|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Пробвах авт.и ръчен режим,рестарт но неще.Компресора се опитва(чува се бръмчене)за 3-4сек.и изключва.Бръмченето е също като все едно да пуснеш ел. двигател без кондензатор и явно някаква защита го изключва.Вентилаторите вътре и вън си въртят.Имам го от 7-8год. и не е работил много.Чувам във форума говорите за някакви грешки,но къде и как се гледат не ми е ясно.За фреон ли е някой датчик лие,платка не знам.Откакто го имам не му е правена профилактика,само филтри и 2-3 пъти съм мил вътрешния изпарител.Моля да ме насочите благодаря. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2013 : Отправено: 13 Август, 2013 - 19:42:24 |
|
|
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
Трябва да се смени кондензатора за компресора.Не го мъчи повече. |
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 13 Август, 2013 - 20:23:09 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мерси, ще пробвам с нов кондензатор пък дано да тръгне, само да не е блокирал нещо компресора. |
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Март 2013 : Отправено: 14 Август, 2013 - 14:36:36 |
|
|
|
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Януари, 2014 - 07:44:29 |
|
|
|
|
|
|
|
| |
|
Има вариант ако е с вътрешен кликсон да не запали. В случая пак така ще работи, както го описваш. Провери дали кондензатора работи. Някой да де го е пипал и да е завъртял наопаки. след това виж да ли ти идват на 3-те кабела на компресора ток. Ако имаш ток и е читав кондензатора - сменяй компресора. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Климатик OSAKA CH-09-JN забива по време на работа
Здравейте, Имам следния проблем със климатика: По време на работа (без значение дали е на отопление или на охлаждане) през произволни интервали забива т.е. престава да приема команди от дистанционното, не изключва компресора и вътрешния вентилатор, без значение че в стаята (при охлаждане) вече е достатъчно студено и на кръглия светлинен индикатор престават да му шарят цветните индикатори за скоростта на вентилатора. От този режим се излиза единствено чрез изключване от захранването. От скоро нацяло угасна светлинната индикация но климатика продължава да работи. Естествено продължава да си прави същите номера. Забелязох че ако скоростта на вентилатора не е на Auto или на максимална, тогава не забива. Моля помогнете със съвет? johnykab | Изми ли платката на дисплея със спирт ? |
|
Всичко записи: 12665 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Юли, 2014 - 13:27:49 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Благодаря за отговора. Честно казано изобщо не ми е хрумвало да мия платката със спирт. Възможно ли е тя да причинява всичките проблеми? Защо се налага да се мие? Ще пробвам да я измия и ще пиша какъв е резултата
|
|
Всичко записи: 3 : Дата на рег-ция: Май 2014 : Отправено: 25 Юли, 2014 - 14:51:49 |
|
|
|
|
|