Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Съдмиялна NEO (Midea) DW-FS8 - ­ схема

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 търся схема
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Съдмиялната не нагрява, здравия нагревател явно не получава захранване, термозащитата на нагревателя съм я дал накъсо, на стъпката за нагряване програматора губи захранване на моторчето и спира. Термостатите са здрави.

Почти съм сигурен че проблема е в програматора ... но искам да се уверя по схемата

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 17 Януари, 2008 - 18:37:31
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

sadomialka Neo DW-FS8
srede rabota zapira

moga li da dobijam sema za istata
Gjore
Провери термостата за 78 градуса.

att-499e402a6c57e_FS8.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 20 Февруари, 2009 - 06:24:57
Vialex

Super Member

Ето ти и снимка

att-499e31317d81c_FS8.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 20 Февруари, 2009 - 06:27:29
Gjore

Нов участник

koga zapira programatorot pumpata nonstop raboti

Всичко записи: 16 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 20 Февруари, 2009 - 15:42:41
Vialex

Super Member

Има ли вода на дъното? Ако има - открий и отстрани теча.
На дъното има поплавък с микроключ. При наличие на вода на дъното той спира програматора и пуска само помпата за източване.
Ако няма вода на дъното:
Провери да не е заседнал поплавъка или да не са залепнали контактите на микроключа.
Провери и нивомерите.

att-499fa11f390f0_FS8.jpg

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 21 Февруари, 2009 - 08:37:19
dimy

Нов участник

Съдомиялна Нео DW- FS8 - като напълни водата, върти без прекъсване
Здравейте, вече веднъж я оправях(изгорял термостат на нагревателя), но китайския боклук пак отказа. Всичко си тръгва нормално, но като стигне до определено място програматора и започва да върти водата вътре и ако не го превключа ръчно, може цял ден да върти. Забелязах, че като отворя вратата в този момент, вместо да спре перката да се върти, тя продължава въртенето и пръска вода през отворите. Много странно, защото би трябвало при отворена врата да няма напрежение на помпата, но... Иначе след този момент водата нагрява и миенето завършва без повече пипане, но съдовете остават мокри, неизсушени.
Ако някой има идея от какво е, ще съм благодарен ако пише.

Сеща ли се някой откъде може да е проблема, ако е програматора направо да взимам нещо по- качествено, че ми омръзна от ремонти, а на това отгоре и не мие добре !

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 23 Септември, 2010 - 17:08:25
kolyo

Админ
От: Русе

Пробва ли с обърнат щепсел - може да има утечка на корпус

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Септември, 2010 - 18:14:24
dimy

Нов участник

Сега я разглобих напълно, нагревателя показва 75 КОма, май е повреден, а двата термостата безкрайно съпротивление. Те в нормално състояние отворени ли са или затворени? Май ще трябва и тях да свалям за проверка ако са отворени в студено състояние. А щепсела ще пробвам като я сглоба.
ПП. Най- вероятно утечката е през нагревателя- при измерване при откачени кабели от маса към един от изводите се измерва пълзящо съпротивление от 5-10 кома към 100 кома.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2010 : Отправено: 23 Септември, 2010 - 19:37:21
diad40

Нов участник
От: Пазарджик

съдомиална NEO DW-FS-8 - магнетвентил
Колеги, съдомиалната стартира за 2-3сек., но не приема вода.
Преди 2 мес. смених температурните датчици.Работеше.И сега са здрави, нагревателя-също. Програматора "цъка"/работи/,но вътре няма вода.
Съмнявам се в електроклапана/захранвам го принудително-не отваря!/
С благодарност приемам съвети.
Чудя се, тъй като последно работеше и 1месец не е използвана.

Монтирах свестен клапан,другия също го оправих,но....Принудително включих пуск. ключалка на вратата и стартирам.Изхвърля водата от гърнето за мръсна вода/помпата работи/, но при всяко стартиране от програматора пълни вода през същото гърне, но до нивото на дъното/дънната ламарина/ и спира да пълни.
В същото време/при пълнене/ се чува свистене на въздух и влиза малко вода/струйка 4-5мм/ през бялата капачка , горе в ляво на лявата стена на миялната.
Не мога да разера защо спира да пълни без необходимо ниво?

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 10 Март, 2011 - 17:21:18
Zdravkicha

Супер участник
От: Варна

За 1 месец стоене може да има седнал стержен на клапана. Сега аз не разбрах , последно ти пробва ли го директно да му подадеш напрежение или не? Ако си го пробвал при отворен кран за водата - или стержена е седнал или намотката е прекъсната. Замери я с уред и ще се ориентираш. Може и цедката да е запушена. Провери я.

Има нещо запушено по системата а за нивото си виж пресостата- нивомера и тънкото маркуче към него- изчисти го от боклуци-най вероятно е запушено. и връзката му със съда също провери за проходимост.

Всичко записи: 650 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 10 Март, 2011 - 17:43:39
Vialex

Super Member

Има нещо запушено по системата
Възможно, но малко вероятно. Според мен проблема е циркулационна помпа!
1. Блокирала(чуждо тяло в нея или "залепнал" фибър от продължително неизползване).
2. Намален капацитет на кондензатора или изгоряла.
И така diad40 първо "бръкни" с плоска отвертка отзад на помпата(оста има шлиц) и я завърти, т.е. провери върти ли се свободно. После и подай директно 220 волта(изводите и са на куплунг) и виж дали върти. Успех!
От всичко написано дотук най-вероятната причина е от стоенето един месец да е залепнал фибъра и да не тръгва цирк. помпа, оттам и нивото на водата е ниско(когато тя завърти, качвайки водата по тръбите за горната кошница, долу нивото пада и нивомера включва магнит вентила да допълни.

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 10 Март, 2011 - 23:56:10
diad40

Нов участник

благодаря за съветите.Направих всичко необходимо, което ме посъветвахте с пресостата и раздвижване на цирк. помпа и всичко е ОК!

съдомиялна NEO DW-FS8 - дозатор за изплакващ препарат­
проблема е ,че дозатора не подава изпл. препарат. Нивото седи едно и също и по стъкленита посуда има мръсни и засъхнали капки, видими неизплакнати петна и леко прозрачна бяло-матова глазура. Въртях го от 0 до 6-никакво поемане!
Дават като инструкция,че индикатора показва пълно или празно, но нищо не виждам да свети, нито вътре, нито отпред на панела!
Благодаря предварително за съветите!

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 11 Март, 2011 - 13:39:14
pacofazomera

Постоянен участник
От: Русе

Съдомиална НЕО DW-FS8 - блокирала врата
Моля, ако някой може да ми помогне.
След края на измиването вратата блокира и не може да се отвори, че ще я сменям вече е ясно, но как да я отворя и извадя съдовете в нея с най- малки поражения?
Sachagd

махаш горния капак и отгоре където се закопчава ключалката има една планка завита с гайка, отвиваш гайката и дърпаш вратата ,която излиза с планката.като отвориш вратата вече се разглобява и се сменя ключалката , другия вариант е напъваш хамалската докато се счупи ключалката която е най-слабата част

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 30 Юли, 2012 - 19:48:12
Sachagd

Нов участник

Мерси, до свалянето на капака стигнах, но ме достраша да развия гайката, незнаейки какво ще доразваля и сега чакам техник, защото мъжът ми отказа да се занимава ремонт на съдомиялната и предпочита да вземе нова, но пък на мен чиниите ми са вътре .

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 01 Август, 2012 - 12:43:25
nae

Редовен участник

NEO DW FS8 - spira na polovin programa
помагајте колеги
вече не знам какво да права -садомијалната работи беспрекорно до половина на програматора ,загрее -68 с-водата и после исфрли и прима ладна вода -моторчето почнува да пере а моторчето на програматора остане без напрежение 220в и тук ако ја оставис има цел ден да пере.
сичко е испитано замених термостатите 50/68 степена терм. за 90 градуса е препоен а термостата за 78 е ок програматора е сменет с нов и истото го прави
(сичко е добре а ништо не чини) осигурача е ок на клапана за вода
ако некој се е сриштал сос този проблем ПОМАГАЈТЕ-аз вече назнам што да гледам
поздрав
(гледах ги објавите за този модел)?

Всичко записи: 105 : Дата на рег-ция: Юни 2009 : Отправено: 07 Декември, 2013 - 18:34:48
diad40

Нов участник

съдомиялна NEO DW-FS8
Здравейте, проблема със съдомиялата е,че след цикъл "изплакване"/наполовина измината програма/, върти непрекъснато и не започва цикъл "сушене". Като бутна програматора стъпка напред, завършва програмата без сушене.

Смених силно нагорелия термостат на 78 градуса , нагревателя е пробван принудително и работи, но.... ПРИ пускане приема вода и върти без прекъсване, без да нагрява водата и не отива на следваща стъпка.
Термостата на 90 градуса е видимо здрав и при нормално състояние е със затворена верига!? Нормално ли е?

Смених прегорелия термостат на 78 градуса, нагревателя работи,но само върти приетата вода без да я нагрява?!

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 26 Декември, 2014 - 19:38:04
diad40

Нов участник

съдомиялна NEO DW-FS8 - ­ циркулационна помпа
захранвам принудително циркулационната помпа, но не върти.
Какъв е капацитета на кондензатора й, защото се съмнявам в него, но не мога да го прочета. Заради помпата нивомера не може да включи магнет-вентила да допълни вода и програматора върти цикъла миене без да върти перките, защото помпата не работи.
Благодаря предварително за дадени съвети.

циркулационната помпа включва от време на време и когато не тръгва трябва да превъртя програматора за да тръгне отново.Дори и когато само бучи я побутвам принудително,но не тръгва-пак трябва да превъртя програматора за да стартира.Нещо дебно е ,но......

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2011 : Отправено: 01 Август, 2017 - 12:13:23

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Съдмиялна NEO (Midea) DW-FS8 - ­ схема [Страници (1)]