Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

климатик yokohama YSA-12000

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 мига 5 пъти жълт светодиод
yancho-varna

Нов участник

Здравейте колеги. Имам проблем с климатик YOKOHAMA YSA-12000 .
Тръгва нормално на студено, работи 10 минути и изключва външно тяло като на малката платка свети постоянно зеления светодиод и започва да мига жълтия светодиод , мига 5 пъти спира за около 3 секунди и пакмига пет пъти и т.н.
Замерих тока на компресора 0,40 А ,презапоих спойките по платката понеже не бяха добре но резултат никакъв.
Ако може някой да помогне каква е тази грешка. Благодаря предварително.

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 25 Август, 2010 - 22:08:57
kolyo

Админ
От: Русе

За начало смени тръбния датчик на вътрешното тяло

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Август, 2010 - 22:35:44
yancho-varna

Нов участник

Благодаря за съвета но не знам точно каква стойност е, понеже като го меря ми дава да е здрав и със стойност 5 килоома .

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 26 Август, 2010 - 18:40:53
sa6o_vik

Нов участник

Здравейте аз също имам проблем с такъв климатик
Трябва ми електромотор за турбината на вътрешното тяло Модела му е SFN-220-16-4C. Производител: NIDEC SHIBAURA CORPORATION. или някакав заместител Предварително Благодаря!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 03 Февруари, 2012 - 15:08:28
justify

Нов участник

"Булхес" ООД са "вносителите" на тези климатици питай тях -Малко са изпаднали в производство по несъстоятелност, ама няма нищо...

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Юли 2011 : Отправено: 03 Февруари, 2012 - 20:03:06
sa6o_vik

Нов участник

Благодря за инфото колега justify но няма никакъв тел. из нета на тази фирма
Има само негативни мнения от пострадали от тази фирма

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Февр. 2012 : Отправено: 04 Февруари, 2012 - 12:11:26
Sokrotce

Нов участник

Здравейте!
Имам същия боклук, пардон климатик Yokohama YSA 12000. Имам същия проблем - тръгва нормално на студено за няколко минути, после външното тяло се изключва, оранжевата лампичка започва да мига и климатика спира да охлажда като вкарва топъл въздух.
Сменихме кондензатора от снимката с друг, защото такъв същия не се намери. Не знам кога отново може да ми потрябват пак части, затова въпросът ми е някой има ли информация къде има сервиз на климатици Yokohama и/ или къде се продават резервни части за тези "климатици" ?

П.С. Само информативно да вметна, че се свързах с "Булхес" ООД и те категорично отрекоха да са вносителите. Климатикът е закупен от МЕТРО, където също звънях, но и те не пазеха информация нито за вносител, нито за сервиз.

att-4ffda198572bb2000.jpg

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 11 Юли, 2012 - 16:58:55
kolyo

Админ
От: Русе

Климатик YOKOHAMA YSA-1200 - OPERATE мига 6 пъти
Колеги някой знае ли каква е грешката,кондензатора на компресора и вентилатора на външното тяло са сменени бяха се разтекли след смяната им тръгва компресора вътрешното започва да духа и след 5 мин. вътрешния вентилатор започва да върти много бавно и след 3-4сек. изключва компресора и OPERATE мига 6 пъти.
todor botev

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Юни, 2016 - 10:11:35

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » климатик yokohama YSA-12000 [Страници (1)]