Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

микровълнова AEG MCC-257-M - не ­ грее

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

nurdjan

Нов участник

микровълнова AEG Elektrolux ­ комбинирана
Микровълновата печка спря да затопля храната. Уж работи, но нищо не се затопля помогнете.
Конвенкцията и грила работят.

микровълновата е тази http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09028423

att-49e56fa0b6987MCC.jpg

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 14 Април, 2009 - 14:25:11
kolyo

Админ
От: Русе

До големия трансформатор няма ли високоволтов предпазител - провери дали не е изгорял

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Април, 2009 - 08:32:33
nurdjan

Нов участник

Закараха го на сервиз. микровълновата е още в гаранция, но незнам кога ще го върнат.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Апр. 2009 : Отправено: 16 Април, 2009 - 08:16:56
nicoldy

Нов участник

микровълнова AEG Electrolux ­ MCC257 - не работи
Здравейте, В началото на миналата година направихме грешката да си вземем въпросния комбиниран уред (микровълнова + грил + конвекция). Седмица по-късно се наложи рекламация, понеже на третото пускане паничката в уреда отказа да се върти. След много разправии смениха уреда. С новата не е имало проблем. До днес.
Днес тръгваме да претопляме вечерята и се оказа, че не работи микровълновата. Конвекцията и грила си работят коректно. Вчера си претоплихме вечерята без никакъв проблем. Не е гаснал ток. Няма никаква логична причина уреда да престане да работи днес.
Когато микровълновата работеше коректно, ми правеше впечатление едно ритмично появяване и изчезване на специфично бучене. Предполагам от емитера на вълните, който не работи непрестанно, а се включва и изключва на 5-10 секунди. Сега това включване и изключване липсва. Чува се бръмченето само на вентилатора. Не съм много запознат с устройството на микровълновите, и не знам какъв може да е проблема. Подозирам че е някакво управляващо реле. Проблемът ми е , че гаранцията на уреда изтеча, а и безтова не мога да я намеря. Въпросът е, за какво да гледам освен очевидни проблеми, при отварянето на скапания китайски боклук......
Благодаря предварително на отзовалите се.Поздрави.

Преди малко я отворих да търся бушон до трансформатора. Единственият такъв който успях да намеря е един намиращ се на входа на кабела в корпуса. На приложената снимка е ограден в червено. Но не е той. Този който трябва да е до трансформатора как трябва да изглежда?

att-4b0edff01cff5MCC.jpg

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 26 Ноември, 2009 - 21:30:02
kolyo

Админ

Високоволтовия предпазител е това бялото най долу на снимката до трансформатора

att-4b0ee101483b5MCC2.JPG

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 26 Ноември, 2009 - 22:08:34
nicoldy

Нов участник

Беше ме страх да го човъркам това, но като изключих всички други възможности го отворих и вътре се разкри стъклен бушон в който ясно личаха стопени жички. Утре ще търся такъв да го заменя. Между другото първото ми предположение беше че е изгорял бушон, но ми се стори крайно нелогично, при положение, че всичко останало работи Ама нейсе... Нямаше да се сетя сам.
Благодаря много!
Знам че тези неща са противопогазни. Печката не пускана празна. Никога не е пускана с метален съд или прибор в нея или пък нещо да е покрито с фолио. С фурната работим само аз и жена ми. Няма деца които да си играят. Не е имало пускания между това вчера в което работеше и днес, когато пак беше пълна и не сработи.

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 26 Ноември, 2009 - 22:11:14
nebelservice

Постоянен участник
От: София
Преди да смениш високоволтовия бушон провери изводите на магнетрона за късо съединение към корпус.

Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Ноември, 2009 - 11:18:16
nicoldy

Нов участник

Благодаря за съветите! Проверих за сакъсяване към корпуса, но не видях такова. Смених бушона и сега всичко е наред.
Изненадан бях от трудното намиране на такъв високоволтов бушон. Очаквах, че ще има такъв във всяка железария, ама нещо не познах. Едвам намерих на едно място такъв какъвто ми трябва. Днес си поръчах и два резервни от ибей, да има за всеки случай. Двата от там ще дойдат на цена по-ниска от тази на която взех единия тук...
Поздрави,
Н Николов.

Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 20:24:07
s_gangalov

Супер участник
От: гр.Русе
Тези предпазители се ремонтират. Махаш калпачето, Правиш малък отвор ,издърпваш жичката и калайдисваш.

Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 30 Ноември, 2009 - 23:12:33
kolyo

Админ

Микровълнова MCC257M - прекъснал предпазител 5KV 0,7A
Къде може да бъде закупен в София
vanko angelov
Горе има GOOGLE търсачка
http://nikelectric.com/index.php?cPath=78_113

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 02 Май, 2011 - 15:56:27
tadtad

Нов участник

Същата микровълнова отказа да работи. Грилът стои постоянно включен и бутоните на панела не работят. Само въртеливото копче за настройка на минутите работи. Тази микровълнова има ли ресет? Как мога да видя за грешки?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 14 Януари, 2013 - 12:12:09
тодор

Нов участник
От: Карлово

здр.колеги ,не знам дали е правилно да се дават съвети на не-професионалисти,за ремонт на микровълнова.особенно като се знае че има ВИСОКО напрежение

DANGER HIGH VOLTAGE

Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 14 Януари, 2013 - 20:54:01
tadtad

Нов участник

Тоше, а поне reset знаеш ли как се прави?

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Яну. 2013 : Отправено: 15 Януари, 2013 - 09:01:23
Гост

ОТСТРАНЕН

Предполагам че не знае.Защото няма такъв

Отправено: 15 Януари, 2013 - 13:46:03
prajkaa

Нов участник

Колега Тодор вие ако не сте Професионалист не четете за мен и за много колеги тая тема е много полезна.Поздрави за всички

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2011 : Отправено: 22 Февруари, 2013 - 21:00:12
kolyo

Админ

микровълнова AEG MCC 257
Същата микровълнова не работи винаги при задаване на параметри. Грилът се включва понякога по-лесно чрез бутоните на панела. Само въртеливото копче за настройка на минутите работи.Най-трудно се включва програмата за подгряване.
Кокво се прави в случая? Тази микровълнова има ли ресет? Как мога да видя за грешки?
Предварително Ви благодаря за отговорите!
dmitrii

Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Ноември, 2014 - 14:46:28

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » микровълнова AEG MCC-257-M - не ­ грее [Страници (1)]