|
|
|
|
|
|
|
Заради удобство при транспортиране е свален плота с котлоните. Плюс това е махнат и щепсела, но това май е обичайна предпазна мярка. Лошото е, че захранващия кабел е с 5 броя жила - 2 черни, кафяв, син и жълто-зеления за защитното заземяване. Първите въпроси - що за щепсел е бил и към каква инсталация е бил включен. В БГ съм виждал и трифазни кухненски уреди, но с макс. 4 броя жила на захранването. На табелката с модела се разчита NEFF Typ - 1077.26LPCD E_ N_ 195.301298 195 088992 FZ-3
Пише и made in West Germany - очевидно възраст над 20 години и поради това google не дава нищо конкретно за този модел
Молбата ми е схема или поне минимална информация за свързването, та с мултицета, лист хартия и молив да мога да я подкарам. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 27 Декември, 2010 - 09:35:47 |
|
|
|
боби 66
Редовен участник От: гр. Сопот
|
|
|
|
що за щепсел е бил и към каква инсталация е бил включен | Стандартна 5 проводна инсталация(3 фази, нула и земя). Обикновено на гърбът на печката има нарисувани схемите на свързване. При монофазно захранване 4 и 5 са нула, а 1, 2 и 3 фаза. |
|
Всичко записи: 240 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 27 Декември, 2010 - 12:17:57 |
|
|
|
|
|
|
боби 66Напълно вярно! Открих въпросната табелка със схемата. При предишния си собственик очевидно е работила на трифазно захранване с нула и защитно заземяване. Сега трябва да направя мостчета за клемите, което няма да ме затрудни. Но остава въпроса за плота с котлоните. Има изведени 18 броя клеми, от които 4 затапени и никакви надписи за тях . Плюс два изолирани проводника с някакви цокли за закрепване към плота, за които подозирам, че са защита от прегряване. Абе много по-различно от "Раховец" и "Meчта" с които се занимавал до сега .
Снимките са: 1. Долната страна на плота с котлоните и кабелите за нагревателите заедно с куплунга. 2. Клемите за свързване и една от "капачките", за които предполагам, че са датчици на някаква защита от прегряване.
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 27 Декември, 2010 - 20:54:23 |
|
|
|
|
|
|
Тия 18 бр. клеими имат цветове затапени син,зелен,черен ибял.Виж на буксите на котлоните ги има същите цветове и ги свържи свържи син срещу син зелен срещу зелен и тнт...На белия може да няма цвят.А тази "капачка" както я наричаш я вкарай в дупката на котлона под плота |
|
Всичко записи: 14 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 23 Януари, 2011 - 22:30:05 |
|
|
|
|
|
|
@ValentinDelchev Предложението ти изглежда логично, и аз имах такива мисли, но съм свикнал да включвам когато знам схемата или пък куплунзите са така оформени, че да няма друг начин за включване, "защита от глупаци" дето му викат. До като разучавах нещата, печката е преглеждана и от двама други специалисти и вторият е подкарал плота, но без единия котлон. Вероятно оня с белия куплунг, защото е малко нееднозначен. Все пак имах някаква полза, обогатих си познанията по кухненеска техника. Намерих нещо за "капачката": http://www.herd.josefscholz.de/Kapillar/Kapillar_Regler.html Не знам немски, но с помоща на речник, от същия сайт разбрах, че врътките изключват нагревателите не според температурата на нагревателя, а от нагряването на реотанче в самото тяло на регулатора. Повтарям, че не съм имал и един урок по немски и моля някой да потвърди това, защото е ново за мен. Както писах по-горе, опита ми е с "Мечта" и "Раховец". Благодаря за дадените съвети и изпратената схема на подобна печка! |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 25 Януари, 2011 - 13:28:35 |
|
|
|