Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Пералня AEG LW 1050 - грешка E24

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 По време на източване се появява Е24
ivanko_100

Нов участник

Здравейте,
Пералната машина е с упрвление EWM1000, по време на източване на водата не винаги се написва гршка Е24.
Проверена е платката за управление, кабелаж, водна помпа и всички съпътстващи връзки и куплунзи.
Проверено е маркучето, свързващо изхода на водата с отделението за перилния препарат.
В диагностичен режим грешката се изтрива!
Случва се да мине цял цикъл на пране без проблеми, но в повечето случаи се регистрира Е24.
Ще се радвам, ако някой може да помогне!
Поздрави!

Ами какво да Ви кажа, започва източване, малко преди да свърши водата в казана и написва грешката, която преди това съм изчистил.
С обърнат щепсел пак го прави, контакта е надлежно занулен, пресостата е проверен, наред е!
Vialex каза че най-вероятно проблема е в записа, било е заложено примерно да източи за 3 минути, а в последствие с бъг в програмата това време е значително намаляло, променени битове и оттам тя вижда по пресостат че има оше вода и грешката е готова!

Интересното е че вчера мина два цикъла на програма Изплакване пред мен, снощи с дрехи пак с грешка Е24.
Аз от към идеи съм се изчерпил, такова чудо за първи път ми се случва, досега съм си мислил че тези платки са читави, нооо....., не знам вече!

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 09 Юни, 2013 - 09:24:22
s_gangalov

Супер участник
От: гр.Русе
http://www.service-ruse.eu/kod/wm/Electrolux.html
E24 - повреда в схемата за контрол на помпата
- повредена платка

Всичко записи: 593 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 09 Юни, 2013 - 10:45:42
ivanko_100

Нов участник

Да, наистина се оказва че платката е проблемна, по-точно проблема е софтуерен.
От EWM1000, през ULN2003, RC веригите и до триака всичко е наред.
Модула е с памет 24С64, на външен програматор може ли да се презапише дъмпа ако се намери такъв читав?
Поздрави!

За протокола, смених дъмпа и буферите, всичко е наред. Новата платка е 270лв.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 09 Юни, 2013 - 11:02:02

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на перални , съдомиялни и сушилни машини » Пералня AEG LW 1050 - грешка E24 [Страници (1)]