Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

пералня Ariston AL 1038 TX R - ­ маншон

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Скъсано парче от маншон
mitaka-bs

Нов участник

Здравейте, случайно попаднах във форума и се раздвам , че има къде да споделя и да намеря помощ.
Проблема ми е следния. Имам пералня Ariston AL 1038 TX R. Без сушилня е. Онзи ден при пране явно при затварянето на вратата жената не е обърнала внимание и захапала между вратата и гумата нещо от някоя дреха. В следствие сега има едно малко парченце от берт-а който уплатнява стъклото на вратичката - Скъсано. Парчето е около 1 см и е там. Питах в сервиза на Аристон и ми казаха срок 15-20 януари доставка на маншон..
Искам да попитам дали не може да се залепи временно с някакво лепило. Мисля си за онова черното дето лепят стъклата на колите - полиуретаново някакво, издържа и на температури. Другия вариант е да завъртя гумата нагоре, но отпреде имам тръба отвеждаща водата надолу и тази тръба трябва да се запуши временно или за постоянно някак Странното е че тази пералня има тежест и отпред на казана - кръгло парче бетон. Така като гледам ще ми е трудно да лашна вътрешната скоба която държи гумата за барабана. Някакви идеи за залепване на това малко парченце..?

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 06 Декември, 2011 - 07:22:34
kamikatzeto

Редовен участник

Освен сервизите има и магазини за резервни части.Попитай там за маншон.Там работите стават по-бързо.

Всичко записи: 214 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 06 Декември, 2011 - 07:30:15
mitaka-bs

Нов участник

kamikatzeto , благодаря за бързото включване. Проверих на едно-две места. Цени от 40-до 80 лв и доставката същата. Пералнята е доста стара ( но пък качествена) - 13г, трудно се намират явно за стари машини... Затова и попаднах в търсене из нета на този форум.
Ще проверя днес тук:
http://nikelectric.com/index.php?cPath=21_24&sort=2a&page=4
..Ако и там няма вече не знам. Затова търся някакво решение да залепя временно гумата евентуално..

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 06 Декември, 2011 - 07:41:56
Гост

ОТСТРАНЕН

Ако можеш да покажеш на снимка скъсания или някакъв каталожен номер, предполагам ще имам поне втора употреба или нов маншон

Отправено: 07 Декември, 2011 - 03:23:12
bamze

Супер участник
От: Варна
Трудно откриваем маншон за малък люк широк маншон и тоз дренаж , че остават по 200 гр. вода в него . Не съм сигурен за ТОЗИ колко беше същия , че в магазина на място с налагане е най добре .

att-4edeffff6520cBACK.JPG

Всичко записи: 722 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Декември, 2011 - 07:55:52
mitaka-bs

Нов участник

Подобен е на този да, обаче ми казаха , че не ставал. имало леки разлики. Тъпа работа. Поръчах от сервиза им на Аристон в Бг , чакам да дойде след 15 януари. Междувременно го залепих парченцето със високотемпературен черен силикон. Освен това, отвътре на ръба го запълних масивно със силикон за да не поддаде залепеното парче и го замазах отпреде и отзаде добре. Днес изпрахме едно пране. То всъчност скъсаното е малко над долното ниво на водата. Само когато плакне пералнята може да протече. Засега гържи = ще видим, дано изкара до средаат на януари , че с наще две деца и 4-5 перални на седмица минимум, става лошо..
Ако някой се сети и за друг магазин за маншони , нека да сподели да проверя и там..всичките Онлайн ги проверих..
Поздрави на всички!

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 07 Декември, 2011 - 14:40:02
боби 66

Редовен участник
От: гр. Сопот

Пералня Ariston AL1038TX - помпата бръмчи
Здравейте. Пералнята е 14г. Ariston AL1038TX - 1000об. Сменени лагери преди година, скоро и смених и амортисьорите. Както и да е. След изхвърляне на водата помпата почва ужасно да бръмчи и вибрира. Шума е ужасен. Помпата работи . Така е от 4-5 месеца и вече не издържам. От получените вибрации дрънчи ламарината отдолу и е невъзможно да се включва вечер да пере. Отворих отпреде помата - има доста сериозен луфт вече. Какво ще ме посъветвате. Да я сменям ли - евентуално ремонти по помата предполагам са невъзможни? Възможно ли е да се сменят втулки на ротора или друго ? Шума идва от това че когато няма вода самата перка и ротора вибрират и придават това на ламарините отдолу и цялата пералня бръмчи ужасно.
Поздрави!
mitaka-bs

След изхвърляне на водата помпата почва ужасно да бръмчи и вибрира
Сменяй помпата с нова. За 20 лева не си заслужава мъките по ремонта на старата.

Всичко записи: 247 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 21 Май, 2013 - 08:28:50
mitaka-bs

Нов участник

Нова пома за 14 лв и всичко е 6 точки!

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 23 Май, 2013 - 17:05:27
mitaka-bs

Нов участник

Здравейте майстори.
Имам един въпрос относно тази пералня. От известно време ми центрофугира около 30 секунди на максимални обоворти. Преди време бях я засичал/ имах проблелеми с оборотите и управлението на мотора/ и мисля че беше около 2 минути - времето което върти на макс обороти. В момента ми се струват леко мокри дрехите - преди ги вадеше направо сухи. Не съм сигурен, но ако някой колега е имал достъп до тая машина или сервизни документации , би ли споделил. Интересува ме колко е точно времето за което върти на максимални обороти. Пробвах на стандартната - 5 програма плакнене и центрофуга накрая на програмата - 30 секунди развърта на макс. Пробвах и на 8 програма само центрофуга - пак е така. Съмнявах се нещо да не е в програматора, в ел часта ми се е случвало да се прецака управлението на мотора и не развърташе просто на максимални обороти...смянях платка преди 5-6 години..Не е от управлението ми се струва. Кофти момент ще е ако е от програматора..

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 15 Октомври, 2013 - 16:44:31
mitaka-bs

Нов участник

Колеги, здравейте отново..
Тая пералня продължаа да ми лази по нервите и понякога вади дрехите мокри. Не на цяло , но доста. Особенно сега зимата това дразни..
Управението на мотора е Remco 5510. Както споделих преди - бях го смеянл преди доста вреем - нямах центрофуга. Но тогава нямаше високи обороти въобще...Сега има но май не са пълни. При тест докато центрофугира, сменям оборотите с бутона и си ги управлява, но ми се струва че не са максималните . Вярно че и сменях амортисьорите скоро и не се чува толкова да хлопа но видимо според мен оборотите при зададени 1000 не са толкова . Може и да бъркам, но знам ли...
Възможно ли е проблема да е в управлението - но след като все пак включва , другия вариант е да е от неразпределение на дрехите и да не вдига обороти знам ли...

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 20 Февруари, 2017 - 07:50:16
gatev

Редовен участник

Виж си помпата да не ти е затлачена нещо.

Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 20 Февруари, 2017 - 23:00:18
mitaka-bs

Нов участник

Благодаря gatev!
Мисля че не е от нея - сменена е миналата година, сега не се чува . При тест на празна пералня се вижда как бързо източва водата и почва да пребръмква както когато е с малко количество вода. Сменени са и амортисьорите рпреди 2-3г. Уж са здрави и не блъска сега, но имам чувството, че може и от неразпределение на дрехите да не вдига обороти или нещо с управлението!
Мотора е този: SILNIK SOLE 20572819 (Ariston)
В схемата не виждам да ама кондензатор, както другите да прави пробем - датчика на Хол на ротора евентуално - но май там се получава обратното - високи обороти...

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 21 Февруари, 2017 - 08:16:37
emoome

Участник

motor

att-58abeef962ad52819.png

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 21 Февруари, 2017 - 09:39:43
emoome

Участник

схема

att-58abef267bf7e8TXR.gif

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 21 Февруари, 2017 - 09:41:26
mitaka-bs

Нов участник

А от къде да започна колеги?
Чуждо тяло няма при помпата - изпомпва си..Малко насоки кое какво да проверя? Има два келемореда на Ремко платката - вход и исход към мотора с различните намотки..
Ще прегледам днес за изсъхнали кондензатори - може би и променени стойсноти на някой елеметни . Но ако знам от къде да започна ?
...Ще опиша днешната случка:
Сутринта отварям - пълна с вода!
Снощи нарочно казах на жена ми да сложи и домашните апрески - пухенки на дъщерята. От тези които в момента се продават за домашни условия чехли високи малко над глезена. Т.е. поемат доста вода и са трудни за отцеждане... В пералнята имаше и покривки и разни такива цветни дрехи. Или не е изценртуфугирала или не е разпределила или не и е стигнало времето, т.е. оборотите не са 1000 при зададени 1000 ами по -ниски....
Извадих чехлите / целите във вода/. Пуснах я на центрофуга - 8 програма на 1000об. Развъртя ги добре, изцентрофугира ги . Засякох продължителността на центрофугата когато е на макс обороти- 25 секунди. Не знам дали не е малко но ...Проблема е че няма как да засека оборотите дали са 1000 или по малко, но определено мотора развърта всичките си степени и в това проблем няма! Извадих ги почти бяха сухи. Пуснах я веднагана празно същата процедура - времето пак беше 25 сек. Може и толкова да е бил винаги - знам ли, но преди ми се струваше че самата продължителност на максимални обороти беше повече - това обаче май вече се определя от програматора ...

Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 22 Февруари, 2017 - 07:47:20

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » пералня Ariston AL 1038 TX R - ­ маншон [Страници (1)]