|
не мога да го обърна на студено |
|
|
|
ra4o
Нов участник От: Пловдив
|
|
|
|
Здравейте, проблема е следния: Имам климатик TOSHIBA RAS 251, втора употребе с дистанционно на японски, който миналото лято работеше перфектно, зимата съм го пускал 2-3 пъти, но сега не мога да го накарам да изстудява. Превключвам го на режима на който работеше миналото лято (втория от горе на долу на дисплея на дистанционното), включвам го, работи около 1 мин на вентилатор и включва компресора, но започва да топли. Изключвам го, включвам го пак същото. Задавам му 17 градуса, задавам му 30 градуса. Въобще не реагира, духа си топло и това е. Какво да правя? |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 18 Юни, 2007 - 13:35:26 |
|
|
|
|
|
|
Трябва да извикаш някой, който да ти го зареди с фреон климатика. |
|
Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Юни, 2007 - 17:26:41 |
|
|
|
criss
|
|
|
|
Може и да не е от фреона,а да не може да обърне 4-ка. Ако си имал вземане- даване с такава техника,може и сам да се справиш,иначе викай сервиза. |
|
Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 18 Юни, 2007 - 18:55:04 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
Виж дапи върти външния вентилатор Не може на зададени 17 да тръгва на топло Ако има бутонче под капака пусни го ръчно Би трябвало да си избере режим студено Ще си направиш някакви изводи |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 18 Юни, 2007 - 21:22:56 |
|
|
|
ra4o
|
|
|
|
Благодаря за отговорите, но проблема не е във фреона или в компресора. Компресора тръгва и тръгва да прави топло във всички режими. Относно ръчното превключване под капака и там всичко е на японски. Пробвах на различни позиции на копчетата, но все си духа топло и затова ги върнах в първоначалната им подредба. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 18 Юни, 2007 - 23:07:26 |
|
|
|
|
|
|
Какво наричаш топло, колко е температурата на въздуха дето духа от климатика ?
Не може на зададени 17 да тръгва на топло | Може може, ама няма кой да чуе че фреона го няма в системата.
Може и да не е от фреона,а да не може да обърне 4-ка. | И ако се е преебал и тръбния датчик .... |
|
Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Юни, 2007 - 17:25:22 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
Едва ли в България някаде е под 17 градуса |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 19 Юни, 2007 - 22:59:19 |
|
|
|
ra4o
|
|
|
|
Ресетнах го и пак същото. Можете ли да ми препоръчате добър сервиз (майстор) в Пловдив. Проблема сигурно е електронен. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 21 Юни, 2007 - 12:50:22 |
|
|
|
|
|
|
Проблема май няма да е електронен |
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Юни, 2007 - 19:19:54 |
|
|
|
criss
|
|
|
|
Казах ти да провериш четирипътника,ама ти си знаеш електроника та електроника.Кажи къде е тая клима и в неделя живот и здраве ще я видим. |
|
Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 21 Юни, 2007 - 20:08:34 |
|
|
|
ra4o
|
|
|
|
Климатика, не е в Пловдив, а е в село Войсил. Благодаря за предложението, но не искам да ангажирам никого. Другия проблем е, че в неделя ще се върна от сватба в Монтана чак следобед. Все още имам някаква надежда, че ще го превключа, защото в началото на зимата пак така трудно го включих на топло. В началото по същия начин на включваше въпреки, че сменях режимите и при бързо включване и изключване се оправи. Не знам как точно съм го направил и въобще дали съм допринесъл за това, но сега го включвам и изключвам нищо не става.
(Добавено) Ако можеш опиши ми какво трябва да видя на този четирипътен вентил. Добре се оправям с техниката. Има ли начин да го врътна ръчно. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 21 Юни, 2007 - 22:33:23 |
|
|
|
|
|
|
ra4o ,няма смисъл тепърва да откриваш Америка.
какво трябва да видя на този четирипътен вентил. | Нищо не можеш да видиш - въобще знаеш ли кое е четирипътен винтил.
Има ли начин да го врътна ръчно. | Няма начин да го врътнеш. По добре послушай колегата , нека той да го прегледа. Сигурен съм че и профилактика не му е правена от както е монтиран. Той ако прецени и това ще му направи. |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 21 Юни, 2007 - 23:58:32 |
|
|
|
ra4o
|
|
|
|
criss, пробвах това което ми каза, но бобината на 4ка въобще не цъка при смяна на режимите. Не знам дали въобще отива ток до нея и не ми е удобно за замерване (идва ми над нивото на очите и нямам по дълга стълба, а и при работещ климатик). А и на 4ка пише следното: RSV-30 и под него 9Х11А, поне това се виждаше от моята страна. Пада се над компресора. Колко струва смяната на това нещо и колко се взима за монтаж и демонтаж на самия климатик. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Юни 2007 : Отправено: 27 Юни, 2007 - 21:12:44 |
|
|
|
|
|
|
Нова тема
Климатик Toshiba RAS-S251 - не сработва външното тяло Климатикът е втора употреба. От месец забелязах, че понякога като се стартира на охлаждане вентилаторът на външното тяло не сработва, а вътрешното тяло духа със стайна температура. След около 5 мин. започват да мигат последователно светодиода за захранването и този до него. Последните няколко дни забелязвам, че дори и да стартира нормално, след като се достигне зададената температура външното тяло спира да работи. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 23 Юли, 2007 - 19:05:43 |
|
|
|
|
|
|
климатик Toshiba RAS-251YAT - трака
Имам два инверторни климатика Toshiba RAS-S251YAT ,купени на старо.Ползвам ги от 4-5години без никакъв проблем,но от извесно време вътрешните тела почнаха да тракат.Шумът не е постоянен, ту се усилва,ту намалява. Смених лагерите на турбината на единия - резултат нулев. Къде да търся причината за това тракане? totom |
Единстенното нещо което се движи е турбина и клапа.Друго не може да трака! ДИЧИ |
|
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Февруари, 2013 - 15:43:16 |
|
|
|
modac
Супер участник От: София
|
|
|
|
Провери пластмасовия капак, може би от там да идва шума- ако опира някъде. И ваната също. Разхлабени рапидки евентуално. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 01 Февруари, 2013 - 20:07:10 |
|
|
|
|
|
|
Добър съвет. Утре ще огледам.Мислех си за дисбаланс на турбината. но тогава шумът щеше да е постоянен.
Сега забелязах,че когато намаля зададената температура шума също намалява |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 01 Февруари, 2013 - 20:35:03 |
|
|
|
|
|
|
Климатик Toshiba RAS-251 PT - не светва
Здравейте. Имам следния проблем .Климатика е на 100 волта при включване на напрежението не светва нищо никаква реакция от дистанционното . Помислих си че е нещо със захранването отворих и извадих платката на вътрешното тяло . Проверих напреженията 5 и 12 волта ги има кондензаторите са изправни всички интеграли са захранени като задействам от дистанционното в процесора влиза импулс и до толкова нищо не се случва пълен блокаж . Ако някой е имал подобен проблем или да даде някаква идея ще му бъда много благодарен.
Прочетох във форума че има универсални платки те стават ли за инверторен климатик. Борислав6 | Не стават. Купи си нов. |
|
Всичко записи: 12547 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Ноември, 2016 - 11:20:40 |
|
|
|