Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик PROLUX AS-12HR4FT

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 в режим отопление изключва
explorer

Нов участник

Климатик PROLUX-AS-12HR4FT , няма дисплей.
Климатика е на познат-монтиран 2006 година
След около 30 минути работа в режим отопление изключва и после не тръгва.Оправя се само след On-Off.
Моля,дайте съвет къде да се локализира проблема

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 22 Октомври, 2008 - 00:02:20
kolyo

Админ
От: Русе

"След около 30 минути" не е ли по време на обезскрежаването ?

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Октомври, 2008 - 07:34:38
KOTOPA

Нов участник
По моя преценка наи-вероятно става въпрос за въздушния температурен датчик на изпарителя.Лъже го за постигната темература и го гаси.Смени му мястото

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Окт. 2008 : Отправено: 23 Октомври, 2008 - 09:12:40
kolyo

Админ
От: Русе

Оправя се само след On-Off
не е от въздушния

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 23 Октомври, 2008 - 09:14:29
мартини

Нов участник

здравейте,имам същия модел климатик но външното тяло замръзва постоянно.до сега 2 пъти го размразявахме с вода и пак замръзва.вътрешното тяло е почистено идеялно след като го разглобихме.нагласям го 22-24 градуса прави си температурата с голям зор защото духа много малко топло вътре и исключва и след като изсключи външното тяло не включва да размразява.предните години чак съм се будел нощем от звука когато почне да размразява а тази година неиска.имало някакъв датчик на външното тяло на питата но не го знам къде е .да не би от него да е нещо нямам представа.ръчно пробвахме с някви кабели на платката на вътрешното тяло,дадохме ги на късо и четрипътния клапан ли как се казва аз много не разбирам се оказа че работи.дайте ми някакъв съвет.мерси

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 16:27:47
turboie

Постоянен участник
От: любимец

сигорно иска фреон обикновеноо като падне фреона и почва да замръзва външното тиало и си намалиа мошноста нека го зарредиат и тогава виж как щее и него држ по ниско от 23-24 градуса и тогава кажи как е и гледаи за датчици

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 17:00:27
lichkata

Редовен участник
От: Горна Оряховица
Сигнала за дефрост го подава вътрешния тръбен датчик.Външния е за край на дефрос.

Всичко записи: 139 : Дата на рег-ция: Февр. 2006 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 17:21:17
мартини

Нов участник

бихте ли ми казали какви стойности трябва да покажат 2 та датчика?

значи вътрешните 2та показват около 18-19килоома а на външното тяло показва 4-5 килоома и сега е обледено много външното тяло
вътрешното тяло е почистено идеялно след като го разглобихме.нагласям го 22-24 градуса прави си температурата с голям зор защото духа много малко топло вътре и исключва и след като изсключи външното тяло не включва да размразява.предните години чак съм се будел нощем от звука когато почне да размразява а тази година не иска.
имало някакъв датчик на външното тяло на питата но не го знам къде е .да не би от него да е нещо нямам представа.
ръчно пробвахме с някви кабели на платката на вътрешното тяло,дадохме ги на късо и четрипътния клапан ли как се казва аз много не разбирам се оказа че работи.
дайте ми някакъв съвет. мерси

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 17:30:29
turboie

Постоянен участник

ти не разбираш ли че в тоя студ не може да замръзне ако е наред в смисъл ако има достатачно фреон за да замръзва проблема не ти е в датчиците
ама карай ти си знаеш успеххх ти желаиа с размразяването :krut

от лятото до сега знаеш ли колко много време е минало и тоя де ти е казал че ше замръзва неравномерно явно толкоз е виждал и разбира ама ти пак на твоито

извикаи техик даму долее френ ниама. да го сменаиш и тогава кажи как е

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 19:47:49
мартини

Нов участник

казаха ми че ако има липса на фреон ще замръзва но неравномерно външното тяло, а то замръзва в момента доста равномерно да ви кажа.
и лятото си охлажда супер,значи си има фреон.
здр пак съм аз.доляхме фреон на машинката вчера ,но пак не иска да включи на обесскрежаване.дали в възможно да е от датчика.намерих датчик 9лв струва но незнам колко килоома тря да бъде значи 15килоома струва 9лв но дали е трябва да бъде с такава стойност незнам.някой знае ли с каква стойност тря да бъде?иначе за топленето си топли но не обезскрежава.мерси предварително

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 20:11:41
turboie

Постоянен участник

след като му долиахте фреон замръзнал ли е 4е не иска да размразиава ?обикновено размразиаването го правиат по 2 начина едиан на определено време другиа е с вътрешниа датчик които следи температурата на постъпващиа въздух и другиа датчик на питата и при разлика от около 16 градуса на постъпвашиа въздъх и тоиз на изхода вклучва размразиаването първо го исчакаи да замръзне и без да пипаш нищо и след като замръзне до 2 4аса ако не включи размразиаване тогава пиши но обикновено около 0 градуса тогава влажноста на въздуха е по голиама и тогава замръзва това е при всички климатици с исключение на инверторите

Всичко записи: 308 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 13:13:51
мартини

Нов участник

не до 2 часа ами въобще не включва на обезскрежаване.съмнявам се в вътрешния тръбен датчик дали ще е от него,ако го изместя малко по нагоре дали няма дасе оправи? и някой знае ли с каква стойност тря да бъде датчика?

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 04 Февруари, 2010 - 19:27:07
мартини

Нов участник

колеги днес купих датчик 10килоома ще го сменя събота и неделя и дано се оправи положението че дойде зима и пак почна да не включва на обезкрежаване тъпия климатик

Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 08 Декември, 2010 - 12:02:04

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик PROLUX AS-12HR4FT [Страници (1)]