|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Здравейте, днес от нищото въпросната пералня Samsung WF80F5E0W2W реши че няма да върти барабана. Сложих няколко дрехи за бърза програма и след известно време като реших да я проверя видях че програмата не е стартирала и дрехите бяха намокрени само. Пералнята вкарва вода и я изкарва успешно но когато трябва да започне да върти изобщо нищо не се случва (нито звук нито грешка на екрана). Филтъра е чист но пак го погледнах и изчистих, филтъра на водата също го изчистих макар че имаше много малко частици в него. В друга тема видях че доста често проблема се решава като се смени Кондензатора, та реших и аз да пробвам но не знам от къде да го намеря за моята пералня. Ако имате предложения какъв може да е проблема и от къде мога да намеря нов Кондензатор ще се радвам ако споделите. От Пловдив съм, Благодаря предварително .
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2024 : Отправено: 06 Март, 2024 - 17:32:29 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Това не е кондензатор, а филтър против радиосмущения - NOISE FILTER , може и без него.
Провери четките на мотора |
|
Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Март, 2024 - 18:15:32 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Не съм запознат какво е кондензатор и noise filter, обаче като търсех в Google ми се видяха доста сходни и предположих че е едно и също нещо, но съм се заблудил явно. Като отворих задния капак не видях друг елемент със сходна форма, а под горния капак имаше само това във видимата част. По принцип къде трябва да е позициониран този кондензатор ? Относно четките на мотора ще се опитам да проверя но не съм сигурен дали са видими и могат ли да се изкарат за да ги видя. Ще щракна няколко снимки за ориентир също. _____________________________________________________________ видях къде са четките но ще трябва да я обърна утре за да ги сваля и погледна (снимам дори). А пък този кондензатор се утрепах да го търся ама така и не го намирам. Възможно ли е да няма като цяло ? Прилагам и малко снимки: https://i.imgur.com/gB2BiTK.jpg https://i.imgur.com/yS6gPbM.jpg
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2024 : Отправено: 06 Март, 2024 - 21:04:41 |
|
|
|
|
|
He@t
Редовен участник
|
|
|
|
Двигателят е колекторен и цялото му управление е на платката (симистор). Филтърът, който си демонтирал препятства радиосмущения към електрическата мрежа, предизвикани от работата на уреда. Ако с четките всичко е ОК провери също дали водата, която пълни се подгрява. |
|
Всичко записи: 112 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 07 Март, 2024 - 09:26:39 |
|
|
|
|
|