|
|
|
|
|
|
|
|
32aug
Нов участник От: София
|
|
|
|
Здравейте, имам следния проблем: Пералнята започна да вие доста и след изчитане на форума реших, че е по-добре да се ремонтира. Отворих пералнята, махнах ремъка и завъртях барабана. Шум нямаше. Завъртях ролката на двигателя и се разбра , че шума е от двигателя. Двигателя е MCA 52/64-148/IRN1 480W http://www.hood.de/img1/full/1676/16765793.jpg
Престъпих смело към разглобяване на двигателя и стигнах до етапа избиване на лагерите, но възникна следният проблем.Тахото е занитено и нямам идея как да го извадя за да избия лагера.Ако някои има идея или опит със смяната на лагерите на подобен двигател да даде някоя идея. Благодаря ви предварително. За по-голяма яснота относно проблема прилагам и някоя снимка. http://32aug.snimka.bg/details/vala.585240
|
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Септ. 2008 : Отправено: 14 Април, 2011 - 15:00:16 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Тахото не е занитено но даже и да го махнеш ще имаш проблем с предния лагер защото ремъчната шайба се избива с преса. Покажи снимка на двигателя от към тахото.
(Добавено) Това което ти прилича на нит , трябва да е болт. |
|
Всичко записи: 650 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 14 Април, 2011 - 15:14:50 |
|
|
|
|
|
32aug
|
|
|
|
Благодаря за инфото.А да знаеш къде може да ми избият ролката на ремъка, или как да я избия без преса? Мотора е абсолютно здрав и много запазен с изключение на лагерите и за това държа да го отремонтирам. ____________________________________________________________ не съм го махнал тахото.Чудя се как да развия въпросния болт. |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Септ. 2008 : Отправено: 14 Април, 2011 - 15:34:33 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
За Варна знам къде има много работилници но за София не знам. Би трябвало да може всеки автосервиз например да ти я свърши тази интервенция. Може да пробваш и със скоба за лагери но внимавай да не я нараниш че после ще ти къса или дъвче ремъка. ______________________________________________________________________ Внимавай само да не счупиш магнита. Даже и парченце от него да падне после може да ти лъже оборотите. Най-добре иди в близкия автосервиз до вас и там ще ти избият ролката и болта. После обаче трябва да имаш подходящ дорник за лагера и стабилна стойка за вала на ротора. Те сега автосервизите вече работят за малко пари- така че не си струва да си трошиш пръстите и нервите. А и една хубава скоба си струва бая пари.( ако нямаш де) |
|
Всичко записи: 650 : Дата на рег-ция: Март 2010 : Отправено: 14 Април, 2011 - 15:41:11 |
|
|
|
|
|
Georgi
Редовен участник От: Карлово
|
|
|
|
Не можеш да го развиеш защото е нит и е на шлици. Можеш да истъркаш главата на нита с ъглошлайф ,изваждаш магнита читав. После го залепям с канаконлит.Не смятам че е много правилно но съм го правил този фокус и става. Ако някой знае по добър начин да каже. |
|
Всичко записи: 118 : Дата на рег-ция: Юли 2006 : Отправено: 14 Април, 2011 - 19:43:27 |
|
|
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Zdravkicha нали може да не пишеш, само заради самото писане! Като не си сигурен, според мен, е по-правилно просто да не пишеш! Нали идеята е да си помагаме, а не да объркваме с "каквито и да е съвети" | Това което ти прилича на нит , трябва да е болт. | Нито е нит, нито е болт. Това е част от оста на ротора и е развалцована. Вариантите са два: - 1. отрязане с флекс на "главичката на нита", пробиване с 4,5 мм свредло и нарязване на резба М5(за последващо закрепване на магнита с болтче М5); - 2. Добър стругар сваля периферията на "главичката на нита" до 5 мм и след това се нарязва резба с плашка М5 за последващо закрепване на магнита с гайка М5. Избора е ваш! Аз лично предпочитам и ползвам втория вариант. За тези, които предпочитат първия пак им препоръчвам да ползват услугите на стругар. |
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 14 Април, 2011 - 19:59:08 |
|
|
|
|
|
32aug
|
|
|
|
Благодаря на Vialex за ценното инфо.Сега ще потърся стругар. Иначе както каза Zdravkicha отидох до автосервиз и с преса избиха лагера и ролката на ремъка.Проверих в магазин лагери има но ще видя какво ще направи стругаря и тогава ще копувам.А продават ли се нови тахометри за този модел двигатели, в смисъл ако стругаря нещо прецака работата и магнита стане на парчета |
|
Всичко записи: 5 : Дата на рег-ция: Септ. 2008 : Отправено: 14 Април, 2011 - 23:09:25 |
|
|
|
|
|