|
|
|
|
|
|
|
Здравейте колеги,не съм много в час тия модерни компютри-хладилници та го закъсах с този НО-ФРОСТ. Проблема много прилилича на този на Ицо(гоце делчев) . Оплакванията бяха,че на дъното на фризера трупа лед(долните чекмеджета замръзват на място) и тече вода някъде отдолу-не знаят дали през вратата или изотзад.Същевременно в горното(плюсово) няма охлаждане. Разглобих въздуховода на гърба в фризерното отделение,вентилатора работи,клапата е отворена за нагоре.Като отворя вратата на плюсовото отделение клапа се затваря(май прави два оборота преди това).Дотук ми се струва нормално. Задавам примерно -17 гр.,дисплея мига докато ги достигне и след това свети постоянно,същевреммено горе духа студено(натискам с пръст бутона на лампата). И така докато спре да почива,после не тръгва.Рестартирам чрез POWER бутона и пак тръгва нормално.Та да попитам: 1.Ако е нагревател-как се замерва,как се сменя 2.Ако е сензор -как да го хвана кой е 3.Ако е друго нещо друго давайте идеи къде какво да пипам! Благодаря Ви преварително! ______________________________________________________________________ Да Ицо, най долните чекмеджета не можеха да се мръднат от лед. Да речеме,че продухам или с нещо друго прочистя добре дренажа с това ли ще реша целия проблем?- нещо много лесно ми се струва kolyo аз така и не ги видях тези нагреватели.Предполагам долу при изпарителя да ги разделя и да меря всеки(какво съпротивление трябва да има ? ). Предпазителя е преполагам горе на платката ?- че не съм го проверявал.
|
|
Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Юли 2007 : Отправено: 07 Октомври, 2007 - 14:19:23 |
|
|
|
|
|
|
Ако е нагревател-как се замерва | Разкачаш всеки от нагревателите и мериш съпротивлението Или подаваш 220 волта и мериш тока на всеки нагревател с амперклещи или проверяваш дали грее. Провери ли предпазителя ?
|
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 07 Октомври, 2007 - 17:38:40 |
|
|
|
ицо
Участник От: Гоце Делчев
|
|
|
|
Здрасти donkiko, наскоро имах 2 такива хладилници и се оказаче им замръзва дренажа. Разглобяваш го и с топла вода го отпушваш иначе трябва да чакаш доста време. Замразна ли ти най долното чекмедже? |
|
Всичко записи: 70 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 07 Октомври, 2007 - 19:55:11 |
|
|
|
|
|
|
Наистина им замръзва дренажа И аз срещнах няколко такива Проблемът е че всичко им е наред Мислех си да сложа един нагревател и в дренажа Дали ще помогне |
|
Всичко записи: 245 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 08 Октомври, 2007 - 18:00:45 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, при мен проблема е същия - лед във фризера, в хладилната част 15 градуса. Обадих се в сервиза, казаха : над компресора, легенче, над легенчето чучурче и някаква гума, режете гумата, размразявате за ден и половина, и всичко точно. Понеже това ми го казаха току-що, още не съм го направил. Дори не знам дали ще се справя, но ще видим. Гумата запушвала някаква клапа. Някой от вас правил ли е това? ______________________________________________________________________ Извърших процедурата с гумата-тя е кръгъл отвор и сплескан край, за да отвежда водата в легенчето, изрязах сплесканото, предполага се че така няма да има замръзване в дренажа, защото топлината от компресора ще изпарява водата. Прадполагам, че сплескания край пречи на топлината. Хладилника си заработи нормално, охлажда и замразява. Дали отнова ще прави лед във фризера под чекмеджетата - ще видим. Още е рано да се каже.
Добавено 03 Януари, 2008 Към днешна дата след описания ремонт по-горе, хладилника не прави лед във фризера |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 01 Ноември, 2007 - 09:32:33 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, от известно време моя хладилник започна по-често да влючва компресора и за по-дълго време. До сега беше включен само на режим "ЕКО" и почти не разбирах кога включва и кога изключва. Сега освен, че работи продължително време ( към 10мин. и нагоре) - предполагам че това не е нормално - но и шума от работата на компресора се промени - вече се чува когато работи. Опасявам се че поради честите токови удари накоито сме подложени са причината за тези аномалии според мен в работата на хладилника. Други видими промлеми не се забелязват. Незнам какво да предприема. Опасявам се че тази му почти постоянна работа освен че изразходва ток, може и да повреди компресора. А това неми допада като вариянт. Надявам се да ме посъветвате какво може да се направи. Благодаря предварително
Поне 10 мин. работи като се има предвид че фризера се отваря рядко. Или преди не съм го чувал когато работи и сега когато е по шумен ми прави впечетление. ______________________________________________________________________ Добре, ама това да работи непрекъснато не е ли ненормално !!!??? ______________________________________________________________________ Разбирам, че ако сложа голямо количество продукти да се замразяват ще го накарам да работи повече, но в случия при мен не такъв. Опасявам се да не би някой датчик да си е нарушил параметрите вследствие на честите спирания на тока. Имали тестове за проверка или ще трябва да викам техник на място да го преглежда. ___________________________________________________________________ Довечера сядам и засичам - колко време работи - колко пъти се включва на час. А имали въобще някъде указания или правила в какви режими е нормалната работа на този хладилник. Знам че разхода му е колкото една 100 ватова крушка, но ако работи 30-40 минути на час - това струва ми се не е нормално. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Яну. 2008 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 12:42:02 |
|
|
|
|
|
|
modiliani, ако компресора работи непрекъснато повече от 24 часа е хубаво хладилника да се изключва за 1 час а твоите 10 мин. са направо смешни
а за шума - удари един ритник на компресора _______________________________________________________________________ не е, ако си напъхал шопара всеки фризер си има капацитет - колко килограма може да охлади до зададената температура за 24 часа Обем на замразяване: _ кг./24 ч.
Между другото хладилника черпи толкова ток, колкото една крушка - стотина вата, така че няма да се охарчиш много _______________________________________________________________________ modiliani удари един шут на компресора или пък извикай майстор да го срита
а времето за работа на компресора е
|
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 03 Януари, 2008 - 14:15:04 |
|
|
|
|
|
|
JazzMaster как работи сега хладилника?Аз имам същият проблем със Samsung RL-39WBSM.Току що махнах сплесканата гума и нямам търпение да разбера дали ще се оправи. |
|
Всичко записи: 7 : Дата на рег-ция: Авг. 2007 : Отправено: 23 Май, 2008 - 00:12:48 |
|
|
|
|
|
|
Ще се оправи Има и още една подробност Да се направи нивелация със регулиращите крачета така че хладилника да е наклонен леко назад за по добро оттичане на водата
|
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Апр. 2006 : Отправено: 24 Май, 2008 - 03:16:03 |
|
|
|
rumen
Нов участник От: София
|
|
|
|
замръзват защото дренажа минава много близо до стената на фризера просто извади отводняването да не е в изолацията |
|
Всичко записи: 36 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 25 Май, 2008 - 11:02:13 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник SAMSUNG SR-L36NMBS zdravo as sam od makedonia ve mola pomozite imam hladilnik samsung sr-l36nmbs . i raboti normalno pa koga ke iskluci ne saka poftorno da vkluci koga ke go isklucam i vklucam pover toga pocva da raboti raboti nekoe vreme i pak isto anekoj pat ne vklucuva i so pover of/on mnogu vi blagodarja
Здраво аз съм от македония и ви моля да помогнете имам хладилник samsung sr-l36nmbs и работи нормално но когато се исключи не иска повторно да включи когато го исключа и включа от захранването тогава почва да работи работи некое време и пак исто а някой път не включва и от pover of/on много ви благодаря
|
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Авг. 2008 : Отправено: 13 Август, 2008 - 18:02:08 |
|
|
|
|
|
|
Samsung RL-39WBSM - Изтича вода от фризера Здравейте! От няколко месеца имам проблем с хладилник Samsung RL-39WBSM . На дъното на фризера почна да се образува локва лед и като се препълни дъното му (сигурно събира около половин литър) почва да тече навън. Веднъж го размразих но, не помогна. Просто около месец го нямаше проблема и сега пак почна - всеки ден бърша локви пред него.
____________________________________________________________________ Доколкото разбрах от прочетеното по-горе проблема може да се реши и с по-дълго изключване? Ако да колко време трябва да седи изключен?
Обадих се в сервиза, казаха : над компресора, легенче, над легенчето чучурче и някаква гума, режете гумата, размразявате за ден и половина, и всичко точно. | Днес направих операцията. Гумата директно падна цялата. Сега размразявам два дена и стискам палци. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 17 Август, 2009 - 10:46:18 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
имам проблем на почти идентичен модел хладилник, прави големи локви през ден. Има ли някакво по-леко решение като продухване на вентилационните отвори или да го нося на сервиз? ivo.s | Струва ми се че след толкова много оплаквания, решението е допълнителен нагревател. Пробвал съм да премахна гумичката, но като отвориш и затвориш хладилника през дренажния отвор се засмуква топъл въздул и се чува неприятен шум на това засмукване. Но пък това е по - лесният вариант. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 16 Октомври, 2009 - 18:00:05 |
|
|
|
|
|
|
гумичката се срязва най от доло защото краищата и залепват и не може да изтече конденза тя е направена като клапа като я натисне водата се отваря, но като залепне трабва механична намеса срязва се така че да няма равни повърхности които да залепнат. |
|
Всичко записи: 113 : Дата на рег-ция: Март 2009 : Отправено: 11 Октомври, 2010 - 10:43:57 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам проблем със същия Samsung, беше замразил явно клапата и не охлаждаше плюсувата част, размразих го и тръгна, но сега като меря температурата на 1 пада под нулата, по някое време изключва, но смятам, че че не е нормално. Ако може някой да ми даде съвет. Благодарности |
|
Всичко записи: 129 : Дата на рег-ция: Февр. 2011 : Отправено: 14 Септември, 2011 - 19:53:09 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, имам следния проблем с такъв хладилник, както си работи и почва да включва и да изключва фукцията SUPER . Може да я включи и след 2 секунди да я изключи и след две три минути пак но я изключва след 5 или повече минути . Кажете как мога да реша това ? Благодаря Ви предварително ! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Дек. 2012 : Отправено: 30 Декември, 2012 - 14:02:52 |
|
|
|
|
|
|
SAMSUNG S RL39 НЕ РАБОТИ + КАМЕРА
При многократно спиране на тока хладилника ни Самсунг / с дисплей/ перстана да охлажда в плюсовата камера.Температурата се вдигаше и в момента показва 27 градуса. Измерих платката и установих,че няма напрежение нито постоянно нито променливо на куплунга към мотора на клапата.Има ли смисъл да го разглобявам за да проверявам и други хеща ?. Дайте съвет спешно защото жената ще ме убие. Благодарен съм на всеки отзовал се .Гъошев.
Проверих платката на моя личен хладилник на които отказа да работи хладилната + камера и тя е окей.Моля да не светне някой как да стигна до карантията му без да го изпочупя.Не ми се иска да счупя някоя пластмаса или нещо друго.Дано чуете моя зов за помощ тъи като съм финансово затруднен и не мога да ползвам услугите на сервиз.БЛАГОДАРЯ . geoschev | Изключи го от щепсела за 2(ДВА) дни За да ти помогнем трябва да знаем пълния модел |
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 27 Февруари, 2013 - 20:36:53 |
|
|
|
|
|
|
SAMSUNG SR-L39WEB Здравейте , притежавам следния хладилник и изчетох тук коментарите , относно замръзването във фризера и "метода с гумената тръбичка" , който спомага за отстраняването При мен проблемът е следния : забелязах , че от изв време насам започна да духа мн студено в хладилната плюсова част (появи се скреж по някои продукти) и реших да почистя и изключа машината . Стоя изкл около 2 дни . При включването се наблюдава следното .За около 2 часа сваля температурата във фризерната минусова част до -17 , на ЕКО режим . Температурата в + част стои около + 12 градуса . Рзглобих системата - дефакто във фризерната част имаме алуминиево фолио , пред него е изпарителя , пред него засмукващ вентилатор - пред него е кората на фризера с въздуховодите . Има и един клапан , който пуска студ и към + част на хладиника при затворена врата , той се отваря . Тази система доколкото видях работи - нямам натрупване и обледеняване на изпарителя , клапана се отваря и затваря при отворена тръба
Какъв е според вас проблема - благодаря в аванс на отзовалите се не успях и да видя микро пропуск - откъдето да е избягал например част от фреон след 4,30 часа работа на мотора - изключи и термостата на хладилника - дали е добър този първоначален температурен интервал
Моторът на хладилника изключи : следните наблюдения * показател на фризерната част -17 градуса - не мига (достигнати) * показател на хладилната част +6 градуса - МИГА - (недостигнати) - реално измерени с термометър в хладилникът са +12 градуса
БИ ЛИ ТРЯБВАЛО ДА ИЗКЛЮЧВА МОТОРА - АКО НЕ СА ДОСТИГНАТИ ГРАДУСИТЕ И В ХЛАДИЛНАТА ЧАСТ - РЕАЛНО СПОРЕД МЕН ТЕРМОСТАТА НЕ Е РЕАГИРАЛ ОЩЕ , НО КОМПРЕСОРА НЕ РАБОТИ
А защо температурата в хладилника не пада - стои си все около + 12 градуса , в момента от 40 минути компресора работи - а температурата стои все такава .... уплътненията са добре и не влиза горещ въздух отвън Когато затворя прекъсвача на вратата - според мен духа много леко студен въздух - но не знам и каква трябва да е силата на струята |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Септ. 2013 : Отправено: 01 Септември, 2013 - 19:40:00 |
|
|
|
|
|
|
Компресора изключва когато е достигната температурата във фризера. |
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Септември, 2013 - 20:48:57 |
|
|
|
Pawel
Постоянен участник От: София
|
|
|
|
хладилник samsung SR-L39WEBS - нагревател
Здравейте.Въпросният хладилник работи нормално докато постигне темп. и изключи.След това тръгва сам но след известно време и плюсова темп. във фризера и хладилника.След това цикъла се повтаря.Бях на адреса -изпаритела е чист, клапата прави няколко оборота и остава отворена зависи от темп.(работи).не изписва грешки.Само забравих да измеря нагреватела и фуса(изходих от това че щом няма лед би трябвало да е здрав) Хладилника не беше изключван преди да отида. Благодаря. МЕТО | Няма лед по изпарителя, защото датчика във фризера докато не достигне определена положителна температура компресора няма да се включи. Така хладилника се размразява, но много бавно. Прегледай си пак веригата на нагревателя. |
|
Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 13 Юни, 2016 - 21:04:49 |
|
|
|
|
|
|
Хладилник SAMSUNG SR-L39WEB - грешка dS Пускам хладилника и мигновенно ми излиза грешка dS преди известнно време беше изгорял нагревателя смених го със силиконов 80 ватов но грешката не изчезва проверих термопредпазителя здрав е след това погледнах датчика за температура показва ми близо 5 килоома съпротивление , рид датчика 36 ома , малкия нагревател 800 ома и до тука свършват моите сили моля помагайте. _______________________________________________________________________ Kolyo знам го този комплект но идеята е че този хладилник ще го подаря на едно семейство което няма парички да си вземат каъвто и да е за това реших с по малка инвестиция да го направя и да им го дам а този изпарител ще струва сигурно колкото едно малко хладилниче? |
|
Всичко записи: 26 : Дата на рег-ция: Ноем. 2013 : Отправено: 06 Юли, 2016 - 20:23:42 |
|
|
|
|
|
|
грешка dS е тръбен датчик Най добре си поръчай оригинален нагревател от фирмен сервиз - идва комплект с датчиците и изпарителя _____________________________________________________________________ 130-140 лева |
|
Всичко записи: 12500 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Юли, 2016 - 21:40:21 |
|
|
|