|
Обледенена долна камера на фризера |
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Хладилникът ми е с две камери във фризера (който е с долно разположение). Долната камера е толкова обледенена, че не мога да я отворя. В книжката с описание не се казва нищо за размразяване на този модел. Моля ви, ако някой е запознат с този модел, да ми каже как да извърша размразяване, че се опасявам да не го повредя. Благодаря предварително! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 25 Април, 2014 - 11:06:23 |
|
|
|
|
|
|
Дърпаш щепсела от контакта и го държиш изключен и с отворени врати поне ДВА дни. |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Април, 2014 - 15:27:09 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник Samsung RL29THCSW хладилник Samsung RL29THCSW неочаквано спря да работи , включвам го чува се леко чукване от релето на управлението но не тръгва. След като седи около два часа така свети лампа на панела "Аларма за температура" мерих компресора но няма изгоряла намотка
на клемите на компресора има около 70 волта.Кондензатора и него замерих и е добре също съпротивлението на намотките на компресора също го има което според мен означава че не е изгорял. В буксата на компресора има едно съпротивление като монета не знам за какво служи на схемата е написано като PTC RELAY.
|
|
|
|
|
frick
Постоянен участник От: гр. Девин
|
|
|
|
Със 70 волта няма как да развърти компресора. Трябва да се провери електрониката. |
|
Всичко записи: 333 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 01 Януари, 2016 - 15:36:58 |
|
|
|
|
|
|
На платката с електрониката има едно реле което включва компресора възможно ли е в него да е проблема ? |
|
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Януари, 2016 - 17:45:22 |
|
|
|
|
|
|
Направих мостче на релето и компресора тръгна , свалих го и ще го заменя. Благодаря на всички отзовали се за решаването на проблема.
п.п. Сега го замених с ново и всичко тръгна.
|
|
|
|
|