Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Пералня AEG Diamant SL-WAEG чупи ­ лагерите

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 След смяна преди 6 месеца
naturo

Нов участник

Привет PNC то на машината е 914 001 404 00. Преди 6 месеца се смениха двата лагера+ семеринга. Вчера ми се обадиха и свалих лагерното тяло. Малкият лагер е ОК, но предният е на парчета. Лагерите са SKF, но не знам колко истински/има ли ментета?/ Семеринга е здрав, втулката на барабана е без жлеб и е ОК. Не видах теч от барабана, но и не съм сигурен какво беше положението в лагера, защото беше паприкаш вътре. Чернилка и части от лагера-парчета много. Беще счупен вътрешният пръстен на лагера. Канала беше с едни много специфични язви. Като все едно чукан с малко чукче. Нямаше ръжда.
Ще сменя лагерите пак+семеринга+лагерите на двигателят, защото са шумни+амортисьори,които са си заминали.
Какво друго да гледам, защото с първите лагери на BMЗ e изкарала 15г., а сега се строши на 6-тият месец. Да напиша, лагерите са запресовени, не са млатени с чук.

Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Апр. 2008 : Отправено: 04 Февруари, 2019 - 11:25:47
naturo

Нов участник

Да си отговоря сам. Грешен, по-малък семеринг на барабана. Не обгръща уплътняващата втулка , а само я покрива. От там вода в лагерите и те ЧАО. Не мислех, че всичко това е от водата,но като разглобихме лагерното тяло почнаха да капят капките. Това е! Дали са ми такъв семеринг, защото са имали такъв. Какво като има разлика в двете групи цифри от препоръчаният.
Поздрави.

Всичко записи: 22 : Дата на рег-ция: Апр. 2008 : Отправено: 05 Февруари, 2019 - 17:20:20

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Пералня AEG Diamant SL-WAEG чупи ­ лагерите [Страници (1)]