|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Пералнята е със светлинна индикация, четков двигател. На всяка програма пералнята напълва необходимата вода, след което включва мотора, но той завърта много рязко. В следствие на това се получава силно блъскане на барабана. Така прави 4 завъртания по2 в двете посоки . След това източва водата и изключва. Не отчита грешки. Проверил съм мотора, тахогенератора, кабелите до платката и самата платката. Нищо не подсказва за някакъв проблем. Интересно е ,че след принудително изключване на тахогенератора или нагревател не отчита грешки. В тестов режим ниските обороти са със същия проблем, но центрофугата работи коректно. Ще съм благодарен за някакви идеи от къде е проблема и как да го отстранява. |
|
Всичко записи: 46 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 14 Август, 2025 - 15:22:57 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
смени големия симистор на радиатора който управлява мотора |
|
Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Август, 2025 - 18:27:18 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря, ще опитам. |
|
Всичко записи: 46 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 15 Август, 2025 - 00:29:45 |
|
|
|
|
|
angeldqvol
Постоянен участник От: Гр. Суворово, Варнен ...
|
|
|
|
Виж магнита на мотора да не превърта, не разбрах как сте проверили тахото. |
|
Всичко записи: 397 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 15 Август, 2025 - 12:56:03 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Искрени благодарности за съвета от Кольо. След смяната на симистора ,всичко с въртенето се оправи. А колегата ,който попита как съм проверил тахото : 1- измерих активното съпротивление на намотката ,което беше над 100 ома 2 - при развъртане на ротора на ръка на клемите на тахото отчита напрежение. Това ме насочи, че проблема нее в тахогенератора. Още веднъж благодаря за помощта на отзовалите се  |
|
Всичко записи: 46 : Дата на рег-ция: Ноем. 2012 : Отправено: 19 Август, 2025 - 20:36:36 |
|
|
|
|
|