Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника
 

мировълнова с грил PROLUX ­ MGD20-4G


Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 
mitko__


Нов участник


здравейте,проблема с мировълновата печка е че беше изгорял предпазитела.смених го.работи на грил и магнетрона също ,но отгоре до грила където съм посочил на снимката искри леко вижда се с просто око.незнам как да отстраня този проблем,ще се радвам ако някой помогне.благодаря предварително!

att-507334c80c6c20543.JPG


Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 08 Октомври, 2012 - 23:17:12
s_gangalov


Супер участник
От: гр.Русе
ICQ

Вероятно има натрупана мазнина и затова искри. Смъкни нагревателите , ламарини , което може и почисти добре.

Всичко записи: 585 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 09 Октомври, 2012 - 07:52:51
shockheadУчастник


Искри може да се появят само между две точки с различен потенциал. Кога искри? .... при работещ грил, микровълнова или в покой. Според мен неслучайно е изгорял бушона. Много е вероятно да има утечка по корпуса, но и двата елемента, между които се появява искрата са част от корпуса. Ето защо най-вероятно единия от тях не е добре занулен или заземен. Предлагам да осигуриш здрава галванична връзка между искрящите елементи на корпуса (болтова, зануляване поотделно на двете части или просто зачистване на контактните повърхности) и ако бушона пак изгори да търсиш утечка. Пиши какво е станало.

Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 09 Октомври, 2012 - 10:17:03
mitko__


Нов участник


бушона вече не гори,но пак искри между ламарината с пласмасово покритие и лъскавата ламарина там където съм посочил.искри (свети) в точка само на микровълнова.почистих бялата ламарина отгоре,ламарината на нагревателя(лъскавата) и с болт и гайка (на всяка по отделно) свързах ги в обща точка с проводник към занулението на заххранващия кабел на микровъновата ,но пак продължава да искри иначе работи и топли вода но искри...

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 09 Октомври, 2012 - 20:07:18
shockheadУчастник


Добре, щом се отнася само до работата на микровълновата прочети това:
http://www.appliance-repair-it.com/sparking-microwave.html
В случай, че те затруднява превода ще ти подскажа, че се описват няколко основни причини за искрене в микровълновите. Като най-вероятна се определя достигането на микровълните до метални повърхности, а като последен вариант начален стадий на повреда в магнетрона. Аз бих проверил дали около този ъгъл, където искри не се е появил отвор или малък процеп, откъдето вълните от вътрешността да достигат до лъскавата ламарина на грила и да предизвикват искрене. Ако е така просто трябва да се изолира. Ако не май трябва да се направи проба с друг магнетрон.

И още нещо много важно: нали като я включваш за проба в микровълновата има нещо (напр. чаша вода), която да поглъща излъченото лъчение? В противен случай отражението на непогълнатите лъчи може да доведе до образуване на стоящи вълни и искрене също.

Всичко записи: 75 : Дата на рег-ция: Авг. 2012 : Отправено: 10 Октомври, 2012 - 07:55:15
mitko__


Нов участник


стегнах и мястото, където искри с болт и гайка.на микровълнова без чаша вода вътре малко попушва на стегнатото място а с чаша вода работи.мисля така да си я оставя.Благодаря на shockhead и всички други,които ми помогнаха!

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Окт. 2012 : Отправено: 10 Октомври, 2012 - 11:59:43
 
| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на микровълнови фурни , печки , котли » мировълнова с грил PROLUX ­ MGD20-4G [Страници (1)]Powered by ExBB 1.9.1

BGtop.net

[ Script Execution time: 0.0125 ]   [ Gzipped ]