|
|
|
|
|
|
|
Здравейте. Имам инверторент климатик LG-S-09 AF Въпроса е следния: вчера го пускам и не тръгва - мига 4 пъти червено и 5 пъти синьо. Червеното е опционално и не се чете. 5 пъти синьо означава проблем във комуникацията - вънка-вътре Отварям - меря - има 310 В. има 5 В. има 12 В. Захранването е ок. Вънка на платката има 1 светодиод който мига веднъж и след това още 4 пъти и така се повтаря. Реших да премеря датчиците на външното тяло и ето какво измерих: - външен датчик - 3,9 ком. - тръбен - 4,3 ком. - на компресора - 143 ком. ето точно този ме усъмни ,но не зная със каква стойност е. Поставих 10 ком - не става - същата работа. Поставих един потенц. настроен на около 11 ком и светодиода спря да мига ,но и климатика не тръгва. Вътре върти вентилатора ,индикира синьо-охлаждане ,но вънка машината не тръгва.-
Моля знаещите да помогнат. Колко е стойноста на датчика на компресора. Благодаря ви предварително. ____________________________________________________________________ Работата е следната. Закачам отново датчика на компресора. На външната платка има един светодиод ,който при откачен датчик мига веднъж ,следва кратка пауза и отново мига 4 пъти и това със закачен датчик на компресора. Когато сложа друг датчик - около 10 ком ,същия светодиод спира да мига и климатика тръгва за около 20 сек. след което спира и стои - вътре няма индикация за авария и върти вентилатора. Светодиода във външното тяло свети постоянно и периодично премигва няколко пъти бързо - без да изгасва напълно. Компресора е със добра изолация към корпус и симетрични три намотки. Как да проверя IPM модула. Шах и мат. |
|
Всичко записи: 43 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 17 Юли, 2012 - 19:17:06 |
|
|
|
|
|
|
Измери компресора между фази и корпус. Дано да греша, но до сега не ми се е случвало LG даващо грешка в комуникацията между телата, да не е било за IPM заминал заради компресора - на компресора - 143 ком. ето точно този ме усъмни ,но не зная със каква стойност е. Поставих 10 ком - не става - същата работа. | Голяма грешка си направил датчика е 200K, той е против прегряване на компресора , в тия жеги е нормално да ти показва към 150 килоома И проблема не е от този датчик. Провери дали ти работи IPM и ако е оцелял се насочи към компресора.
Как да проверя IPM модула. | 3 лампи по 200 вата или нагреватели от елва кварц свързани на звезда, закачаш ги на местото на компресора, включваш и гледаш как светят  |
|
Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 17 Юли, 2012 - 22:32:22 |
|
|
|
|
|
|
А дали проблема е във комресора. Защото нищо не ми говори че е той по простатат причина ,че го свързах като монофазен двигател със кондензатор и той тръгна.
3 лампи по 200 вата или нагреватели от елва кварц свързани на звезда, закачаш ги на местото на компресора, включваш и гледаш как светят | Ми те ако светят и мотора ще върти. ама не ще
|
|
Всичко записи: 43 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 18 Юли, 2012 - 12:51:19 |
|
|
|
|
|
|
Не съм пробвал, но на 99,9999% съм сигурен че инверторен компресор няма да може да завърти с кондензатор Ми те ако светят и мотора ще върти. ама не ще |
Ми ти пробва ли дали имаш нещо към изхода за компресора ? |
|
Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 18 Юли, 2012 - 23:29:34 |
|
|
|
|
|
|
Вътрешните датчици мери ли По 5 ком са тръбните Успех |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 19 Юли, 2012 - 06:19:22 |
|
|
|
|
|
|
Не съм пробвал, но на 99,9999% съм сигурен че инверторен компресор няма да може да завърти с кондензатор | Защо да не тръгне - това е нормален трифазен двигател навит за фазово напрежение 110 волта - толкова колкото дава инверторния блок на изхода си. Просто го вързах на латер-а и един кондер и уви - тръгна.
Датчиците навсякъде ми дават около 5 ком. със изключение на този за стайната температура , който ми дава 10 ком.
|
|
Всичко записи: 43 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 19 Юли, 2012 - 09:21:04 |
|
|
|