Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Crown CN 360 W

Форум » Кошче » Кошче [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Фризера не замразява
Alexcho

Нов участник

Здравейте, имам стар хладилник с фризер Crown cn 360 w . До последно всичко работеше, преди месец го изключих от тока да го размразя и без това никой не живее там, нямаше смисъл само да харчи ток.
Преди 4 дни като го включих, компресорите и двата тръгнаха. Горе на хладилника има 3 лампички за фризера, ключ и за хладилника. На фризера лампичката не изключва съответно работи компресора нон-стоп, вътре тръбите хващат много лед, продуктите не могат да замръзнат, но скарите са студени, а в хладилника задната част направо замръзва на капки и скреж. Нямам термометър да сложа във фризера за в момента.
Моля за съдействие да ме насочите къде да търся проблема. Помислих си, че може да е от уплътненията, защото са леко скъсани, но когато сложа ръката там, не усещам да излиза студен въздух отникъде. Има черна решетка зад хладилника тя си е топла, мисля, че е наред доколкото съм запознат.
Благодаря предварително Поздрави: Александър!

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2022 : Отправено: 13 Декември, 2022 - 18:32:30
He@t

Участник

Да нямаш ключе или опция за турбо охлаждане.

Всичко записи: 79 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 15 Декември, 2022 - 09:38:47
Alexcho

Нов участник

Нямам нито ключе, нито дявол. Горе над хладилника има врътки за хладилника и фризера 0 - 5. В момента даже съм изключил хладилния компресор. Сложих термометър във фризера показва +2 градуса, компресора работи нон-стоп, не спира и много загрява, чува се някакво много леко тракане, качили от компресора и също се чува все едно има недостиг на фреон. Иначе хладилника си работи добре, там няма проблем, включва и изключва компресора.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2022 : Отправено: 15 Декември, 2022 - 11:37:23
He@t

Участник

Мисля, че си открил причината сам.

Всичко записи: 79 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 15 Декември, 2022 - 13:18:06
Alexcho

Нов участник

Благодаря, ще звънна да питам какво ще струва

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2022 : Отправено: 15 Декември, 2022 - 14:59:58
kableman

Постоянен участник
От: Варна
Викни хладилен техник да ти шунтира подохлаждането, и да почерпи смукателната тръбичка с метанол, след което зарядка, и сначале.

Всичко записи: 268 : Дата на рег-ция: Окт. 2006 : Отправено: 16 Декември, 2022 - 08:01:29
Alexcho

Нов участник

Ако можеш да препоръчаш някого от Пловдив, ще съм благодарен

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2022 : Отправено: 16 Декември, 2022 - 15:53:58

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Кошче » Кошче » Хладилник Crown CN 360 W [Страници (1)]