Форум »Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco Vienna Digital ­ - помпа
1. Гост - 11 Юни, 2012 - 07:29:34
Здр. машинката прави следния проблем: изписва ventilate, отварям крана за пускане на пара , помпата се включва, а вода не тръгва ???
Отворих почистих всички клапани, как да проверя какво налягане прави и изобщо прави ли някакво налягане ???
Възможно ли е помпата да бръмчи а да не работи ??? Благодаря.

2. psc_ivan_carski - 11 Юни, 2012 - 19:22:16
напълно е възможно,също така е възможно да е запушена трябва да откачиш маркуча на помпата който отива към балона и да я пробваш с кабел директно тя е 220 v

3. Гост - 18 Юли, 2012 - 14:06:47
помпата е сменена с нова 18лв

трябва ми инструкция за употреба за Saeco Vienna Digital, след безотказна работа от 2 години, тази машина вече ще ме побърка. Нова помпа, нов бойлер, сега работи, но кафето, което прави е отврат. Кафето е смляно добре, но каймак-няма, имам чуство, че водата не е достатъчно топла. Колко градуса трябва да е водата ??? Заедно с бойлера имаше в комплекта и термо датчик, смених и него, върнах и стария и пак същата работа. А ако не вдига температура, машината не заработва, което ме навежда на мисълта, че вдига достатъчно температура. Сега, като прави кафе, мели, дозира и започва да пуска вода, пуска малко вода и спира за три сек. след което довършва дължината на кафето, а преди не правеше така ???? Разглобих и почистих цялата мелачка, забелязвам че няма промяна в ситността на смляното кафе след завъртане на копчето за регулиране, но кафето е добре смляно въпреки всичко. От настройките на дисплея изписва доста неща едно от които е за настройка на температурата май ??? Може ли някой да помогне или вече и в завода производител няма да могат да я оправят, след моята намеса ????

4. Vialex - 18 Юли, 2012 - 15:06:50
http://www.partsguru.com/user/Manual_Vienna_Digital_Rapid_steam_sup018mdr.pdf
пуска малко вода и спира за три сек. след което довършва дължината на кафето, а преди не правеше така ????
Така трябва да прави. И преди го е правела, но не си обърнал внимание.

5. Гост - 18 Юли, 2012 - 18:50:51
Благодаря за бързия отговор.

И така, след цялото бъзикане по машината, стигнах до следното положение: сега прави така: едновременно мели, дозира и пуска кафе-явно вече много се ошашка. В мелачката има точно в средата,където е болчето за ножа една бяла пластмаса, която с шестограм има две положения,помислих, че от там може да се до регулира мелачката,но уви, след прещракването на второто положение , стигна до там, че вече прави всичко едновременно. Разбрах, че бойлера трябва да вдигне до 70 градуса, толкова вдига ,но кафето си е направо негърска пот. Моля помогнете. Възможно ли е да има проблем в асансьора, например да не притиска добре кафето ????
_____________________________________________________
Проблема е решен.

6. kolyo - 14 Юни, 2013 - 20:52:24
Кафемашина Saeco Vienna digital
Здравейте, кафемашина Saeco Vienna digital, изкючва се сама. Микрето на вратата, което прекъсва захранването, работи,
ако някой знае причина , предварително благодаря
ventyri

7. dexter4e - 12 Септември, 2013 - 11:01:45
Saeco Vienna exclusive - не ­ тръгва
Аз имам следния проблем. Същата кафемашина не иска да тръгне.
всичко е ок, но свето лампата за авария(че няма вода или кафе), и не иска да тръгне. Всичко изглежда наред не съм отварял само нагревателя да видя.
Има ли шанс от него да не иска да тръгне ?
Благодаря предварително.

8. Гост - 28 Ноември, 2013 - 21:50:44
..сега прави така: едновременно мели, дозира и пуска кафе-явно вече много се ошашка.
- защото си дал YES на PREGRINDING (предварително смила за следващото кафе)
а онова с пускането на вода, спиране и пак тругване е защото си дал YES или LONG на PREBREWING (накисване), така че просто дай NO на двете опции и ще работи нормално

9. dobata7412 - 18 Април, 2018 - 17:47:20
кафемашина Saeco Vienna Digital
Здравейте ! Наложи се да почистя машината от натрупания варовик. Разглобиха я цялата и направих профилактиката идеално. Сглобих и включих за тест и даде на късо. Разглобиха отново и видях че единият кабел от помпата е излязло и се е опрял в другия. Там е окъсила. Сега изобщо не се включва. Проверих бушона, платката, изглежда всичко е ок. Но не светва изобщо. Моля, помогнете ! Къде да търся .
_______________________________________________________________________
Реших проблема със захранването. Стигнах до тук: включва, вдига температура,прави тест. При опит да направи кафе, мели, дозира, но не подава сигнал към помпата.

Така: продължавам с мъките. Термозащитата на помпата е дефектирала. Сега ,помпата тръгна, но не спира. В захранващата платка, няма проблем. Защо не спира помпата ?

Готово. Проблема е решен. Запушен теристор. Пак ще се пие кафенце.Powered by ExBB 1.9.1

  BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0089 ]   [ Gzipped ]