|
|
|
|
|
|
|
трябва ми код за програмиране на паметта,ако е възможно
трите диода на IPM не светят.След изваждане на паметта 24С02 светят постоянно и трите диода,но въпреки това външното тяло не сработва. Когато 24С02 е на платката на дисплея на вътрешното тяло на мястото на показване на външната темп. се показват две хор. черти. Когато 24С02 се извади показанието за външна темп. идва ,но външното тяло пак не работи
Може ли да ми изпратите кода за паметта 24С02 за климатик Osaka CH-14, или да ме насочите към някого
|
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 29 Август, 2010 - 14:00:45 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 29 Август, 2010 - 14:31:52 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Osaka CH-14-LBP - не спира турбината Здравейте, климатика има вътрешна платка RZA-4-5174-329-xx-1, на тази платка има хартиена лепенка с данни RZA-0-5171-288-xx-1. Климатика след достигане на желаната температура +/- 4 градуса, на топло или студено, вътрешната платка изключва компресора, но не затваря жалузата и не спира вътрешният вентилатор. Сменил съм температурния датчик, двата кондензатора 4.7 mF, 25 V. но без промяна. По-съветвайте ме какво друго да направя или да сменям цялата платка Климатика е от 2007 година, преди една година работеше без проблем, аз не го използвам непрекъснато, тази зима съм го използвал не повече от 30 дни, и през лятото също. Охлажда и топли добре. от скоро се получи лек шум от перката на външното тяло. Тръбният датчик има съпротивление 5,28 килоома, Двата датчика на вътрешното тяло са по 5 килоома от къде мога да намеря бин/съдържание за паметта 24С02 ? |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Септ. 2015 : Отправено: 12 Септември, 2015 - 10:37:54 |
|
|
|
|
|
|
Провери си и тръбния датчик.Добре е да се провери и паметта .Евентуално да се презапише. Какво пише на стикера върху паметта? |
|
Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 12 Септември, 2015 - 10:52:06 |
|
|
|
kayo
Редовен участник От: Пазарджик
|
|
|
|
Това са вътрешен и въшен. И двата съм ги свалял от работещи климатици.
|
|
Всичко записи: 125 : Дата на рег-ция: Май 2008 : Отправено: 12 Септември, 2015 - 15:34:43 |
|
|
|
|
|
|
Надписа на 24C02 е 544-хх-0 070502014 |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Септ. 2015 : Отправено: 12 Септември, 2015 - 18:31:03 |
|
|
|
|
|
|
Моля за инфо, проблема е следния. Високи стойности на външната температура -40, - 45 градуса, при положение че навън е около 20гр. Компресора работи, ел.двигателят на перката не. Какви са стойностите в омове които трябва да дават трита датчика, чиито букси са на външната платка едни до други? Единия от тях е на външната пита а другите два влизат на вътре към компресора. Съответно цветовете на буксите са: Жълт, Черен и Бял. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юли 2016 : Отправено: 29 Юли, 2016 - 14:38:37 |
|
|
|
|
|
|
Osaka CH-14-LBP - мига LED2
Здр. Днес бях при клиент който ми се оплака че климатика не работи.При стартиране на отопление тръгва и почва да набира компресора /има скала с степени на компресора. След 5-7 мин. както си мигат 3-те лампички на IPM модула и си духа топло изведнъж компресора спира ,но перката на външното продължава да се върти и почва да мига само LED2 ,А LED 1 и LED3 изгасват. След малък интервал от 3-5 мин. пак стартира и след малко пак спира и остава да мига отново LED 2 на IMP модула. Датчиците на външното тяло съм ги мерил 2-та са по 6.5 ком. а 3-тия е 160ком. при външна темп. +17гр. .По същия начин работи и на охлаждане.Откачих ipm модула от кулерчето за да проверя контактната паста ,но всичко си беше добре.Контактната паста не беше изсъхнала. Някой има ли кодовете за грешки на този модел? Като натиска 4-ри последователни пъти бутона H.P /хай паулар/ на дисплея на вътрешното тяло на мястото на вътрешната темп. изписва 5. Ще съм много благодарен ако някой може да ме насочи към проблема или да ми даде сервизно с грешките на посочения модел. Благодаря предварително! bobovo | Провери ли клемите на компресора ?
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Март, 2019 - 06:40:20 |
|
|
|
|
|
|
kolyo благодаря за отговора. Не съм ги изваждал ,но са добре стегнати или се съмнявате да не са нагорели?На този модел грешките съвпадат ли с Nippon 14DC че ми изглеждат на външен вид 1 към 1? Само дето тази Osaka е на R22? |
|
Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 28 Март, 2019 - 20:59:57 |
|
|
|
|
|
|
kolyo компресора съм го мерил няма проблем.Днес го монтирах в сервиза за тестове и интересно след тръгване на компресора и работа около 5-10 мин. трите диода на IPM както си мигат едновременно спират и остава да свети постоянно LED3 , но компресора продължава да работи и климатика да си духа топло още 5 мин. и след това изключва и почва да мига само LED 2.Забелязах и друго интересно нещо след стартиране на компресора външния вентилатор намалява доста оборотите /върти се много бавно/ след като компресора спре вентилатора се усилва.Кондензатора е премерен 3µF.
Никой ли няма сервизно или списък с грешки за този модел Osaka CH-14-LBP ? |
|
Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 02 Април, 2019 - 00:00:11 |
|
|
|
|
|
|
Имаш проблем или с IPM или с компресора.Грешките са на базата на висок ток във веригите на компресора или се получава някакво претоварване по време на работа.Провери си захранващото напрежение на външното тяло дали е стабилно.Грешките са като на Haisense защото са техни копия. |
|
Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 02 Април, 2019 - 10:16:25 |
|
|
|
|
|
|
А датчика за прегряване на компресора колко килоома трябва да е?Този сутринта не отчиташе нищо.След свалянето започна да показва 150 колоома при +21 гр. .При +15гр. 190 колома.Възможно ли е от прецакан датчик да дава грешка " power module (IPM) protecion"? |
|
Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 02 Април, 2019 - 14:30:56 |
|
|
|
|
|
|
Датчиците на компресора са два.Единия е на корпуса а другия е на изхода.Този който е на изхода е 50 килоома на +25 гр. а другия е тип "кликсон" със затворен контакт и изключва на определена температура. Това което си измерил не е добре.Смени го с нов или сложи едно съпротивление за проба. |
|
Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 02 Април, 2019 - 17:46:13 |
|
|
|
|
|
|
При стартиране почват да мигат 3 те лед диода на ipm- ма след 1 мин. почва да свети само лед 3. Климатика продължава да работи компресора качва обороти и след 5 мин спира и почва да мига само лед 2.Лед 3 коя грешка индикира?Интересното е че външната перка се върти бавно и климатика не качва повече от 18 бара налягане и кондензатора почва леко да побелява.Фреона е R22 и е в норма.Грешката я дава ,на топло и студено. Не е ли възможно при този модел на R22 датчика да е 200 килоома? |
|
Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 03 Април, 2019 - 07:37:34 |
|
|
|
|
|
|
За светещ LED3 съм си записал - датчик COIL (CN15) чер (5к) Когато свети LED1 - датчик COMPR. (CN13) бял (47к) |
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Април, 2019 - 07:46:21 |
|
|
|
|
|
|
Толкова ми показва и на мен cn15 черен 5к. и този със жълтата букса пак е толкова 5к. Единствено този с бялата букса ми дава 150к при +21 гр. При +36гр. 90к. и при +15гр. 190к.
След като сложих датчик 50к климатика заработи и перката завъртя със бързи обороти.Вдигна налягане 24 бара. Но след 20 мин работа както си мигаха 3-те диода на ipm спряха и започнаха да светят лед 1 и лед 3 .Климатика продължава да работи още 15 мин. и отново спира компресора а перката продължава да върти. и почва да мига лед 2.След 5 мин. отново се стартира компресора и почват да мигат 3-те диода.Възможно ли е защото външното и вътрешното тяло са закачени за тест ,на открито и компресора работи на макс. Повече от 35 мин. Външна темп. +11 гр.? Никой ли няма сервизно за ъози модел да качи? |
|
Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 03 Април, 2019 - 08:07:42 |
|
|
|
|
|
|
Ето нещо подобно.Hisense AS-09UR4SGNPQ но е голям файла. |
|
Всичко записи: 64 : Дата на рег-ция: Септ. 2007 : Отправено: 03 Април, 2019 - 12:50:09 |
|
|
|
|
|
|
Ако на някой му потрябват грешките докато работи компресора:
Лед 1 и лед 3 светят Честота на снижаване или ограничаване на честотата изкачване, причинено от твърде висока температура на изхода на компресора Лед 2 и лед 3 светят честота на снижаване или ограничаване на честотата изкачване, причинено от антифриз при охлаждане или претоварване контрол при отопление
Led 3 свети честота на снижаване или ограничаване на честотата изкачване, причинено от свръх ток
Led 2 свети ограничение за максимална експлоатация честота, причинена от твърде ниско напрежение на захранващата верига
Лед 1 лед 2 лед 3 светят работи на фиксирана честота (когато е в измерване на капацитет или принудителна работа на фиксирана честота.
Лед 1 свети Отпада честотата на комуникация
|
|
Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 05 Април, 2019 - 17:43:31 |
|
|
|
|
|
|
Нагласен на охлаждане симулация +30гр. вътрешна темп. външна +16 гр. .Настроен на 16 гр. работи 5 мин. и светва лед 3 и след 15мин. изключва. Докато работи духа с +10 гр. от жлузите налягане 5.8 бара и консумация 4.4 ампера.След като спре вън започват да мигат лед 1 и лед 2, а лед 3 свети. С тест от дистанционното H.P. 4 пъти изписва 20. И 2 те грешки ги няма в сервизното.Почвам да се изнервям с този боклук.Някой знае ли какво индикират тези грешки? Докато работи, на отопление в помещението е +20 гр. повече от 19 бара не вдига 45гр. от жлузите (фреон r22 ) на охлаждане 5.5 бара при външна +16гр.Налягане в покой 8 бара .Почива 10 мин. и пак тръгва.
Никой ли не може да помогне за тези грешки ? |
|
Всичко записи: 33 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 05 Април, 2019 - 20:13:35 |
|
|
|
|
|
|
климатик Osaka CH 14 LBP - не тръгва Днес отворих капака на външното тяло, там видях една малка платка на която има три LED диода - най горният свети постояно, следващият мига, а третият не свети. На дисплея на вътрешното тяло при натискане на H P четири пъти излиза 8
Провери ли кликсона на компресора(червения куплунг) и датчика за прегряване(бял куплунг) ? | Днес реших да го пусна пак и тръгна работи нормално около 2 часа След това изключи и до там. Да си призная не съм на ти с електрониката |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2019 : Отправено: 09 Декември, 2019 - 21:12:00 |
|
|
|
|
|
|
климатик Osaka CH-14-LBP - не тръгва външното тяло При натискане на HP(турбото) няколко пътя се поява 9 предполагам че това е грешка показва вътрешна и външна температура. Има три диода във външното тяло средният мига а другите два постяно светят постоянно Какъв ще е този проблем |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2019 : Отправено: 29 Ноември, 2020 - 11:30:57 |
|
|
|