше TDA1085C , а аз пробвах с TDA1085A.Ефекта беше същия както го описваш ти.След смяната с TDA1085C всичко заработи нормално.

Всичко записи: 441 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 22 Август, 2009 - 16:12:33
Гост


ОТСТРАНЕН


Може би има логика,щото смених старата интеграла с нова от магазина,но сега не си спомням буквата,само дето новата не ми се видя оригинална.Търсих старата,но явно е в контейнера.Утре ще потърся с буква С,от някаква платка за перална и ще докладвам.Същата мисъл ми бе в главата,ама при телевизорите много букви си бяха братовчеди и работата ставаше,а тук,изглежда не е така.
До утре!

Отправено: 23 Август, 2009 - 00:34:23
Гост


ОТСТРАНЕН


Абе до утре,ама си стана цял месец.Купих и нова интеграла с буква С,но ефекта е същия.Поради това,че имам и още една машинка от тая фирма,която ми работи перфектно цяло лято не се сетих да пиша за резултата.Сезонът на ремонтите в къщи свърши и започваме профилактика и ремонт на уредите за ремонта,така,че темата ми остава отворена.Понарисувах и част от схемата на бормашината,която има различия от типичната за TDA1085C в свързването на потенциометрите за оборотите,иначе другото си е по Дейташийта на PHILIPS.

Отправено: 22 Септември, 2009 - 23:42:43
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на битова автоматика и дребна битова техника » Дрелка AEG SB2E-751 [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0085 ]   [ Gzipped ]