Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Климатик OSAKA KFR-25-JV - чек ­ вентил

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Каква е ролята на чек вентила??
Ivanym

Нов участник

Климатик ОСАКА KFR-25-JV (мисля че отговаря на 9-ка) вдига голямо налягане и си мисля че проблема е в чек вентила или капилярките.
Мисля да го махна,но не съм сигурен за резултата.
Може ли климатика да работи без чек вентил и въобще има ли нужда от него?

Климатика сега не топли,има нормално количество фреон,
на студено работи добре но на топло вдига 28-29 бара и не духа достатъчно топло.

Става вапрос за Check valve и за Capillary tube.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 11 Март, 2007 - 18:23:56
kolyo

Админ
От: Русе

Не знам, като гледам схемата излиза че той трябва да е затворен на отопление, така че и с него и без него - все тая.

att-45f43866a4ba54ek.gif

Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Март, 2007 - 19:07:36
Ivanym

Нов участник

Немога да разбера уж всичко е нормално а вдига голямо налягане.
Да го махна ли, или да сменя капилярките?

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 11 Март, 2007 - 19:25:33
Zunin

Нов участник
От: Стара Загора

Ако климатика работи добре на студено,то проблема може би е запушване на капилярката на чек вентила.
По тази капилярка преминава фреона само на режим "отопление".
Ако премахнеш чека климата ще работи само на "охлаждане".

Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 11 Март, 2007 - 22:01:40
miro

Редовен участник

Махнеш ли чека климатика няма да работи,
ролятя на чека е когата работи на топло да да удължи капилярката а на студено да я скъси или
на топло фреона минава през двете тръбички а на студено само през едната.
Вдига ли ампераж? Ако се съмняваш в него, най добре го смени заедно с капиляркте.
Ако пропуска клапана на чека също можеш да имаш проблем.

Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 12 Март, 2007 - 05:52:45
Ivanym

Нов участник

Не съм мерил ампеража, но ще го замеря.Проблема ми е че вдига голямо налягане
и след известно компресора прегрява.

Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 12 Март, 2007 - 21:37:00
petko

Редовен участник
От: София

Виж дали климатика не е презареден ..
Ако се окаже чека и искаш да минеш евтино, избери си един режим и сложи тръбичка ф10 на мястото на клапанчето за топло или го махни и запуши за студено .
Не можеш да смениш само чека, защото карантиите му са най-често пластмасови (или силиконови) и като го нагрееш с горелката ще му доразкажеш играта.
Затова ако сменяш, сменяй целия капилярен блок!

Всичко записи: 167 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 13 Март, 2007 - 08:14:27
lichkata

Редовен участник
От: Горна Оряховица
miro , фреона не минава на топло през двете тръби а само през капилярата на чека.
Ivanym , махни капилярите и ги продухай с азот и всичко ще се оправи

Всичко записи: 139 : Дата на рег-ция: Февр. 2006 : Отправено: 14 Март, 2007 - 20:09:20

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Климатик OSAKA KFR-25-JV - чек ­ вентил [Страници (1)]