Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Пералня ZANUSSI ZWF-265W

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Не винаги центруфужи
kkgb2005

Участник
От: Габрово

Пералня ZANUSSI ZWF-265W PNC ­ 914579979
Колеги, не съм срещал до сега такъв проблем.
Слагам я на програма "центруфуга" изхвърля си водата, започва да върти, тръгва центруфугата за 1-2 мин. и в момента, в който трябва да завърти на пълните си обороти спира и започва да пълни вода, започва все едно да плакне и зацикля. Това обаче не го прави всеки път.
Същия номер го прави и на плакненето, когато дойде време за центруфугата. И пак така - един път добре, друг път зацикля.
На панела не показва никаква грешка.
Някакви идеи от какво може да е?

att-49f99e6d52606F265.jpg

Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Април, 2009 - 15:06:39
kolyo

Админ
От: Русе

Провери ли датчика за температура - може да си мисли че прането е "завряло" и да го охлажда

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 30 Април, 2009 - 16:31:10
kkgb2005

Участник
От: Габрово

Не съм Ще го проверя.

Всичко записи: 91 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 30 Април, 2009 - 16:37:49
kolyo

Админ

пералня ZANUSSI ZWF265W - Изгорял елемент от токов удар
След токов удар е изгорял елемент R1 платката,и не се четат стойностите на елемента. Прилагам снимка на платката с данните за платката и изгорелият елемент.
bobi
Чукни в търсачката варистор

att-4d1a46e805ae6265.jpg

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Декември, 2010 - 22:19:35
kolyo

Админ

Пералня ZANUSSI ZWF-265W - не плакне и не центрофугира
Здравейте, имам проблем - пералнята ми не изплаква и не центрофугира. Снощи почистих филтъра, но проблема си остава. До преди 2-3 пранета пусках центрофугата допълнително и дрехите излизаха почти сухи, но леко лепкави от неизплакнат преперат за пране. Снощи дори след две поредни центрофуги дрехите бяха мокри.
Taljana

Провери си маркуча за мръсната вода.Може да е запушен частично .
Провери си и също изправността на помпата. В краен случай си викни майстор.
kamikatzeto

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 16 Февруари, 2011 - 17:15:34
vaiolz

Нов участник
От: София

Пералня ZANUSSI ZWF-265W - центрофуга
Здр.Имам следния проблем с пералнята-когато е пълна не центрофугира а когато е празна си работи нормално.... Дори и с една покривка вътре пак не тръгва центрофугата
демонтирах платката и я занесох за проверка и ми казаха,че вси4ко е наред с нея.След това свалих мотора и с него ми казаха (в друг сервиз),че всичко е точно ????Къде може да е проблема ?
Ако някой е имал подобен Проблем или знае от какво може да е нека сподели
Благодаря предварително

Ремъка е опънат и като демонтирахме и монтирахме мотора много трудно се слага...мисля, че не е от него ? Няма опция за реглаж

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2013 : Отправено: 16 Септември, 2013 - 22:25:15
Борислав Бачовски

Редовен участник
От: Червен бряг

Помпата работи ли? Изхвърля ли водата? Ако не е изхвърлила водата, центрофугата няма да тръгне! Проверка на филтър и маркуч за мръсна вода.

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 19 Септември, 2013 - 09:08:09
vaiolz

Нов участник
От: София

Изхвърля водата....всичко си работи нормално но не центруфогира

Пренавиха ми и мотора и му смениха един лагер и ми дадоха гаранция за него но пак не центрофугира
Какво друго може да е?Нормално си пълни и изпомпва водата

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Септ. 2013 : Отправено: 26 Септември, 2013 - 21:08:14

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Пералня ZANUSSI ZWF-265W [Страници (1)]