Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик LG S-09AF - мига 5 пъти

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

dobromirdimitar

Нов участник

Здравейте. Имам инверторент климатик LG-S-09 AF
Въпроса е следния:
вчера го пускам и не тръгва - мига 4 пъти червено и 5 пъти синьо.
Червеното е опционално и не се чете.
5 пъти синьо означава проблем във комуникацията - вънка-вътре
Отварям - меря - има 310 В. има 5 В. има 12 В.
Захранването е ок.
Вънка на платката има 1 светодиод който мига веднъж и след това още 4 пъти и така се повтаря.
Реших да премеря датчиците на външното тяло и ето какво измерих:
- външен датчик - 3,9 ком.
- тръбен - 4,3 ком.
- на компресора - 143 ком.
ето точно този ме усъмни ,но не зная със каква стойност е.
Поставих 10 ком - не става - същата работа.
Поставих един потенц. настроен на около 11 ком и светодиода спря да мига ,но и климатика не тръгва.
Вътре върти вентилатора ,индикира синьо-охлаждане ,но вънка машината не тръгва.-

Моля знаещите да помогнат. Колко е стойноста на датчика на компресора.
Благодаря ви предварително.
Когато сложа друг датчик - около 10 ком ,същия светодиод спира да мига и климатика тръгва за около 20 сек. след което спира и стои - вътре няма индикация за авария и върти вентилатора.
Светодиода във външното тяло свети постоянно и периодично премигва няколко пъти бързо - без да изгасва напълно.
Компресора е със добра изолация към корпус и симетрични три намотки.
Как да проверя IPM модула.
Шах и мат.

Всичко записи: 43 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 17 Юли, 2012 - 19:17:06
Георги Стоичков

Редовен участник
От: Пловдив

Измери компресора между фази и корпус. Дано да греша, но до сега не ми се е случвало LG даващо грешка в комуникацията между телата, да не е било за IPM заминал заради компресора
- на компресора - 143 ком.
ето точно този ме усъмни ,но не зная със каква стойност е.
Поставих 10 ком - не става - същата работа.
Голяма грешка си направил датчика е 200K, той е против прегряване на компресора , в тия жеги е нормално да ти показва към 150 килоома И проблема не е от този датчик. Провери дали ти работи IPM и ако е оцелял се насочи към компресора.

Как да проверя IPM модула.
3 лампи по 200 вата или нагреватели от елва кварц свързани на звезда, закачаш ги на местото на компресора, включваш и гледаш как светят

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 17 Юли, 2012 - 22:32:22
dobromirdimitar

Нов участник

А дали проблема е във комресора.
Защото нищо не ми говори че е той по простатат причина ,че го свързах като монофазен двигател със кондензатор и той тръгна.
3 лампи по 200 вата или нагреватели от елва кварц свързани на звезда, закачаш ги на местото на компресора, включваш и гледаш как светят
Ми те ако светят и мотора ще върти. ама не ще

Всичко записи: 43 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 18 Юли, 2012 - 12:51:19
Георги Стоичков

Редовен участник
От: Пловдив

Не съм пробвал, но на 99,9999% съм сигурен че инверторен компресор няма да може да завърти с кондензатор
Ми те ако светят и мотора ще върти. ама не ще

Ми ти пробва ли дали имаш нещо към изхода за компресора ?

Всичко записи: 249 : Дата на рег-ция: Окт. 2010 : Отправено: 18 Юли, 2012 - 23:29:34
fishev

Нов участник

Вътрешните датчици мери ли По 5 ком са тръбните Успех

Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 19 Юли, 2012 - 06:19:22
dobromirdimitar

Нов участник

Не съм пробвал, но на 99,9999% съм сигурен че инверторен компресор няма да може да завърти с кондензатор
Защо да не тръгне - това е нормален трифазен двигател навит за фазово напрежение 110 волта - толкова колкото дава инверторния блок на изхода си.
Просто го вързах на латер-а и един кондер и уви - тръгна.

Датчиците навсякъде ми дават около 5 ком. със изключение на този за стайната температура , който ми дава 10 ком.

Всичко записи: 43 : Дата на рег-ция: Юли 2012 : Отправено: 19 Юли, 2012 - 09:21:04

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик LG S-09AF - мига 5 пъти [Страници (1)]