|
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Изгоря ми плота (малък Gorenje 350C), който е със сензорни бутони. Техника ми обясни да го хвърлям - не е в гаранция (на три и малко години е), а електрониката му била почти колото нов. Монтиран е над фурна, кято не е изведена по никакъв начин към комин и тн, а нагоре директно и сочи вентилатора, който изхва топлия въздух отвътре. Тоест духа директно в дъното на плота. Може ли фурната да е причината за това? Има ли начин да изолирам топлината от фурната? И има ли смисъл да го правя? Зад фурната също така е комин. Има ли начин да се възползвам от това само прокарвайки по някакъв начин въздуховод назад?
ПП. От друга страна при родителите ми същата инсталация, но с друа марка уреди (плотът пак е със сензорни бутони) работи така вече 8-9 години без проблем. ___________________________________________________________________ Малко по памет исписва F6 май. Не съм пред него и не съм на 100% сигурен. Работи няколко секунди и я изписва. И трябва да изключа бушона за да изключа котлона. Понякога обаче и по 10-тина минути работи без да я изпише. Иначе цената на платката беше 250 лв. според техника. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 23 Август, 2009 - 19:02:38 |
|
|
|
|
|
|
F6 - Too high temperature at the electronics Unsuitable installation site(ventilation) Cooling fan defective
Ами занеси платката в някой сервиз да я погледнат - може на самата платка нещо да грее. |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2009 - 08:29:20 |
|
|
|
|
|
|
грешка F6. какво значи за керамичен плот gorenje ETC 300C ? бпагодаря предварително __________________________________________________ след ресет всичко тръгна |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 27 Декември, 2010 - 18:57:41 |
|
|
|
nmos
Нов участник От: Разград
|
|
|
|
Плот Gorenje ECT-300C - грешка F5 Gorenje ECT300C включва се сама .Ако някой има дъмп бих започнал оттам. А F5 какво ще рече ? _____________________________________________________________ Керамичния плот работи вече.Благодаря за несъдействието  |
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 26 Февруари, 2011 - 14:25:49 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Има ли някой желание да ми изпрати схемата на GORENJE ECT300C? Имам една за ремонт, която работела 10-ина минутки и сама изключвала. Казва, че нямало нищо на плочите или нещо от този род. |
|
Всичко записи: 6 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 08 Март, 2011 - 12:58:01 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
работела 10-ина минутки и сама изключвала | Ами че то си е нормално, като направи температура, сензора я отчита и релето изключва... ЕТо ти и исканата схема
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 08 Март, 2011 - 22:02:07 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Керамичен плот Gorenje ECT-350C - грешка F6
Здравейте, моят плот р Горение ect 350 c.Изкарва грешката F6.Разбрах какво означава, моля някои да каже дали има решение на този проблем. Грешката я изкарва и когато плота почти не е работил.Обикновенно на предния котлон.На задния работи повече и пак излиза. Грешката излиза винаги на на десния дисплеи за задния колон. Благодаря предварително
Има ли вариант да се махне платката и да се сложат обикновенни ключове Palen tapanar |
Има ли вариант да се махне платката и да се сложат обикновенни ключове | Palen tapanar май задаваш въпрос без да отчиташ: 1. Къде ще се монтират въпросните ключове? 2. Колко ще ти струва? Варианти ВИНАГИ има.... въпросите са: дали е възможно и дали си струва! п.п. 3. Ключовете изобщо не са обикновени... |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 18 Септември, 2011 - 19:28:32 |
|
|
|
|
|
|
Аз не се занимавам с ремонт на такава техника и затова питам.Незная колко струват тези ключове.Колко биха могли да са?Не може ли да се разпробие плота? Прочетох че при такъв проблем ремонта ще е около 250лв.а нов е 300.Задавам въпрос възможно ли е да стане, за да знам как да процедирам. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2011 : Отправено: 18 Септември, 2011 - 20:20:11 |
|
|
|
|
|
|
НОВ ПЛОТ |
|
|
|
|
|
|
|
Плот gorenje ect300c - грешка F6
Плота е gorenje ect300c а грешката която дава е F6. Моля ви кажете ми какво означава. доста търсих из нета но нищо не намерих. zlatorogi90 | Веднага ли дава грешката, или като загрее ? |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Януари, 2013 - 06:17:20 |
|
|
|
|
|
|
пукнати спойки.трябва да се огледат внимателно и да се презапоят |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 11 Януари, 2013 - 22:41:37 |
|
|
|
|
|
|
kolyo Като загрее. Ако се изключи от контакта за малко и се включи може пак да поработи малко и пак я дава същата грешка.
Ще пробвам и ще пиша. На 220 В или има някъде по платката на 12В? |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 14 Януари, 2013 - 23:31:07 |
|
|
|
|
|
|
Сложи едно малко вентилаторче от компютър на 12 волта да охлажда платката |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Януари, 2013 - 23:38:24 |
|
|
|
|
|
|
и кое точно мери температурата на платката?че и да я охлажда? |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 16 Януари, 2013 - 18:18:12 |
|
|
|
|
|
|
керамичен плот Gorenje ECT 300C
В последствие на късо съединение изгоря платката на плота. Намерих друга платка за подмяна, но тя се оказа с по-стара ревизия от оригиналната (Rev.04 вместо Rev.08). На новата платка (старата ревизия) е монтирано едно реле в повече ( най-вероятно за прекъсване на общата нула към двата котлона ). Липсата на релето в по-новата ревизия най-вероятно е обусловено от по-ниска цена за производителя и ощетяване на потребителя откъм безопасност на уреда. По принцип имам представа как да го свържа с по-старата ревизия платка, но ще съм благодарен, ако някой може да сподели схема за ECT 300C ArtN.:133070 ike_mgg | при повечето платки си е замостено релето и се върже като старата(имаше схема в кутията на новата платка) |
|
Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 23 Април, 2013 - 22:51:53 |
|
|
|
|
|
|
а някой знае ли за грешка F3 Gorenje ect 350C |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 01 Октомври, 2013 - 15:10:33 |
|
|
|
|
|
|
как се изчиства грешка Ф5 на керамичен плот горения ЕСТ 350С след смяна на котлон |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 09 Октомври, 2013 - 19:00:17 |
|
|
|
|
|
|
Керамичен плот Gorenje ECT-300BC Вчера върху плота пада алуминиево фолио и плота започва да издава звук, проверявам и сензора на ключа светеше, изключих го и проверих дали плота се включва и изключва, включваше и изключваше нормално, но не го проверих дали котлоните загряват. Днес включвам плота набирам 9 на големия плот и котлона се свети и не загрява и така и с малкия. Преди това си работеше нормално. Има ли някаква комбинация от натискане на сензорните бутони с които да се върнат фабричните настройки? "пукнати спойки на релетата на платката .виждат се с просто око и почти всяко горене го има тоя дефект .. зачистваш крачето на релето и запояваш....за 2 мин работа с поялника" Дали това горното е решението на проблема. Все още не съм се консултирал с техник. Искам първо вашето мнение. ___________________________________________________________________ Занесох го на сервиз, оказа се че проблема е в платката. Казаха че ще го пратят някъде да го оправят, вероятно София, отговориха ми че на 99% платката не може да се оправи. Или нова платка или нов плот. Препоръчват ми GORENJE EC-310AC, като евентуално могат да се ползват плочите на 300ВС при повреда 310АС. Бих искал да изкажете вашето мнение, нова платка или нов плот/300ВС или 310АС/. Казват ми че нова платка ще излезе общо като цена 220 лв. но я дават без гаранция, а нов плот е с 3 години гаранция. Аз лично съм за нов плот и по-скоро 310АС. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2014 : Отправено: 20 Юни, 2014 - 21:23:18 |
|
|
|
|
|
|
И правилно мислиш за нов плот. |
|
Всичко записи: 588 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 20 Юни, 2014 - 21:31:02 |
|
|
|
|
|
|
моя плот е gorenje ect 300 ac след смяна на бушон спря да работи.Постоянно ми свети на двата котлона само буква Е без цифри или нещо друго.не може да се включи или изключи освен от тока директно. Какъв може да е проблема и има ли начин за рестарт?
Здравейте , Котлона у дома спря да работи, модел Gorenje ECT 300. Постоянно свети и на двата реда само буквата Е. Не реагира на никакви натискания на бутони или задържането им. случи се след спиране на тока от бушона и отново неговото пускане. Не откривам каква е тази грешка и какъв може да е проблема . Моля за помощ ако някой има опит с това. avgo |
|
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Юли, 2019 - 12:09:28 |
|
|
|
stean
Постоянен участник От: В.Търново
|
|
|
|
Gorenje ECT 300 - дъмп
Здравейте, някой ако може да даде епром за Въпросия плот ще бъда много благодарен. vladiservice | Никакъв спомен откъде го имам и дали работи, трябва да се пробва.. ---->
Десен бутон на мишката >>> Запиши като >>> xxx.bin
|
|
Всичко записи: 262 : Дата на рег-ция: Юли 2010 : Отправено: 14 Февруари, 2022 - 21:57:18 |
|
|
|
|
|
|
Пробвах по този начин с различни браузъри, но показва html или php, промених на bin, но файла е 2kb, а за 300C трябва да е 1kb. Вече не ми е нужен проблема се оказа друг, не епрома |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Ноем. 2022 : Отправено: 17 Ноември, 2022 - 20:23:48 |
|
|
|
|
|
|
Керамичен плот Gorenje ECT 300 BC не нагрява, не показва грешка
Здравейте! Преди няколко дни керамичният ми плот Gorenje ECT 300 BC отказа да нагрява изобщо. Не изписва код за грешка. Индикацията е напълно нормална. Избират се степени, показва си все едно е нагрявал (H или h) след изключване. Релатата обаче не включват. Имаше студена спойка на зумера, който работеше само след загряване, но това беше всичко. Презапоих половината компоненти по платката без да има ефект. Проследих пътя от релетата до микроконтролера през UN2003 за големия нагревател и през транзистор в другия край на платката за малкия нагревател. При опит за включване на коя да е от двете зони съответните изводи на контролера остават в ниско ниво. Общата точка на релетата показва 5В вместо 12В, което ми се стори странно (проверих ги, че са 12В-ови). Без схема не успях да установя какъв е проблемът.
Ще съм благодарен ако някой може да ми даде съвет. Другият вариант е нова платка, която намерих в онлайн магазин за около 165 лева, което е повече от половината цена на плота. Загубеното време ако го сметна, май трябваше вече да съм си купил нов плот, но се опитвам да не създавам отпадък от нещо, което евентуално може да се поправи. Penoff | Би трябвало да има два транзистора които подават 12-те волта, ако замостиш емитер/колектор на някой от тях може и да тръгне. Ако не, в контейнера. |
|
Всичко записи: 12573 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Декември, 2022 - 00:35:33 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за идеята. За съжаление не помогна. Сега има 12В на общия извод на релетата, но процесорът все така отказва да пусне сигнал към транзисторите за включване на релетата и не започва да награява. С налучкване без схема друго явно няма да постигна и ще се наложи да си купя нова платка вместо да продължавам да си губя времето.
П.П. В крайна сметка стигнах до поръчка на нов плот. За платката ми поискаха 50% капаро без да да пратят документ за целта, а и доставка до 15 раб. дни ще отиде месец, което е прекалено. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2022 : Отправено: 11 Декември, 2022 - 19:48:21 |
|
|
|