|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
На охлаждане климатика си работи добре вентилатора на външното тяло си работи.Когато се ключи на отопление вентилатора на външното тяло работи 1 мин. и изключва,след което следва обледяване на питата и вътрвшната температура е ниска.Още не съм започнал да се занимавам с този климатик и ако някой може да помогне,ще съм много благодарен.
Да ви кажа как започна всичко.Климатика е нов и скоро е монтиран от друг колега ,който е доста по опитен от мен,но си замина.Той още тогава спомена че ще трябва дозареждане с 410а явно нов не е бил зареден както трябва,но времето беше по-топло и не излезе веднага проблема.Когато отидохме клматика беше целия обледен. Дозаредихме по манометрите,но се получи този проблем че се изключва външния вентилатор . Днес го заредихме с везна точно как си трябва но сега пък изходната(вътре) температура е м/у 35-40 гр. -няма прегъване на тръби....... Досега само съм монтирал клими без да се занимавам с отстраняване на повреди,но по стечение на остоятелствата трябва и това да започна да правя. Надявам се да получа някой отговори в този форум,без да съм смешен за някой
Външното тяло не се обледява, но беше около 10-12гр., външния вентилатора включва и изключва , налягане около 28-29 бар |
|
Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 19:23:31 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
нищо му няма
колко време го чакахте ? Колко голямо е помещението ? |
|
Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Декември, 2007 - 20:46:40 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Блгодаря! Дано е така! Сега като се застуди ще видим как ще се държи. |
|
Всичко записи: 25 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 07 Декември, 2007 - 21:51:05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Климатик Haier HSU 12RE03/R2 - Не вдига налягане
Здравейте, това хайерче работеше добре при температури около 7-10 градуса, дори спираше външния вентилатор и тутакси нещо му стана. Привидно всичко работи добре ,но без ефект.Презаредих го със сигурна доза от 630гр. и всичко е по старому. А сега и малко данни,външна температура 0-2гр. вътрешна 18гр.налягане в покой 8 бара.пускам машината и след 30-40 минути стига до 20 бара и до тук спира всичко което може да направи. Въпроса ми е някой от колегите дали е патил така с такава машина. Ако може и подробности за външното тяло,колко са капилярките и имали чек вентил,четирипътния мисля,че работи защото превключва режимите и мога ли да намеря колба (дозатор) за 410а,че нещо невярвам на ел.везната. Ще обърна внимание на всички коментари,Благодаря. malin | горе има търсачка http://www.tehcomservis.com/forum/topic.php?forum=2&topic=333 http://www.tehcomservis.com/forum/topic.php?forum=2&topic=440 |
|
Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Януари, 2009 - 18:06:33 |
|
|
|
|
|