Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Компресор NECCHI M3J - кликсон

Форум » Други » Търсене на схеми , dump-ове , инструкции [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

koceto_85

Нов участник

Здравейте!
Разполагам със стар малък хладилник с камера, но няма етикети или символи на производител и модел, хладилникът си работеше нормално допреди няколко дни, когато имахме проблем с ел. захранването в последствие, на което се оказа че се е повредило защитното реле /"QD"/ пробвах да изолирам релето само колкото да изпробвам дали всичко останало е добре и всичко тръгна без проблем. След като отидох да взема ново защитно реле ми предложиха няколко вида / "1/2" hp, "1/4" hp, "1/5" hp, "1/8" hp /, на старото имаше някакво обозначение, но никъде не пишеше какво точно е. На компресора има етикет, но не всичко си личи,
Търсих информация в интернет, но така и не успях да намеря същия компресор или поне да разбера какво защитно реле трябва да използвам, попитах и в магазина, но и там не успяха да определят какъв вид е. Предполагам, че е свързано с мощността на компресора и температурата, при която релето да сработи, но не съм сигурен и не знам какво да използвам, моля ако някой е на ясно с нещата да ми помогне. Благодаря предварително!

Стикерите на хладилника липсват не са останали никакви надписи понеже хладилничето е доста старо, единствено това на компресора се е запазило, но на него мощността не се вижда,
на снимката си личи предполагам е било 90W, но може и да се бъркам.

att-52e7aa8d13b7crele.jpg

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 28 Януари, 2014 - 13:46:10
Мърфи

Редовен участник

Едно пусково реле за Мраз,ще ти свърши работа.

Всичко записи: 134 : Дата на рег-ция: Юли 2013 : Отправено: 28 Януари, 2014 - 14:33:01
koceto_85

Нов участник

Едно пусково реле за Мраз,ще ти свърши работа.
Пусковото, тоест имаш предвид другото реле, при мен то е здраво, единствено защитното реле ми е необходимо.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 28 Януари, 2014 - 16:02:33
kolyo

Админ
От: Русе

По добре покажи снимка на "другото реле".
http://www.service-ruse.eu/forum/topic.php?forum=2&topic=212
За кликсона ли говорим ?

Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 28 Януари, 2014 - 16:17:03
koceto_85

Нов участник

Моля да ме извините не дадох информация за релето, което всъщност ми е необходимо. Не знам как точно се нарича доколкото успях да намеря инфо в интернет го водят защитно реле "DQ", но иначе става въпрос за това устройство
Повредата се състой в биметалната пластина има счупено от едната страна и по този начин няма как да затвори веригата, тоест винаги се намира в изключено състояние именно него замостих свързах го на късо и всичко проработи.

att-52e7f402602393J.jpg

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 28 Януари, 2014 - 19:43:28
frick

Постоянен участник
От: гр. Девин

Мисля, че 1/8 hp ще ти свърши работа.

1/8 hp е 1/8 конска сила ,което е равно на около 93W ел. мощност.
При теб компресора е 90 W. За това ти предложих това реле. По голямо не е желателно , защото няма да изключва и това може да доведе до изгаряне на компресора.

Всичко записи: 341 : Дата на рег-ция: Яну. 2011 : Отправено: 28 Януари, 2014 - 19:52:40
koceto_85

Нов участник

Ясно. Значи един такъв кликсон ще ми свърши идеална работа.
Много ти благодаря за помощта flick както и на всички отзовали се.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2014 : Отправено: 29 Януари, 2014 - 14:55:07

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Други » Търсене на схеми , dump-ове , инструкции » Компресор NECCHI M3J - кликсон [Страници (1)]