|
Каква е ролята на чек вентила?? |
|
|
|
|
|
|
Климатик ОСАКА KFR-25-JV (мисля че отговаря на 9-ка) вдига голямо налягане и си мисля че проблема е в чек вентила или капилярките. Мисля да го махна,но не съм сигурен за резултата. Може ли климатика да работи без чек вентил и въобще има ли нужда от него?
Климатика сега не топли,има нормално количество фреон, на студено работи добре но на топло вдига 28-29 бара и не духа достатъчно топло.
Става вапрос за Check valve и за Capillary tube.
|
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 11 Март, 2007 - 18:23:56 |
|
|
|
|
|
|
Не знам, като гледам схемата излиза че той трябва да е затворен на отопление, така че и с него и без него - все тая.
|
|
Всичко записи: 12528 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 11 Март, 2007 - 19:07:36 |
|
|
|
|
|
|
Немога да разбера уж всичко е нормално а вдига голямо налягане. Да го махна ли, или да сменя капилярките? |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 11 Март, 2007 - 19:25:33 |
|
|
|
Zunin
Нов участник От: Стара Загора
|
|
|
|
Ако климатика работи добре на студено,то проблема може би е запушване на капилярката на чек вентила. По тази капилярка преминава фреона само на режим "отопление". Ако премахнеш чека климата ще работи само на "охлаждане". |
|
Всичко записи: 24 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 11 Март, 2007 - 22:01:40 |
|
|
|
miro
Редовен участник
|
|
|
|
Махнеш ли чека климатика няма да работи, ролятя на чека е когата работи на топло да да удължи капилярката а на студено да я скъси или на топло фреона минава през двете тръбички а на студено само през едната. Вдига ли ампераж? Ако се съмняваш в него, най добре го смени заедно с капиляркте. Ако пропуска клапана на чека също можеш да имаш проблем. |
|
Всичко записи: 239 : Дата на рег-ция: Юни 2006 : Отправено: 12 Март, 2007 - 05:52:45 |
|
|
|
|
|
|
Не съм мерил ампеража, но ще го замеря.Проблема ми е че вдига голямо налягане и след известно компресора прегрява. |
|
Всичко записи: 10 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 12 Март, 2007 - 21:37:00 |
|
|
|
petko
Редовен участник От: София
|
|
|
|
Виж дали климатика не е презареден .. Ако се окаже чека и искаш да минеш евтино, избери си един режим и сложи тръбичка ф10 на мястото на клапанчето за топло или го махни и запуши за студено . Не можеш да смениш само чека, защото карантиите му са най-често пластмасови (или силиконови) и като го нагрееш с горелката ще му доразкажеш играта. Затова ако сменяш, сменяй целия капилярен блок! |
|
Всичко записи: 167 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 13 Март, 2007 - 08:14:27 |
|
|
|
lichkata
Редовен участник От: Горна Оряховица
|
|
|
|
miro , фреона не минава на топло през двете тръби а само през капилярата на чека. Ivanym , махни капилярите и ги продухай с азот и всичко ще се оправи |
|
Всичко записи: 139 : Дата на рег-ция: Февр. 2006 : Отправено: 14 Март, 2007 - 20:09:20 |
|
|
|