Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

хладилник siltal kb 2036 2 - ­ трупа лед

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 натрупва лед в горната част на задната стена в хладилника
konika111

Нов участник

Хладилникът +фризер е с два компресора. В хладилната част, натрупва лед в горната част на задната стена за 1-2 часа, дори на степен "1".Това е от няколко дни и до сега не се е случвало.Не съм установил дали компресора спира.
На какво може да се дължи това? Благодаря предварително!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 25 Август, 2010 - 23:43:43
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=218

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Август, 2010 - 00:15:13
hladnia

Редовен участник

В хладилната част, натрупва лед в горната част

Проблемите за тези силтали са:
1.Често запушват капилярка .
2.Пробив на тръбопровода така че и при двата случая ако искаш да ползваш хладилника слагай един нов испарител и край с проблема.

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 26 Август, 2010 - 08:35:05
konika111

Нов участник

Благодаря за отговорите. Искам да попитам това със смяната на изпарителя възможно ли е след като той е вграден в корпуса на хладилника и заслужава ли си като цена. Отново благодаря!

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 26 Август, 2010 - 16:32:05
hladnia

Редовен участник

Искам да попитам това със смяната на изпарителя възможно ли е след като той е вграден в корпуса на хладилника
По принцип се поставя открит изпарител вътре във хладилната част като се закрепва за гърба на хладилника със видии и дистанционни втулки ,и така се печели двойно площта на изпарителя от което клиентите казват че студи по добре .
заслужава ли си като цена
Изпарителя е около 30лв и монтаж зареждане около 60лв. но зависи от майстора.

http://foribg.com/

Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 26 Август, 2010 - 17:18:57
konika111

Нов участник

Прблема бе решен с нов изпарител монтиран вътре в хладилника, както предложи Хладния. Цената за Сливен бе 80 лв.Благодаря още веднъж.

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Авг. 2010 : Отправено: 31 Август, 2010 - 09:06:52
rahwin

Нов участник

Съжалявам че ползвам темата на колегата,но няма смисъл да пускам нова.При мен проблема е че за около 10 дни натрупва малко по малко лед долу дето е тръбичката за отводняване и постепенно я запушва.Четейки темата и като гледам моя хладилник,май вече е поставен външен изпарител.Ето снимки: http://rahwin.snimka.bg/automobiles/pajero.700445.30467987.big
Въпроса ми е какво да го правя тоя хладилник-така ли да си работи и да го размразявам периодично по някакъв начин или има как да се ремонтира(отново).

att-5194a32400db22036.jpg

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Май 2013 : Отправено: 16 Май, 2013 - 11:08:39
pacofazomera

Постоянен участник

така като гледам изпарителя ти е монтиран много ниско и близо до отвора за източване и затова е проблема.ако може да се вдигне с 10 сантиметра ще се оправи

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 16 Май, 2013 - 17:09:25
Гост

ОТСТРАНЕН

така като гледам изпарителя ти е монтиран много ниско и близо до отвора за източване и затова е проблема.ако може да се дигне с 10 сантиметра ще се оправи

Отправено: 17 Май, 2013 - 07:26:42
rahwin

Нов участник

Благодаря за съвета,ще пробвам дали може

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Май 2013 : Отправено: 17 Май, 2013 - 23:46:42
kolyo

Админ

Хладилник Siltal 2036/2 - свети ­ червената лампа
От 2-3 дни взе да ми прави впечатление,че не чувам хладилника да бръмчи и видях че свети червената лампичка в средата.отворих и двете врати за няколко минути,единия компресор взе леко да работи,като го проследих,мисля че е за фризера.Този за хладилната част не включва,а съм го врътнал на 7.Вътре още е леко хладно,но мисля че това е остатъчен хлад още докато е работел.Идеи от къде да започна?Или направо да го хвърлям,щото ако ремонта е повече от 50-60 лв просто е безмислено да го правя.

ЕДИТ: компресора включи,не съм убеден че е както преди,но поне включва,шуми нещо,отзад голямата черна пита е топла,но лампата още си свети.Хладилника е с допълнително поставян охладител вътре в хладилната част,понеже явно фабричния,дето е вътре,се е скапал или запушил.
rahwin

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Февруари, 2014 - 13:14:01

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » хладилник siltal kb 2036 2 - ­ трупа лед [Страници (1)]