Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик БК-1800 - не охлажда
1. megame - 01 Юли, 2017 - 09:34:47
Здравейте. Преди около 2 г. купух чистно нов руски климатик модел БК-1800. Тогава го тествах и доколкото си спомням си работише нормално. Пребрах го в кашон до днес. Днес го пуснах, но нещо не хлади изобщо. Отворих капака от преде и питата е много леко хладна. Почти не се усеща да се е изстудила. Забелязах че по тръбичките в едната край където влиза в радятора има малки капчици. Така на първите 2-3 търбички, а по-надолните няма. Компресора мисля че работи. Чува се леко щуртене/съскане при вклучване и изклучване, но ми се струва че няма достатачно фреон. Доколкото разбрах работи с фреон R22 който вече е забранен за ползване в някой държави, от който и нашата. Имало заместител, но най-добре било с R22 тъй като с такъв е направен в завода.

Преди да го пусна го завартях на обратно за да го извадя от кашона. Дали това нещо е повлияло на климатика или нещо друго е проблем. Ако има някой представа да помогне със съвет от какво може да идва проблема и какво може да се направи?
Благодаря предварително.

2. megame - 13 Юли, 2017 - 00:47:18
Оказа се че като съм обърнал от компресора е истекло масло и по тръбите се е отишло във филтера. Смениха филтера и сложиха нов фрион. Сега всичко работи идеално.Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0307 ]   [ Gzipped ]