|
|
| По време на източване се появява Е24 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Пералната машина е с упрвление EWM1000, по време на източване на водата не винаги се написва гршка Е24. Проверена е платката за управление, кабелаж, водна помпа и всички съпътстващи връзки и куплунзи. Проверено е маркучето, свързващо изхода на водата с отделението за перилния препарат. В диагностичен режим грешката се изтрива! Случва се да мине цял цикъл на пране без проблеми, но в повечето случаи се регистрира Е24. Ще се радвам, ако някой може да помогне! Поздрави!
Ами какво да Ви кажа, започва източване, малко преди да свърши водата в казана и написва грешката, която преди това съм изчистил. С обърнат щепсел пак го прави, контакта е надлежно занулен, пресостата е проверен, наред е! Vialex каза че най-вероятно проблема е в записа, било е заложено примерно да източи за 3 минути, а в последствие с бъг в програмата това време е значително намаляло, променени битове и оттам тя вижда по пресостат че има оше вода и грешката е готова!
Интересното е че вчера мина два цикъла на програма Изплакване пред мен, снощи с дрехи пак с грешка Е24. Аз от към идеи съм се изчерпил, такова чудо за първи път ми се случва, досега съм си мислил че тези платки са читави, нооо....., не знам вече! |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 09 Юни, 2013 - 09:24:22 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Всичко записи: 593 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 09 Юни, 2013 - 10:45:42 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Да, наистина се оказва че платката е проблемна, по-точно проблема е софтуерен. От EWM1000, през ULN2003, RC веригите и до триака всичко е наред. Модула е с памет 24С64, на външен програматор може ли да се презапише дъмпа ако се намери такъв читав? Поздрави!
За протокола, смених дъмпа и буферите, всичко е наред. Новата платка е 270лв. |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 09 Юни, 2013 - 11:02:02 |
|
|
|
|
|