| Форум »Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик OSAKA СН-17-JV |
| 1. vesofire - 06 Януари, 2009 - 00:02:58 |
| Здравейте,във форома прочетах доста компетентни мнения и затова споделям.Благодаря предварително ,за отговорите. Осаката я имам от 4 години .От тези с светодиодите е.На 31.12. както духаше топло и достигна Т и спря ,на следващото включване отвори клапата ,но духа хладен въздух .Това няколко пъти. Спрях му захранването рестартирах дистанционното и нищо.Отворих външното тяло и ме учуди ,че при спрян климатик бобината на четирипътния беше под напрежение,нормално ли е. А от компресора Хитачи като стържене , но не тръгваше.След два дни го включих и работи, до преди малко и пак взе да духа по хладно. Ще викна майстор ама ако се включи и разработи какво да ремонтир ?????? Пак си духа топло , но до кога ??? |
| 2. Гост - 06 Януари, 2009 - 08:09:05 |
| предполагам че е истекал кондензатора за стартиране на компресора заменете го и мисля че ще заработи доколкото за бобината е нормално да е захранена Нормално е да е под напрежение бубината. Но това със стърженето не е добре. Най добрия варянт викай хора дето това им е работата. |
| 3. staiko donchev - 11 Март, 2009 - 09:54:16 |
| значи този твоя климатик има фабричен дефект във ватрешното тяло - пука се една свразка на тръбите и губи фреон дали е така можеш да провериш и сам - вдигни капака на филтрите и погледни най в дясно дали е мазно като с машинно масло ако е така значи проблема е там и си викаш саответно маистор и знаеш какво трябва да ремонтира |