Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Haier HSU-10HB03(B)

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 понякога "забравя" да излезе от режим обезскрежаване
Митаков

Нов участник

Климатика е модел: HSU-10HB03(B) - от най-обикновените инвертори с R22, вече е на 3 години (точно колкото да му свърши гаранцията...).
Понякога (веднъж на 2 седмици), като влезе в режим на обезскрежаване и "забравя" да излезе от него (това става обикновено при ниски външни температури - вечер или сутрин и е съпроводено със страхотно бръмчене от към компресора)...
Дори рестарта и пускането му след около половин час не помагат...
Трябва да го изключа и да изчакам около 1 ден (сигурно се постопля малко през деня?) и след това вече при стартиране отново работи както трябва...
Някой има ли някакви идей за проблема??? - лоша спойка на платката или нещо по-сериозно???

Изключвам го най-напред от дистанционното, после и от щепсела.
След половин час като го включа, минават около 3 минути и започва отново с онова страхотно бръмчене от към компресора - все едно, че е "запомнил", че не е излязъл от режим на обескрежаване...

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 18 Януари, 2008 - 13:39:10
kolyo

Админ
От: Русе

започва отново с онова страхотно бръмчене от към компресора
отвори капака на външното тяло , намери куплунга на бобината на четирипътния вентил и я изключи и включи няколко пъти

Или се обади в сервиз

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Януари, 2008 - 12:58:59
Митаков

Нов участник

Относно външния вентилатор - той спира (по време на обескрежаване), но това би трябвало да е нормално (?!), тъй като имам и друг Haier - абсолютно същия модел (навремето ги взех и двата еднакви, за да мога да ползувам евентуално единия след време за части - ако станат дефицитни...). Проблемния ми климатик размразяването наистина си го прави, защото виждам как тече вода... След 7-8 минути (за колото обикновено се размразява) вътрешния вентилатор обаче започва да духа хладно, а не топло! - и тогава започва онова силно бръмчене... И така докато видя, че е минало половин час без никакъв ефект и изключа климатика...

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 23 Януари, 2008 - 08:07:49
Bat Lyubo

Постоянен участник

И аз предполагам магнитвентила.

(Добавено)
Хубаво е да му се сложи манометър.

Всичко записи: 376 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 23 Януари, 2008 - 08:34:38
kolyo

Админ

Климатик HAIER HSU-10HB03(B) Мигат Power и Running
Какво значи "CT wiring disconnected protection"?
климатика е HSU-10HB03(B) Мигат Power и Running , а Time не свети?
pankopl
Не е ли токов трансформатор
(няма фреон, повреден токов трансформатор, повреден четирипътен вентил)

att-4b4234b16d0faCT.gif

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2010 - 19:27:53
vclima

Нов участник
От: Варна

Защита по висок ток

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Септ. 2009 : Отправено: 08 Януари, 2010 - 19:59:16
nicky

Нов участник

Климатик Haier HSU-10HB03(B)
Здравейте. Искам да попитам, дали даденият климатик има други филтри които могат да се почистват, освен двата, черни които се показват веднага след отварянето на капака. И дали е лесно пълненето с фреон.
Понеже нещо не духа топло като хората, имам предвид, че затопля, но ми се струва, че не е както трябва. Благодаря предварително

Появи се проблем. Започна да се чува някакво боботене(бучене) от външното тяло..? Някакви идеи?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2017 : Отправено: 07 Януари, 2017 - 14:21:20
kolyo

Админ

Спираш климатика и палиш печката.

Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Януари, 2017 - 15:21:11

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Haier HSU-10HB03(B) [Страници (1)]