|
|
| Пере с изключително малко вода |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Имам сериозен проблем с моята перална.Искам да попитам дали някой има тези проблеми: 1. Пере с изключително малко вода/дори не се вижда/, не изплаква добре, а по някога ги вадим мръсни. 2. Взима омекотитела заедно с праха/не винаги/
За сега само вдигнах маркуча на мръсната вода на 80 см. от нивото на пода. Ще съм Ви много благодарен, ако някой има сходни проблеми или знае какъв може да бъде. Благодаря в аванс.
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 06 Юли, 2010 - 20:54:21 |
|
|
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
Това са икономични перални и принципно перат с малко вода . По вашя въпрос на първо четене се досещам за ниско налягане на чистата вода . Уреда пълни донякъде с ниворегулатор а после по време и ако налягането е ниско тя следи време а не ниво . |
|
Всичко записи: 722 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Юли, 2010 - 12:35:16 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Много благодаря BAMZE, консултирах се с още 2-3 и те ми казаха същото.  |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 09 Юли, 2010 - 22:30:23 |
|
|
|
|
|
hishnika
Постоянен участник От: Казанлък
|
|
|
|
Пералнята беше с гръмнала блокировка в последствие бяха изгорели два диода които съм заградил на снимката симистора на мотора и един смд резистор 3,25 ком го премерих на една друга платка защото неговия беше направо гръмнал.Сега пералнята тръгва за няколко секунди пълни прекъсва и започва да мигат само горният ред диоди без долните.На центрофуга и плакнене работи но преди края на програмата пак изключва и пак мига
|
|
Всичко записи: 296 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 08 Януари, 2016 - 00:09:58 |
|
|
|
|
|
bamze
Супер участник От: Варна
|
|
|
|
Намира грешка в управлението на гръмналите симистори . С диагностичен ключ е най-лесно . Двата последователни резистора по 560 ом. и N-каналния транзистор за управление на малкия симистор наред ли са и резистора 10 к . след този 3,5 к. който ти е гръмнал . |
|
Всичко записи: 722 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Януари, 2016 - 05:56:22 |
|
|
|
|
|
hishnika
Постоянен участник От: Казанлък
|
|
|
|
Благодаря колега. Проблерма се оказа в резисторите 560ом макар, че ги бях гледал но съм се заблудил нещо |
|
Всичко записи: 296 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 08 Януари, 2016 - 20:18:24 |
|
|
|
|
|