|
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Изгоря ми плота (малък Gorenje 350C), който е със сензорни бутони. Техника ми обясни да го хвърлям - не е в гаранция (на три и малко години е), а електрониката му била почти колото нов. Монтиран е над фурна, кято не е изведена по никакъв начин към комин и тн, а нагоре директно и сочи вентилатора, който изхва топлия въздух отвътре. Тоест духа директно в дъното на плота. Може ли фурната да е причината за това? Има ли начин да изолирам топлината от фурната? И има ли смисъл да го правя? Зад фурната също така е комин. Има ли начин да се възползвам от това само прокарвайки по някакъв начин въздуховод назад?
ПП. От друга страна при родителите ми същата инсталация, но с друа марка уреди (плотът пак е със сензорни бутони) работи така вече 8-9 години без проблем. ___________________________________________________________________ Малко по памет исписва F6 май. Не съм пред него и не съм на 100% сигурен. Работи няколко секунди и я изписва. И трябва да изключа бушона за да изключа котлона. Понякога обаче и по 10-тина минути работи без да я изпише. Иначе цената на платката беше 250 лв. според техника. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 23 Август, 2009 - 19:02:38 |
|
|
|
|
|
|
F6 - Too high temperature at the electronics Unsuitable installation site(ventilation) Cooling fan defective
Ами занеси платката в някой сервиз да я погледнат - може на самата платка нещо да грее. |
|
Всичко записи: 11994 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Август, 2009 - 08:29:20 |
|
|
|
|
|
|
грешка F6. какво значи за керамичен плот gorenje ETC 300C ? бпагодаря предварително __________________________________________________ след ресет всичко тръгна |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 27 Декември, 2010 - 18:57:41 |
|
|
|
nmos
Нов участник От: Разград
|
|
|
|
Плот Gorenje ECT-300C - грешка F5 Gorenje ECT300C включва се сама .Ако някой има дъмп бих започнал оттам. А F5 какво ще рече ? _____________________________________________________________ Керамичния плот работи вече.Благодаря за несъдействието  |
|
Всичко записи: 11 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 26 Февруари, 2011 - 14:25:49 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте! Има ли някой желание да ми изпрати схемата на GORENJE ECT300C? Имам една за ремонт, която работела 10-ина минутки и сама изключвала. Казва, че нямало нищо на плочите или нещо от този род. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 08 Март, 2011 - 12:58:01 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
работела 10-ина минутки и сама изключвала | Ами че то си е нормално, като направи температура, сензора я отчита и релето изключва... ЕТо ти и исканата схема
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 08 Март, 2011 - 22:02:07 |
|
|
|
|
|
|
Керамичен плот Gorenje ECT-350C - грешка F6
Здравейте, моят плот р Горение ect 350 c.Изкарва грешката F6.Разбрах какво означава, моля някои да каже дали има решение на този проблем. Грешката я изкарва и когато плота почти не е работил.Обикновенно на предния котлон.На задния работи повече и пак излиза. Грешката излиза винаги на на десния дисплеи за задния колон. Благодаря предварително
Има ли вариант да се махне платката и да се сложат обикновенни ключове Palen tapanar |
|
|
Всичко записи: 11994 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Септември, 2011 - 18:27:13 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Има ли вариант да се махне платката и да се сложат обикновенни ключове | Palen tapanar май задаваш въпрос без да отчиташ: 1. Къде ще се монтират въпросните ключове? 2. Колко ще ти струва? Варианти ВИНАГИ има.... въпросите са: дали е възможно и дали си струва! п.п. 3. Ключовете изобщо не са обикновени... |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 18 Септември, 2011 - 19:28:32 |
|
|
|
|
|
|
Аз не се занимавам с ремонт на такава техника и затова питам.Незная колко струват тези ключове.Колко биха могли да са?Не може ли да се разпробие плота? Прочетох че при такъв проблем ремонта ще е около 250лв.а нов е 300.Задавам въпрос възможно ли е да стане, за да знам как да процедирам. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Септ. 2011 : Отправено: 18 Септември, 2011 - 20:20:11 |
|
|
|
|
|
|
НОВ ПЛОТ |
|
|
|
|
|
|
|
Плот gorenje ect300c - грешка F6
Плота е gorenje ect300c а грешката която дава е F6. Моля ви кажете ми какво означава. доста търсих из нета но нищо не намерих. zlatorogi90 | Веднага ли дава грешката, или като загрее ? |
|
Всичко записи: 11994 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Януари, 2013 - 06:17:20 |
|
|
|
|
|
|
пукнати спойки.трябва да се огледат внимателно и да се презапоят |
|
Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 11 Януари, 2013 - 22:41:37 |
|
|
|
|
|
|
kolyo Като загрее. Ако се изключи от контакта за малко и се включи може пак да поработи малко и пак я дава същата грешка.
Ще пробвам и ще пиша. На 220 В или има някъде по платката на 12В? |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Яну. 2012 : Отправено: 14 Януари, 2013 - 23:31:07 |
|
|
|
|
|
|
Сложи едно малко вентилаторче от компютър на 12 волта да охлажда платката |
|
Всичко записи: 11994 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Януари, 2013 - 23:38:24 |
|
|
|
|
|
|
и кое точно мери температурата на платката?че и да я охлажда? |
|
Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 16 Януари, 2013 - 18:18:12 |
|
|
|
|
|
|
керамичен плот Gorenje ECT 300C
В последствие на късо съединение изгоря платката на плота. Намерих друга платка за подмяна, но тя се оказа с по-стара ревизия от оригиналната (Rev.04 вместо Rev.08). На новата платка (старата ревизия) е монтирано едно реле в повече ( най-вероятно за прекъсване на общата нула към двата котлона ). Липсата на релето в по-новата ревизия най-вероятно е обусловено от по-ниска цена за производителя и ощетяване на потребителя откъм безопасност на уреда. По принцип имам представа как да го свържа с по-старата ревизия платка, но ще съм благодарен, ако някой може да сподели схема за ECT 300C ArtN.:133070 ike_mgg | при повечето платки си е замостено релето и се върже като старата(имаше схема в кутията на новата платка) |
|
Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 23 Април, 2013 - 22:51:53 |
|
|
|
|
|
|
а някой знае ли за грешка F3 Gorenje ect 350C |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 01 Октомври, 2013 - 15:10:33 |
|
|
|
|
|
|
как се изчиства грешка Ф5 на керамичен плот горения ЕСТ 350С след смяна на котлон |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 09 Октомври, 2013 - 19:00:17 |
|
|
|
|
|
|
Керамичен плот Gorenje ECT-300BC
Вчера върху плота пада алуминиево фолио и плота започва да издава звук, проверявам и сензора на ключа светеше, изключих го и проверих дали плота се включва и изключва, включваше и изключваше нормално, но не го проверих дали котлоните загряват. Днес включвам плота набирам 9 на големия плот и котлона се свети и не загрява и така и с малкия. Преди това си работеше нормално. Има ли някаква комбинация от натискане на сензорните бутони с които да се върнат фабричните настройки? "пукнати спойки на релетата на платката .виждат се с просто око и почти всяко горене го има тоя дефект .. зачистваш крачето на релето и запояваш....за 2 мин работа с поялника" Дали това горното е решението на проблема. Все още не съм се консултирал с техник. Искам първо вашето мнение. jordan23bg |
|
|
Всичко записи: 11994 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 20 Май, 2014 - 18:31:57 |
|
|
|
|
|
|
погледни въпреки ,че е странно и двата да откажат наведнъж ... |
|
Всичко записи: 463 : Дата на рег-ция: Яну. 2010 : Отправено: 20 Май, 2014 - 20:03:25 |
|
|
|
|
|
|
Занесох го на сервиз, оказа се че проблема е в платката. Казаха че ще го пратят някъде да го оправят, вероятно София, отговориха ми че на 99% платката не може да се оправи. Или нова платка или нов плот. Препоръчват ми GORENJE EC-310AC, като евентуално могат да се ползват плочите на 300ВС при повреда 310АС. Бих искал да изкажете вашето мнение, нова платка или нов плот/300ВС или 310АС/. Казват ми че нова платка ще излезе общо като цена 220 лв. но я дават без гаранция, а нов плот е с 3 години гаранция. Аз лично съм за нов плот и по-скоро 310АС. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Март 2014 : Отправено: 20 Юни, 2014 - 21:23:18 |
|
|
|
|
|
|
И правилно мислиш за нов плот. |
|
Всичко записи: 556 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 20 Юни, 2014 - 21:31:02 |
|
|
|
|
|
|
моя плот е gorenje ect 300 ac след смяна на бушон спря да работи.Постоянно ми свети на двата котлона само буква Е без цифри или нещо друго.не може да се включи или изключи освен от тока директно. Какъв може да е проблема и има ли начин за рестарт?
Здравейте , Котлона у дома спря да работи, модел Gorenje ECT 300. Постоянно свети и на двата реда само буквата Е. Не реагира на никакви натискания на бутони или задържането им. случи се след спиране на тока от бушона и отново неговото пускане. Не откривам каква е тази грешка и какъв може да е проблема . Моля за помощ ако някой има опит с това. avgo |
|
|
Всичко записи: 11994 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 25 Юли, 2019 - 12:09:28 |
|
|
|