Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Samsung AQV09FCN - ­ мигат OPERATION и TURBO

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 работи 4-5 мин и спира
neweso

Нов участник

Samsung AQV09FCN работи 4-5 мин и спира. Понеже са ходили и други техници реших първо да заредя с точно количество и после да правя изводи ,а и ми се видя малко масло по карновете. След като го заредих нищо не се промени Налягането от 5,5 бара плавно се вдига до 10 и там климатика спира.Вътре мигат ( OPERATION и TURBO) - проблем във външното тяло а вън (Coil temperature sensor error)
Сменен е дефрост датчика не знам с какъв.

Кои е (Coil temperature sensor)
На външното има дефрос, външна температура и тръбния на компресора.
Дават му стойности от 1килоом при 40 гардуса до 350 килоома на -50.

Не съм видял че има подобна тема(Климатик samsung AQV12F - мигат ­ OPERATION и TURBO) модератора ако теши да я премести там.

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 01 Февруари, 2012 - 21:43:23
weka

Редовен участник
От: Варна
Опитай преди да стартираш климатика откачи някой от външните датчици и стартирай климата , трябва веднага да ти даде грешка и ще разбереш кой датчик ти прави проблем (по метода проба-грешка )

Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 01 Февруари, 2012 - 23:32:00
neweso

Нов участник

И трите са на общ куплунг но ще ги извадя щом се налага.

Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Септ. 2006 : Отправено: 01 Февруари, 2012 - 23:57:49

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Samsung AQV09FCN - ­ мигат OPERATION и TURBO [Страници (1)]