Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик Osaka CH-12CN

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Темата е закрита | | Версия за печат |

izolator_clima

Нов участник

от дистанционното не приема команди,след рестарт от контакта сам си избира някакви команди

пробвах го от сервизния бутон - никаква реакция
а между другото свети постоянно дисплея на вътрешното

Всичко записи: 39 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 17:00:12
vaioo

Редовен участник
От: София

колега, разглоби вътрешното и провери за хлабави връзки, с тия осаки често съм имал такива ядове и може да провериш все пак с камерата на телефона си дали работи дистанционното.

Всичко записи: 174 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 21:21:47
izolator_clima

Нов участник

проблема беше че мишка изгризала кабелите на дисплея климито си работи перфектно

Всичко записи: 39 : Дата на рег-ция: Февр. 2008 : Отправено: 01 Декември, 2009 - 11:16:37
kolyo

Админ
От: Русе

OSAKA CH-12-CN - Външен вентилатор
Докато работи на студено външния вентилатор спира все едно машината разтоварва ... за около 2,3 мин. след това пак тръгва да върти.При достигане на зададена температура перката вън спира.

замервам напрежението от вытрешното тяло докато всичко е ок платката подава 220 навън
но след като климатика трябва да спре при достигнала стаина температура штрака реле и спира да подава ток на външното тяло.А през това време компресора си работи
Kup0
Смени релето на компресора

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Септември, 2011 - 19:10:15
kolyo

Админ

климатик OSAKA CH-12-CN - Разглобяване на вътрешно тяло
Здравейте! Притежавам 2 климатика OSAKA CH-12-CN и след 5 години експлоатация ми се иска да почистя нещо повече от филтрите им. Не ми се иска обаче разглобяването на вътрешното тяло да стане за сметка на няколко счупени пластмасови зъбчета както се получава обикновено при незнаещия.
Та, моля за помощ. Има ли някъде винтове? Благодаря предварително!
shockhead­

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Август, 2012 - 15:10:28
СТОЯН

Постоянен участник
От: Бургас

Климатизатор Osaka CH-12-CN - грешка E2
При стартиране на топло тръгва за няколко минути и изписва посочената грешка. Доколкото разбрах, е свързано с проблем със сензора на температурата (или връзка с него) на топлообменника на външното тяло.
Някой знае ли каква стойност е този датчик?
Aleksandars
Би трябвало да е тръбен на вътрешно тяло той е 15 км.

Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 06 Ноември, 2012 - 18:25:29
kolyo

Админ

Климатик OSAKA CH-12-CN не ­ топли достатъчно
Климатик OSAKA CH-12-CN не топли достатъчно- на охлаждане няма никакви проблеми работи перфектно. Поставен е в помещение 34 кубика южно изложение стаята има изолация. Когато външната темтература е 10-12 градуса ,а вътре в помещението е 16-18 градуса пускам го и трагва с изходящи 44градуса при зададени 32 градуса и турбината се варти на средни обороти на вътрешното тяло за 2 часа в стаята е 24 градуса а изходящата темпеатура е 50-51 градуса.
ПРИУСЛОВИЕ ЧЕ ВЪН Е 6 ГРАДУСА ,А ВЪТРЕ Е 13 ГРАДУСА трагва при изходяща теммература 34 градуса след 2 часа в помещението е 20-21 градуса и изходящата е 38 градуса с дни да вЪрви щом вЪн е студено не стопля ако пада температурата вън и вътре пада температурата. Зареден е отново по кантар тока който консумира е 6А налягането което вдига е 28 атм. ГАЗА е R410 Външният вентилатор върти нормално
НА какво може да се дължи това?
Ikar123

ималсъм подобен проблем на климатика пише че е с R410 но работи с 22 фреон провери фреона ако не при мен беше чек вентила в лош случай - компресора няма достатъчно дебит
fudjielektrik

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 10 Декември, 2012 - 16:58:07
Ikar123

Нов участник

направихме кавото казваш промяна няма

Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 10 Декември, 2012 - 19:54:02
kolyo

Админ

Osaka CH-12-CN
Добър вечер, въпросният климатик Osaka CH-12-CN има следния проблем :
Пускам го на отопление вдига около 17 или 20 bar-a (доста бавничко) включва се турбината на вътрешното тяло - естествено налягането пада с 2-3 bar-a примерно 17 или 16 bar-a. Изваждам го от контакта четирипътния остава без ток праи цъсс фъсс изравняват се наляганията.
Пускам го пак на топло прави 23-24 bar-a работи нормално примерно 5 минути с включена турбина вътре и малко по малко отново налягането пада докато достигне 16-17 bar-a (при такова налягане става доста хладно на тръбния датчик вътре и турбината спира докато не се стопли достатъчно 45-50 градуса C ). Изваждам го от контакта четирипътния остава без ток праи цъсс фъсс изравняват се наляганията.
Пускам го на студено (всъщност на топло ама му махнах тока на четирипътния) и за мое учудване взе да се вакуумира до -1 як вакуум (завих крана на тънката до край и го развих пак до край) никаква промяна пак вакуум.
Пускам го пак на студено държи 1 bar и не пада по ниско - завивам крана (на тънката) пада до -1 развивам го пак стои на 1 bar.
Смених бобината на четирипътния - все същата работа. Мерих датчиците вътре и вънка и трите по 20 кОм-а.
Съмнявам се в самия четирипътен винтил.
А това на снимката чек винтила ли е ? Ако е той възможно ли е да е от него това странно поведение ?
Благодаря ви предварително и весели празници на всички
kalki

Изтегли файл: att-50d48db7f334212CN.jpg
Изтеглен пъти:

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 21 Декември, 2012 - 18:07:39
fudjielektrik

Редовен участник

това е филтер - цедка

Всичко записи: 115 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 22 Декември, 2012 - 16:28:10
kalki

Нов участник

Добре де дайте няква снимка на тоя чек вентил. Че се скъсах да чета в тоя форум за него. Аз ще сменя четирипътника на тоя клим и мисля че ще дойде на себе си
Ако още някой има мнение по горната тема на kalki с удоволствие ще го изслушам.

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 22 Декември, 2012 - 20:45:56
fujitsu

Постоянен участник

Мисля, че Четирипътника не прави вакуум. Чека е от другият край на капилярата... и сигурно проблема е в него...

Всичко записи: 462 : Дата на рег-ция: Февр. 2007 : Отправено: 22 Декември, 2012 - 21:15:54
kalki

Нов участник

Aleksandars мисля че на този модел и трите датчика са 20 кОм-а.

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 24 Декември, 2012 - 09:11:18
dinko.kolev

Нов участник

Здравей те, днес се случи следното - климатика вървеше на студено и го спрях. След няколко часа се опитах да го пусна пак но при опит компресора да тръгне се чува един доста странен шум - наподобява шум при много високо напрежение (някой ако е бил на лабораторни упражнения е чул такъв шум). Въпроса ми е от какво може да е и има ли смисъл да го отварям или предполагаемият ремонт ще бъде доста солен.
Благодаря

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2011 : Отправено: 05 Септември, 2015 - 18:08:29
krasimirs3

Нов участник

Ако говориш за OSAKA CH-12-CN най-вероятно е кондензатора на компресора. Пробвай след като го смениш какво ще стане. Ако е от него ще минеш тънко. Само внимавай при свързването на проводниците. Външния вентилатор работи ли?

Всичко записи: 12 : Дата на рег-ция: Март 2012 : Отправено: 06 Септември, 2015 - 18:54:36
kolyo

Админ

Osaka CH-12-CN - дефрост датчик
Здравейте,имам нужда от информация за стойността на дефрост датчика на въпросната Осака.Климатика е извън града и ми се иска да оправя проблема с едно ходене до там,така че няма как да измеря другите датчици сега.
Търсих из форума,но попаднах на противоречива информация.Ще съм ви благодарен ако някой знае.
mitak273

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Декември, 2015 - 20:42:22
kolyo

Админ

Климатик OSAKA CH-12-CN - Външен ­ вентилатор не включва
Климатик OSAKA CH-12-CN. Вътрешното тяло затопля много слабо преминаващия през него въздух. Компресорът работи и външния топлообменник силно се охлажда при режим отопление.
Какво е направено до сега:
1.След оглед установих, че външния вентилатор не включва при никакви обстоятелства - нито на режим отопление, нито на охлаждане.
2.Приложената схема е от капака на климатика. По нея замерих напрежението при работещ климатик между извод N и извод 3L (захранването на вентилатора). Ток не стига до там.
3.Окъсих през лампа извод 1L и извод 3L. Така подадох фаза от захранването на компресора към вентилатора и той завъртя.
4.След като разбрах, че проблема не е във външното тяло се прехвърлих на вътрешното. Замерих двата датчика Разходих ги със загряване и охлаждане от 7 кОм до 25 кОм. Работят нормално.
5.Не съм разглобявал вътрешното тяло за да достигна до платката в цялост.
Молбата ми е ако имате схема на платката да я споделите. Дали проблема е в процесора или има някъде и реленце за включване на вентилатора и то да е излязло от строя? За миг ми хрумна да поставя мост между извод 1L и извод 3L и когато се включва компресора да тръгва и перката. Какво мислите? Ще доведе ли до повреда?
MNG
Можеш да откачиш кабелната обувка от 3L и да я прехвърлиш на 1L , но тогава вентилатора ще работи по време на обезкрежаване и може да натрупва лед.

Вентилатора се управлява от обикновено или твърдотелно реле в зависимост от модела на вътрешната платка.Най добре покажи снимка или проследи кабела от 3L .
Изтегли файл: att-5691043e4316d12CN.jpg
Изтеглен пъти:

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 09 Януари, 2016 - 14:57:40
MNG

Нов участник

Мисля, че се справих. Поне за сега работи.
На приложената снимка е платката на моята Osaka CH-12-CN. Изводът 3L ме отведе до релето за контрол на вентилатора. При работещ климатик на захранващите изводи имаще 12 V. Всичко беше ясно - оставаше контакта. Окъсих му контактите и вентилатора завъртя. Релето бе подменено с подобно.
Изтегли файл: att-569279b943fa9CN__.jpg
Изтеглен пъти:

Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Окт. 2015 : Отправено: 10 Януари, 2016 - 17:03:35
emin4ev

Участник

Здравейте,климатика е осака ch18 cn не приема команди от дистанционното,при рестарт светва и си избира сам някаква температура и тръгва на студено( навън 26 градуса ) връзките между дисплея и основната вътрешна платка са проверени,бутона до дисплея функционира,но интересното е че когато докосвам кабелите или клемите на дисплея издава звук все едно приема команда.Някакава идея какво би могло да е?Благодаря предварително!

Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 27 Септември, 2016 - 18:34:08
kolyo

Админ

За начало срежи пистата на сервизния бутон или го изкърти .

Всичко записи: 12572 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Септември, 2016 - 20:03:45
emin4ev

Участник

Бутона го махнах,никаква промяна климатика стартира на режим охлаждане при външна температура 22-24 градуса и на дисплея вместо цифри има само две черти.Ако някой предлага друго решение или платки за продан съм отворен за предложения.Благодаря предварително!
Проблемът е решен!Платката с дисплея беше проблемна и по точно пистата която свързва буксата с окото за дистанционното.Какъв зор е видяла да се прекъсне остава загатка за мен,но важното е че след щателна сигурно десета поред проверка я видях.Сякаш корозирала почти невеидимо....та с поялничето,жичка от кабел колкото косъм,спойка и готово.Тръгна и запя!

Всичко записи: 61 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 01 Октомври, 2016 - 17:15:30

| Нова тема | Темата е закрита | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик Osaka CH-12CN [Страници (1)]