|
|
|
|
|
|
|
Saeco in canto de lux, S class може ли ниакои да ми каже какво да правя като се показва знак "decalcify", и не тече кафе при натискане на бутона ? много благодаря |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 04 Юни, 2010 - 09:38:54 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Юни, 2010 - 10:05:48 |
|
|
|
|
|
|
Включи програмата эа промивка. |
|
Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 13 Юни, 2010 - 06:25:20 |
|
|
|
aik
Нов участник От: Хасково
|
|
|
|
вече е късно за декалциране трябва да се отвори боилера и да се изчисти на ръка
|
|
Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Март 2006 : Отправено: 13 Юни, 2010 - 13:30:43 |
|
|
|
|
|
|
Saeco Incanto De Luxe - зъбно колело Здравейте, имам проблем с моята кафемашина, изрониха се зъбците на зъбното колело на мелачката за кафе, и сега не мога да намеря от никъде. От пловдив едни момчета ми пратиха една ама беше с по големи зъбци и не стана. Дайте ми някакъв съвет какво да правя ? Благодаря предварително
мелачката е хоризонтална и е на 220V ако не се лъжа. Довечера като се прибера ще направя и снимки и ще ги постна. __________________________________________________________________ откъде да си купя мелачка и горе-долу колко пари е? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2012 : Отправено: 07 Май, 2012 - 17:22:53 |
|
|
|
|
|
|
щом е със ситните зъби няма да намериш никъде.Трябва да смениш цялата мелачка. ______________________________________________________________________ нова мелачка струва към 120лв. зъбчатката е с едрите зъби но тя става а за втора употреба питай във форума колегите.аз нямам. |
|
Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 07 Май, 2012 - 20:18:18 |
|
|
|
mitaka
Нов участник От: Валенсия
|
|
|
|
Тази машина постоянно ми изписва VENTILATE, Понякога изчезва и прави кафе но после пак се появява.
|
|
Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 04 Юни, 2012 - 02:17:30 |
|
|
|
|
|
|
почисти или смени водомера |
|
Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 04 Юни, 2012 - 17:19:08 |
|
|
|
|
|
|
Колеги някой може ли да ми прати зъбното колело със ситните зъби,дори и счупено защото имам излизане в чужбина да потърся такова. Благодаря предварително. _____________________________________________________________________ dr.Vaul , за колко пари ти пратиха колелцето с едри зъби! А на старо мелачката какви пари излиза. |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2012 : Отправено: 27 Юни, 2012 - 14:25:06 |
|
|
|
|
|
|
Saeco Incanto De Luxe - изписва Close door
Кафемашината изписва Грешка Close door при затворена врата и не работи. Какъв може да е проблема и колко би ми струвал ремонта. sami1975 | на вратата има един палец който натиска едно ключе. бръкни с една отверка или пинсета и го натисни |
|
Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 21 Април, 2013 - 17:08:08 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, по металните части на корпуса има отечка/удря ток/. Пробвах различни контакти-няма ефект. __________________________________________________________________ Проблемът е решен. Неправилно вързан захранващ кабел. Благодаря. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2013 : Отправено: 08 Август, 2013 - 22:42:08 |
|
|
|
|
|
|
Провери зануляването на машината. |
|
Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 11 Август, 2013 - 13:10:45 |
|
|
|
|
|
|
кафеавтомат saeco de luxe incanto s-class
късото кафе при мен е дълго,как може да се настрои, каква да бъде дължината на кафето
saeco incanto de lyxe дълго кафе вместо нормално проблем с дължината на кафето,как да регулирам водата която машината пуска ако някой може да помогне,благодаря предварително genopenev | натискаш и задържаш бутона за кафе докато потече в чашата.когато чашата се напълни колкото искаш пускаш бутона. следващото кафе ще е със същата дъжина. с другите бутони по същия начин |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 11 Август, 2014 - 13:06:01 |
|
|
|
|
|
|
На дисплея постоянно ми стои надпис "decalcify". Промивах, чистих бойлерчето на ръка и не става и не става. Може ли някой да ми каже какво да направя?
Не знам къде точно трябва да вляза! Извинявам се, но не мога да го намеря това ,,декалциране,, |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 22 Март, 2015 - 16:21:48 |
|
|
|
|
|
|
ще влезнеш в менюто и ще пуснеш програмата за декалциране
имаш бутон на панела трябва да е на долния ред вдясно. натискаш и задържаш и отваряш крана за топла вода. |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 22 Март, 2015 - 19:26:02 |
|
|
|
Vialex
Super Member От: Стара Загора
|
|
|
|
Saeco incanto de luxe е с дисплей и меню, от което трябва да се избере декалциниране...
1. Почистване на циркулацията на машината от утайки и наслагвания (следвайте илюстрациите) Внимание! Никога не използвайте оцет като препарат за почистване. Използвайте разпространените в търговската мрежа нетоксични и безопасни продукти за кафемашини. Тази процедура се налага на всеки 3-4 месеца, когато забележите слаба циркулация на водата. Машината трябва да бъде включена; тя автоматично контролира разпространението на препарата за почистване. - машината автоматично предупреждава, когато се налага почистване на циркулацията. На дисплея се появява съобщение “DECALCIFY / READY FOR USE”. - натиснете бутона 5 за 5 секунди, за да влезете в режима на тази функция - извадете водосъдържателя и отстранете филтъра за почистване на водата с приложения накрайник - напълнете водосъдържателя с разтвора на препарата за почистване - поставете голям съд под дюзата за пара и гореща вода - отворете бутона за пара и гореща вода; на дисплея се появява съобщение “MACHINE IS DESCALING” – това означава, че машината е започнала процес на самопочистване - след като на дисплея се появи съобщение “DESCALING FINISHED / CLOSE KNOB”, затворете бутона за пара и гореща вода - на дисплея се появява съобщение “RINSE MACHINE / FILL WATER TANK”; изплакнете водосъдържателя старателно и го напълнете с прясна питейна вода - на дисплея се появява съобщение “RINSE MACHINE / PRESS KEY”; натиснете бутона 5, за да потвърдите цикъла на изплакване на циркулацията - отворете бутона за пара и гореща вода; машината ще започне изплакване на циркулацията; на дисплея се появява съобщение “MACHINE IS RINSING” - след като цикълът на изплакване приключи, на дисплея ще се появи съобщение “RINSING FINISHED / CLOSE KNOB”; затворете бутона за пара и гореща вода и заредете системата наново с вода. - цикълът на декалциране може да бъде преждевременно прекъснат чрез затваряне на бутона; на дисплея се появява съобщение “MACHINE IS DESCALING / OPEN KNOB”, а след като затворите бутона – “DESCAL. INTERRUPTED / EMPTY WATER TANK”; натиснете бутона 5, за да потвърдите спирането на процеса - изплакнете добре водосъдържателя и го напълнете с прясна питейна вода - на дисплея се появява съобщение “RINSE MACHINE / PRESS KEY”; натиснете бутона в 5, за да потвърдите цикъла на изплакване на циркулацията Внимание! Ако цикълът по прочистване е прекъснат чрез спиране на захранването на машината, той ще продължи автоматично, след като отново я включите. След като прочистването приключи, поставете филтъра обратно на мястото
|
|
Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 22 Март, 2015 - 21:10:22 |
|
|
|
|
|
|
Същия е като във втория пост, страница 30
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Март, 2015 - 22:04:21 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco incanto DeLuxe - Бавно въртене на мотора за асансьора
При включване на захранването не преминава селф теста. Забелязано е бавното придвижване на асансьора в двете посоки,и грешка на дисплея за непреминат тест. Евентуално е крайния транзистор, но в момента машината не е при мен и не мога да го погледна. За всеки случай ако може някой да сподели за видът му и дали е този зад изправителния блок. http://www.service-ruse.eu/forum/uploads/att-4ee70b5180308anto.jpg Поздрави. mironski | TIP33C който е на радиатора |
|
Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 12 Август, 2015 - 19:27:24 |
|
|
|
|
|
|
Готово. Оригиналният е подменен с BD245C. Машината работи за сега. Благодаря и поздрави. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 13 Август, 2015 - 14:53:28 |
|
|
|
|
|
|
Кафемашина Saeco incanto de luxe - Грешка при стартиране SELFTEST
Здравейте ! Имам Кафемашина Saeco incanto de luxe s-class , която до скоро работеше идеално. Поради отсъствието ми ,за 15 дена беше изключена от електрическото захранване . Като се опитах да я включа ,показа мигащ надпис "SELFTEST" и не работи. Какво се прави при този проблем ? Има ли някъде ръководство за експлоатация за тази машина ? Благодаря предварително ! veselinov69 | Остави е включена за няколко минути и ще се оправи сама иначе ти е проблемен кондензатора на 470 мф. |
|
Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 19 Септември, 2015 - 10:43:07 |
|
|
|
|
|
|
Здравейте, Купих Saeco incanto de luxe втора ръка, като машинката си работеше безотказно. От известно време на дисплея на машината изписа "Decalcify", съответно аз реших да взема нещата в свои ръце, без да се допитам или прочета предварително. Закупих таблетки за почистване на кафемашини и съгласно указанията ги разтворих във водосъдържателя, НО вместо да спазя процедурата за "Descale", подробно описана от Вас по-горе аз просто пуснах "Rinsing Cycle". След като цикъла завърши машината започна да тече. Моля помогнете със съвет как да предотвратя този теч. Благодаря предварително! |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 09 Ноември, 2015 - 23:08:02 |
|
|
|
|
|
|
INCANTO DE LUX-S-CLASSE - Не декалцира Влиза в режим на декалциране както е по инструкция-но когато отваоря кранчето за топла вода,не продължава процеса. Декалцирах я с пускане на чая допълнително ръчно,но сега не мога да махна надписа декалциране от дисплея.
Остана в положение decalcify fill water tank-и не иска да излезе |
|
Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 08 Декември, 2015 - 16:48:10 |
|
|
|
|
|
|
Сагата с малко по-горе описания от мен транзистор продължава. След подмяната на оригиналния с BD245C машината поработи около месец и транзистора замина. За всеки случай бе подменен двигателя задвижващ групата на асансьора и съответно и самия транзистор, но греда. След направения селф тест от машината и установяването в режим на готовност при запуск за направа на кафе, асансьора стигна до половината и отново тръгна с бавно придвижване и съответно изпушване на транзистора. Асансьорната група е почистена и смазана. При ръчно задвижване не се усеща да има някъде затягане до двете крайни позиций. Евентуално се съмнявам да съм попаднал на "менте" транзистори. Ако някой разполага с нов или здрав оригинален - TIP33C, то моля да се свърже с мен на лични за договаряне на доставката. Или някаква друга идея?
|
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 18 Декември, 2015 - 20:49:54 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2015 - 22:06:55 |
|
|
|
|
|
|
Благодаря за отговора. Ама и аз съм си за .......! Точно от тях купувах BD-тата и дано тези излязат по-сполучливи. Че в Търново и Горна имаха само по един наличен. |
|
Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 18 Декември, 2015 - 23:01:08 |
|
|
|