Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Хладилник Ariston MTM1711F NO ­ FROST

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици [Страници (1)]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 Свързване на термостат
Pawel

Постоянен участник
От: София

Хладилника по принцип е с платка, но има нещо изгоряло в самата платка и електрончика който я прегледа е изкарал два извода за свързване на термостат към платката. Тези два извода ги е изкарал понеже не тръгва компресора и се опитвам да го подкарам с термостат. Иначе размразяването на хладилника си работи нормално.
Свързах един въздушен термостат F2000 mod. FTWO ( + 35гр. ... -35гр.), хладилника тръгва, но идва момент в които темературата в хладилника става много ниска и трябва да изключи термостата, но той не изклъчва. Осезателя сам го поставил в хладилното отделение, а самия термостат съм го извел извън хладилника. Ако някои има някаква идея защо не изключва тоя термостат нека пише.
Иначе като го въртя на ръка термостат си включва и изключва, но самостоятелно не ще да се изключи.

разликата като го включа и изключа на ръка е около 5 градуса.
Термостатът има три извода. P1, 1, 2. Аз съм го свързал на Р1 и 1.
Не знам за какво се ползва извод 2.

att-47570ec92e0baDIJI.JPG

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 05 Декември, 2007 - 19:34:32
kolyo

Админ
От: Русе

PRODIGY-тата имат голям хистерезис
На картинката го дават, че извод 1 е за нагревател, значи извод 2 трябва да е за компресор

att-475779bfe03b0IJI2.gif

Всичко записи: 12505 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 06:25:35
Pawel

Постоянен участник

Ами Kolyo днес ще го свържа както ми казваш фазата на Р1, и компресора на 2 и ще пиша довечера какъв ще е резултата.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 08:32:06
qsen

Участник
От: Варна

Тези термостати се свързват на P1 и 2 за компресор но прекъсваш само фазата.
Имаш зануляване на корпуса на термостата

Всичко записи: 86 : Дата на рег-ция: Яну. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 15:21:58
Pawel

Постоянен участник

Днес замерих напрежението между изводите от платката и мултицета ми показа 25V. Проверих изводите от платката с фазомера, но и през двата извода протичаше ток. Гледах и се пулех защо и през двата извода протича ток и си викам ше ги свържа щом тъй ми е казал ел.техника. Свързах единия извод на платката с Р1, а другия с извод 2 на термостата, както ми каза Кolyo. Хладилника заработи, термостатът почна да си включва и изключва, като нормален хладилник. Но ми се струва, че стана много лесно.
Колеги да очаквам ли отнякаде повреда или претоварване в нещо.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 18:42:35
joroklima

Постоянен участник

Колеги да очаквам ли отнякаде повреда или претоварване в нещо.
НЕ. Най - много да си дорегулираш температурата в хладилника , защото както kolyo
ти каза тези термостати са с голям хистерезис ( голяма почивка между включване и изключване ).

Всичко записи: 466 : Дата на рег-ция: Дек. 2006 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 18:49:57
Pawel

Постоянен участник

Точно така. Падна голямо настройване на термостата и все още май не съм улучил точното му положение.

Всичко записи: 488 : Дата на рег-ция: Ноем. 2007 : Отправено: 06 Декември, 2007 - 18:54:48

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на хладилници и климатици » Хладилник Ariston MTM1711F NO ­ FROST [Страници (1)]