Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Breville BES830XL

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

smack_

Нов участник

Здравейте, Имам кафемашина от година и повече марка Breville BES830XL ,
натискам копчето Power мига бутона и не спира да мига (по принцип като е пусна след 30 сек.спира да мига значи е готова да правя кафе)и не спира мига си постоянно и не приема команди не тръгва да прави кафе какъв може да е проблема
отворих е и видях имаше една бубина дето в нея влизат 2 малки тънки маркуча и е смених защото беше се надула бобината и в магазина ми казаха че е изгоряла смених бобината пак не тръгва само мига и не иска да тръгне много ще съм благодарен ако ми помогнете от какво може да е има една платка вътре свалих платката на майстор е закарах да е види да не е изгоряло нещо по нея каза че няма нищо изгоряло да не е било каза някой датчик на машината а като гледам освен железа и тая платка датчик не ми се вижда
благодаря

Здравейте смених ето тази бобина на нещо като клапанче беше но старата определено беше издута много и нацепена пластмасата мислех че е от нея но не е смених е с чисто нова и нестава.ами следобяд си правих кафе и работеще перфектно на другия ден сутринта е пускам не иска да тръгне само мига копчето от едната страна а преди мигаше и от двете страни и като е готова за около 30 секунди спира да мига и си пускаш кафето какво и стана незнам......

att-582c41c354fedb.jpg

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 15 Ноември, 2016 - 18:06:59
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.ereplacementparts.com/breville-bes830xl-diecast-programmable-espresso-machine-parts-c-116052_116055_116078.html
http://siber-sonic.com/appliance/800Electrical.html

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 15 Ноември, 2016 - 18:58:14
smack_

Нов участник

и помпата одеве е отворих няма признаци че е развалена нещо огледах е надувах работи си поне така мисля аз незнам .......

сега е пускам натискам копчето пауър и слушам тракане от помпата силно и след 5 секудни спира няма как да кача видео тука да се види какво прави. преди пак се чуваше помпата но не толкова силно пускам е и трака и спира незнам цяла седмица се занимавам с нея и вече почва да ми писва и в оlx за части скоро ще замине кво ли не пробвах

колега каза че помпата да видя напълних вода в каничката и след помпата изкарах маркуча пускам машината почва да пръска 5 секунди и спира..значи работи нали....

Ето снимка като е пусна свети само Power тоест мига само а преди светеще и от другия край където сега не свети и сега като е пусна само мига и не спира попринцип като спре е готова за кафе

att-582c6cfcc6ad5830.jpg

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 13:36:17
smack_

Нов участник

отпред белите капаци и двете ги проверих копчетата инсталациите нещо да не е изгоряло по копчетата за да мига само едното нищо не видях ина двете бели капачета има платки вътре нищо няма

att-582c640431b7b9452.JPG

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 15:49:56
smack_

Нов участник

отгоре големия сивия капак отворих го отдоло е нагревателя и там гледах нещо да няма нищо не видях да има проблемно

att-582c6442b8eb29451.JPG

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 15:50:58
smack_

Нов участник

ето е помпата откачих е цялата всички маркучи разглобих е пружини всичко наново е сглобих и както каза е пробвах да не е изгоряла колега маркуча след помпата го изкарах дето влиза в нагревателя и като пусна машината пръска за около 5 секунди вода и спира после тука незнам постоянно ли трябва да пръска или така както при мене....

att-582c64988b37d9450.JPG

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 15:52:24
smack_

Нов участник

ето тази бобина смених черната само черното смених (незнам металното дали се сменя магнет вентил ли се води какво аз само черното смених) старата е пазя беше надута и спукана пластмасата и в магазина ми каза че е изгоряла 22 лева е платих и няма ефект мислех че е от нея

att-582c64d19cc9a9449.JPG

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 15:53:21
smack_

Нов участник

тука всичко разглобих да видя нещо запушено да няма всичко няма нищо всичко си е ок

att-582c64f881d2e9448.JPG

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 15:54:00
smack_

Нов участник

тука пак гледах по същия начин

att-582c6527c05369447.JPG

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 15:54:47
smack_

Нов участник

и не остана нещо дето да не съм проверил първата работа беше бубината после свалих платката е носих на майстор да е провери да не е изгоряло нещо по нея каза че не е всичко си е ок вика погледни някой датчик някъде аз датчик не виждам никъде и това е днес цял ден помпа нагреватели маркучи копчета всичко абсолютно разглобих иникъде не виждам да е проблем вече незнам още малко ще се помъча и е махам...извинявайте колеги ако много неща съм писал и качил ако нещо съм збъркал правилата но просто скъп подарък ми е и искам някой по компетентен да ми сподели от какво може да е защото е хубава машина скъпичка и много хубаво работеше...отчаян съм какво ли е

ето едно видео как си работи машината и накрая като стопли млякото започва да мига само power а при мен от самото начало на пускане на машината мига само power а преди от началото на клипа си работеше така както е на клипа кво стана сега.....
https://www.youtube.com/watch?v=sQPNe_9DK64

att-582c65eca79dd9439.JPG

Всичко записи: 9 : Дата на рег-ция: Ноем. 2016 : Отправено: 16 Ноември, 2016 - 15:58:04

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Breville BES830XL [Страници (1)]