Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

пералня CANDY CBD 80

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 тръгва на която програма си иска
ivo.bs

Нов участник

тръгва на която програма си иска, в сервиза казаха грешки в програматора трябва да се изчистят,ако някой знае нещо по въпроса да помогне, трябвали да си купя нов програматор

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 31 Октомври, 2010 - 16:44:40
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Канди не запомня грешки! Смени сервиза. А ако можеш сваляй селектора на програмите(най-обикновен потенциометър), разглобяваш и миеш със спирт.
После ... черпиш "колегите" от "сервиза", който ти предлага нов програматор

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 31 Октомври, 2010 - 22:00:32
kolyo

Админ
От: Русе

Пералня Candy CBD 80 (C2105-86S) - Когато премине на 800 оборота, след около 10 секунди спира
Когато премине на 800 оборота, след около 10 секунди спира центрофугата, всички светодиоди изгасват за около 3 секунди и започва отначало цикъла за центрофуга. Когато огранича оборотите на 600 или 400 всичко е ОК. Това го прави на всички програми с центрофуга. Имам опасения, че малката ми дъщеря е въртяла и натискала всичко възможно докато пералнята е работила. Моля помогнете. Имам осцилоскоп и мога да изпратя каквато ми поискате осцилограма.

Във връзка с темата искам да попитам каква трябва да е формата на сигнала от обратната връзка на мотора и какво се следи от него, честота или амплитуда?
kamenarski
Провери ли капацитета на големия сив кондензатор на платката ?

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Юли, 2012 - 22:48:39
kamenarski

Нов участник

Благодаря за бързия и точен отговор. Да, и според мен има голям шанс да е кондензатора или нещо друго по захранването понеже забелязах, че при пущане на помпа например, светодиодите на лицевия панел видимо намаляват интензитета си на светене. Поръчах кондензатора, надявам се да пристигне до вторник. Ще пиша за резултата.

kolyo, Още веднъж искам да благодаря и да уточня: Да, от кондензатора е.
По маркировката стария трябваше да бъде около 1.5uF а се оказа че измерих 0.547uF . Смених го с 1.5uF - Чисто нов от магазина, който реално след като го премерих показа 1,307uF. Всички напрежения вече са ОК (и 24 и -5V) и не се променят с промяна на товара (Вкл. на помпа например). Очаквах, че EEPROM-а е омазал данните за някоя от програмите но засега пералнята се държи перфектно.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 11 Юли, 2012 - 20:05:32
Zoran Jovanovic

Нов участник
От: burgas

Пералня candy cbd 80 - не центрофугира
Здравейте колеги в сервиза ни докараха пералня канди candy cbd 80 и изпалнява всичко по програма докато не стигне до центрофугата ,когато трябва да включи центрофугата помпата изпомпва на интервали по 15 секунди , спира и пак включва помпата и не ще да включи центрофугата .
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

Не съм проверявал нагревателя, утре ще го проверя

Нагреватела е проверен няма утечка.Тази перлня е оставиха хората в сервиза и купиха си друга нова.Не мога да е разбера на програма п60 не ште да тргне. Когато е пусна само на центрифуга по някокога започва да центрифуга някога не и на интервали спира заедно сас помпа.Не щте да направи цяала . Някога не щте изопщо да включи центруфуга. Ниворегулатора е проверен. Мотора.

Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Май 2010 : Отправено: 05 Септември, 2013 - 21:21:42
EmilS

Нов участник

Здравейте! Пералнята ни е Candy cmd80.
От известно време започна да проявява дефекти.В началото започна с невъзможността да завършва програмите-когато я оставяхме за работа нощем с отложен старт тръгваше, но следваше нескончаемо пране. До ръчното и изключване.
После започна проблема с центрофугата-работеше когато си поиска. Оттам, при отказ на центрофугата, не можеше да завърши програмите. Опитваше се да завърти, но само дотам...
В последно време отказаха програмите на високите градуси-90 и 60. Изобщо не стартира програмата, не се отваря клапана за вода.
Програмите на 30 и 40 градуса тръгват, но ако им се зададе центрофуга, същата не тръгва и програмите не могат да завършат. Ако не е зададена-приключват.
Какво съм направил досега:продухах всички водни съединения, както и помпата, отворих и почистих контакторите на селектора на програмите.
Проблемите си остават.
Ще бъда много благодарен за насочващ съвет и всякаква помощ. Благодаря!
на първата програма 90 градуса започва да се върти ексцентричният елемент,движещ лостчето за насочване на водата.След четвърт оборот спира.Индикаторната лампичка на програмата въобще не светва.И до тук.
-на втората програма-60 Р също се върти споменатият елемент.Светва лампичката "центрофуга"(изпомпване).Започва да работи помпата,въпреки,че няма вода.След изв.време спира и започват да мигат последователно двете лампи:пране и центрофуга.И до тук.
-на третата програма-60 започва да се върти ескц.елемент преди да съм натиснал копчето "старт".Прави един оборот и продължава.Впоследствие,но не винаги!,започва пълнене с вода и тръгва програмата.
-програмите на 30 и 40 градуса работят.
Отнася се за всички програми,които тръгнат:ако им е зададена центрофуга,като стигнат до нея,моторът се опитва да завърти,но не успява,и в двете посоки.И това може да продължи безкрайно,без да приключи програмата.
Ако не е зададена центрофуга,преминава през етап изпомпване и си приключва.
Не знам дали има някаква връзка(по всяка вероятност е изгоряла,не съм я замерил),но глимката над селектора не свети при никакво положение.
Почистил съм помпата(преди време ми е правила подобни проблеми заради предмети във филтъра),всички водни съединения.
Отворих селектора и почистих вс.контактни повърхности по малката платка и пластинките.
Извадих и голямата платка-на оглед е чисто нова.Както и всички кабели,клеми и пр.по цялата пералня.
В задната част на селектора има метално тяло,предполагам,с въртящи се елементи,което не посмях да отворя.
Кое всъщност е програматорът на тази пералня?Селекторът с това тяло или голямата платка?
Моля,дайте ми съвет какво бих могъл сам да направя,а ако предполагате,че се нуждае от смяна на някакъв елемент-насочете ме да си го закупя и да го сменя.
За съжаление,в Пловдив трудно бих се доверил на сервиз.Причината е,че съм се "парил" преди години с другата пералня.
П.П.Между другото,прави ми впечатление,че при работа в режим "изпомпване" пералнята,всъщност би трябвало да е само помпата,е доста шумна.Но пък работи и изпомпва водата.В казана вода не остава.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2013 : Отправено: 11 Декември, 2013 - 20:26:22
ИванД

Нов участник

Здравейте, имам проблем с пералня Candy cbd 80-85s който се състои в следното:
Половината програми не тръгват като изобщо не започва да пълни вода и остава да мига втория диод.Някои 30 градусови работят. Това, което съм направил е да почистя контактите на превключвателя на програмите, но няма никакъв резултат, освен това смених двата кондензатора на захранването по100 mf/35v, но пак нищо.
Вифях, че е имало и други колеги с подобни проблеми. Има ли някакво решение на въпроса

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2015 : Отправено: 07 Октомври, 2015 - 20:38:33

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » пералня CANDY CBD 80 [Страници (1)]