Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Electrolux ERB 3645X - ­ термостат

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

nikolov_88

Нов участник

Здравейте, Хладилникът започна да прави лед на задната страна и набедих термостата.
Отворих го, но на него не пише модела. Дали някой може да ми помогне с модела и дължината на осезатора?
Благодаря предварително!
Няма степени. Копчето се върти min/max.
Когато го намалявам на на около 1/4 компресора изключва. След това, дори като го увелича се размразява и заскрежава отново след няколко часа.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Май 2022 : Отправено: 25 Май, 2022 - 08:39:46
frick

Постоянен участник
От: гр. Девин

Леда по целия гръб ли е или само в горната част. Ако може снимка да качите, за да се види.
Проблема може да не е в термостата, а да има частична загуба на газ.
Оставете го така да работи. Ако има частична загуба на газ след време пак ще спре да изключва, заради продължаването да губи газ. Нормалната работа е скреж и след изключването скрежа да става на роса и после пак скреж. Не тръгва веднага след увеличаването защото осезатела на термостата трябва да достигне температура на включване. Която е почти една и съща независимо на колко е нагласен термостата.

Всичко записи: 341 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 25 Май, 2022 - 10:17:13
nikolov_88

Нов участник

Благодаря за отговорите! Оставям го така известно време, за да видя, дали ще продължи да трупа скреж. Ако да, ще потърся майстор.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Май 2022 : Отправено: 25 Май, 2022 - 13:57:25
He@t

Редовен участник

Мисля, че "frick" е дал отговорът, но нека и аз допълня. Това е типичен случай на изместване на процеса на изпарение. Можеш да го закараш в сервиз за обследване за пропуск и допълване без да изчакваш допълнителни доказателства.

Всичко записи: 112 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 30 Май, 2022 - 13:43:35
nikolov_88

Нов участник

Здравейте отново!
Когато хладилника е намален на "min" работи добре и поддържа нормална работна температура. Засега го оставих така. Мислите ли, че това е от загуба на газ или може наистина да е термостата?
Интересното е, че не замръзява на черти или някаква фигура, а е цялата задна част, но 20-25см над отвора за изтичане на водата...
Благодаря и поздарви!

Здравейте, Как да разбера какъв точно е термостата? Какъв заместител мога да му сложа?
prikachi.net/image/L8wIxs
prikachi.net/image/L8w7Ab
3. Когато намалявам от копчето, хладилника изключва. В противан случай работи постоянно и заледява отзад(около 60% от площта). Може ли да е от рермостата?
4. Ако си заслужава теста преди разнасянето на сервиз какъв термостат да сложа. Това е сегашния 077B5206

att-62b307e657fc65_t_.jpg

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Май 2022 : Отправено: 20 Юни, 2022 - 14:47:08
He@t

Редовен участник

Веднъж ми се наложи да ремонтирам точно като твоя термостат. Заповядай линк: https://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=6&topic=615

Всичко записи: 112 : Дата на рег-ция: Яну. 2022 : Отправено: 22 Юни, 2022 - 12:18:03
nikolov_88

Нов участник

Веднъж ми се наложи да ремонтирам точно като твоя термостат. Заповядай линк: https://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=6&topic=615
Благодаря! Току шо навих 2 оборота без да разглобявам, дори. Ще споделя, ако има резултат.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Май 2022 : Отправено: 22 Юни, 2022 - 12:28:43

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Electrolux ERB 3645X - ­ термостат [Страници (1)]