Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Samsung RL29THCSW

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Обледенена долна камера на фризера
Кати

Нов участник

Здравейте!
Хладилникът ми е с две камери във фризера (който е с долно разположение). Долната камера е толкова обледенена, че не мога да я отворя.
В книжката с описание не се казва нищо за размразяване на този модел.
Моля ви, ако някой е запознат с този модел, да ми каже как да извърша размразяване, че се опасявам да не го повредя.
Благодаря предварително!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Апр. 2014 : Отправено: 25 Април, 2014 - 11:06:23
kolyo

Админ
От: Русе

Дърпаш щепсела от контакта и го държиш изключен и с отворени врати поне ДВА дни.

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Април, 2014 - 15:27:09
Гост

ОТСТРАНЕН

Хладилник Samsung RL29THCSW
хладилник Samsung RL29THCSW неочаквано спря да работи , включвам го чува се леко чукване от релето на управлението но не тръгва.
След като седи около два часа така свети лампа на панела "Аларма за температура" мерих компресора но няма изгоряла намотка

на клемите на компресора има около 70 волта.Кондензатора и него замерих и е добре също съпротивлението на намотките на компресора също го има което според мен означава че не е изгорял.
В буксата на компресора има едно съпротивление като монета не знам за какво служи на схемата е написано като PTC RELAY.

att-5686653b3f0af28.jpg

Отправено: 01 Януари, 2016 - 13:13:22
frick

Постоянен участник
От: гр. Девин

Със 70 волта няма как да развърти компресора. Трябва да се провери електрониката.

Всичко записи: 333 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 01 Януари, 2016 - 15:36:58
Гост

ОТСТРАНЕН

На платката с електрониката има едно реле което включва компресора възможно ли е в него да е проблема ?

Отправено: 01 Януари, 2016 - 17:35:30
kolyo

Админ
От: Русе

замости го и ще разбереш

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Януари, 2016 - 17:45:22
Гост

ОТСТРАНЕН

Направих мостче на релето и компресора тръгна , свалих го и ще го заменя. Благодаря на всички отзовали се за решаването на проблема.

п.п. Сега го замених с ново и всичко тръгна.

att-5686cfc56717628_.jpg

Отправено: 01 Януари, 2016 - 19:17:30

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Samsung RL29THCSW [Страници (1)]