Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик MITSUBISHI MSZ-A12YV - ­ IPM

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

mig_1

Нов участник

Липса на сигнал от платката MUZ-A09 (фаза U) към компресора
Когато пусна климатика, компресора притриса мяколко пъти и спира. Проверих компресора и той е електрически здрав, няма пробив към корпус или прекъсната намотка.
Направих устройството от форума (с шесте светодиода) за проверка наличието на фази от платката за управление на компресора и установих, че единия светодиод не свети. Смених местата на фазите и съответно друг светодиод престана да свети.
Огледах платката и не забелязах никакви видими повреди.
Проверих номера на силивия модул за управление на компресора PS21244-A.
Моля някой ако се е сблъсквал с такава повреда или има схема на платката да сподели. Аз се надявам че повредата може да беде отстранена, мисля че повредата може да се дължи на повреден елемент във верегата за управление на силовия модул, но никога не съм се занимал с ремонт на такива платки.
Моля ако има някой с познания да ми помогне! Предварително благодаря на всички решили се да се отзоват!

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 13 Януари, 2016 - 08:42:24
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.ilmalampopumput.fi/files/mitsubishi_muz-a0912yvh-log.pdf
http://pdf.datasheetcatalog.com/datasheet/powerex/PS21244-E.pdf

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 13 Януари, 2016 - 09:20:54
mig_1

Нов участник

Благодаря за помощта.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2016 : Отправено: 14 Януари, 2016 - 21:20:16

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик MITSUBISHI MSZ-A12YV - ­ IPM [Страници (1)]