Списък на форумите Форум
Ремонт на перални , съдомиални и сушилни машини , хладилници , климатици , микровълнови фурни и друга битова техника

Кафемашина Saeco incanto DeLuxe

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини [Страници (3): [1] 2 3 » ]

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |
 показва знак "decalcify"
danielavidev

Нов участник

Saeco in canto de lux, S class
може ли ниакои да ми каже какво да правя като се показва знак "decalcify", и не тече кафе при натискане на бутона ?
много благодаря

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2010 : Отправено: 04 Юни, 2010 - 09:38:54
kolyo

Админ
От: Русе

http://www.gtp.com.au/espressotemp/inewsfiles/saeco-Incanto%20S-Class%20De%20Luxe%20user%20manual%20english-watermarked.pdf

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Юни, 2010 - 10:05:48
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Включи програмата эа промивка.

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 13 Юни, 2010 - 06:25:20
aik

Нов участник
От: Хасково

вече е късно за декалциране
трябва да се отвори боилера и да се изчисти на ръка

Всичко записи: 48 : Дата на рег-ция: Март 2006 : Отправено: 13 Юни, 2010 - 13:30:43
dr.Vaul

Нов участник

Saeco Incanto De Luxe - зъбно колело
Здравейте, имам проблем с моята кафемашина, изрониха се зъбците на зъбното колело на мелачката за кафе, и сега не мога да намеря от никъде.
От пловдив едни момчета ми пратиха една ама беше с по големи зъбци и не стана. Дайте ми някакъв съвет какво да правя ?
Благодаря предварително

мелачката е хоризонтална и е на 220V ако не се лъжа. Довечера като се прибера ще направя и снимки и ще ги постна.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Май 2012 : Отправено: 07 Май, 2012 - 17:22:53
Lusi

Участник

щом е със ситните зъби няма да намериш никъде.Трябва да смениш цялата мелачка.

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 07 Май, 2012 - 20:18:18
mitaka

Нов участник
От: Валенсия

Тази машина постоянно ми изписва VENTILATE,
Понякога изчезва и прави кафе но после пак се появява.

Всичко записи: 37 : Дата на рег-ция: Окт. 2007 : Отправено: 04 Юни, 2012 - 02:17:30
Lusi

Участник

почисти или смени водомера

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 04 Юни, 2012 - 17:19:08
Vikingos

Нов участник

Колеги някой може ли да ми прати зъбното колело със ситните зъби,дори и счупено защото имам излизане в чужбина да потърся такова.
Благодаря предварително.

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Юни 2012 : Отправено: 27 Юни, 2012 - 14:25:06
Lusi

Участник

Saeco Incanto De Luxe - изписва Close door
Кафемашината изписва Грешка Close door при затворена врата и не работи.
Какъв може да е проблема и колко би ми струвал ремонта.
sami1975
на вратата има един палец който натиска едно ключе. бръкни с една отверка или пинсета и го натисни

Всичко записи: 96 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 21 Април, 2013 - 17:08:08
saeco de luxe

Нов участник

Здравейте, по металните части на корпуса има отечка/удря ток/. Пробвах различни контакти-няма ефект.

Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Авг. 2013 : Отправено: 08 Август, 2013 - 22:42:08
anons

Участник
От: Варна

Провери зануляването на машината.

Всичко записи: 73 : Дата на рег-ция: Апр. 2012 : Отправено: 11 Август, 2013 - 13:10:45
mishel6666

Редовен участник

кафеавтомат saeco de luxe ­ incanto s-class
късото кафе при мен е дълго,как може да се настрои, каква да бъде дължината на кафето

saeco incanto de lyxe дълго кафе ­ вместо нормално
проблем с дължината на кафето,как да регулирам водата която машината пуска
ако някой може да помогне,благодаря предварително
genopenev
натискаш и задържаш бутона за кафе докато потече в чашата.когато чашата се напълни колкото искаш пускаш бутона. следващото кафе ще е със същата дъжина. с другите бутони по същия начин

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 11 Август, 2014 - 13:06:01
Vasi

Нов участник

На дисплея постоянно ми стои надпис "decalcify". Промивах, чистих бойлерчето на ръка и не става и не става.
Може ли някой да ми каже какво да направя?

Не знам къде точно трябва да вляза! Извинявам се, но не мога да го намеря това ,,декалциране,,

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Март 2015 : Отправено: 22 Март, 2015 - 16:21:48
mishel6666

Редовен участник

ще влезнеш в менюто и ще пуснеш програмата за декалциране

имаш бутон на панела трябва да е на долния ред вдясно. натискаш и задържаш и отваряш крана за топла вода.

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 22 Март, 2015 - 19:26:02
Vialex

Super Member
От: Стара Загора

Saeco incanto de luxe е с дисплей и меню, от което трябва да се избере декалциниране...

1. Почистване на циркулацията на машината от утайки и наслагвания (следвайте илюстрациите)
Внимание! Никога не използвайте оцет като препарат за почистване.
Използвайте разпространените в търговската мрежа нетоксични и безопасни продукти за кафемашини.
Тази процедура се налага на всеки 3-4 месеца, когато забележите слаба циркулация на водата.
Машината трябва да бъде включена; тя автоматично контролира разпространението на препарата за почистване.
- машината автоматично предупреждава, когато се налага почистване на циркулацията. На дисплея се появява съобщение “DECALCIFY / READY FOR USE”.
- натиснете бутона 5 за 5 секунди, за да влезете в режима на тази функция
- извадете водосъдържателя и отстранете филтъра за почистване на водата с приложения накрайник
- напълнете водосъдържателя с разтвора на препарата за почистване
- поставете голям съд под дюзата за пара и гореща вода
- отворете бутона за пара и гореща вода; на дисплея се появява съобщение “MACHINE IS DESCALING” – това означава, че машината е започнала процес на самопочистване
- след като на дисплея се появи съобщение “DESCALING FINISHED / CLOSE KNOB”, затворете бутона за пара и гореща вода
- на дисплея се появява съобщение “RINSE MACHINE / FILL WATER TANK”; изплакнете водосъдържателя старателно и го напълнете с прясна питейна вода
- на дисплея се появява съобщение “RINSE MACHINE / PRESS KEY”; натиснете бутона 5, за да потвърдите цикъла на изплакване на циркулацията
- отворете бутона за пара и гореща вода; машината ще започне изплакване на циркулацията; на дисплея се появява съобщение “MACHINE IS RINSING”
- след като цикълът на изплакване приключи, на дисплея ще се появи съобщение “RINSING FINISHED / CLOSE KNOB”; затворете бутона за пара и гореща вода и заредете системата наново с вода.
- цикълът на декалциране може да бъде преждевременно прекъснат чрез затваряне на бутона; на дисплея се появява съобщение “MACHINE IS DESCALING / OPEN KNOB”, а след като затворите бутона – “DESCAL. INTERRUPTED / EMPTY WATER TANK”; натиснете бутона 5, за да потвърдите спирането на процеса
- изплакнете добре водосъдържателя и го напълнете с прясна питейна вода
- на дисплея се появява съобщение “RINSE MACHINE / PRESS KEY”; натиснете бутона в 5, за да потвърдите цикъла на изплакване на циркулацията
Внимание! Ако цикълът по прочистване е прекъснат чрез спиране на захранването на машината, той ще продължи автоматично, след като отново я включите.
След като прочистването приключи, поставете филтъра обратно на мястото
Изтегли файл: Binder3.pdf
Изтеглен пъти: 1470

Всичко записи: 1115 : Дата на рег-ция: Авг. 2006 : Отправено: 22 Март, 2015 - 21:10:22
kolyo

Админ

Същия е като във втория пост, страница 30

att-550f2147af633ling.JPG

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 22 Март, 2015 - 22:04:21
mishel6666

Редовен участник

Кафемашина Saeco incanto DeLuxe - Бавно въртене на мотора за асансьора
При включване на захранването не преминава селф теста.
Забелязано е бавното придвижване на асансьора в двете посоки,и грешка на дисплея за непреминат тест.
Евентуално е крайния транзистор, но в момента машината не е при мен и не мога да го погледна.
За всеки случай ако може някой да сподели за видът му и дали е този зад изправителния блок.
http://www.service-ruse.eu/forum/uploads/att-4ee70b5180308anto.jpg
Поздрави.
mironski
TIP33C който е на радиатора

Всичко записи: 100 : Дата на рег-ция: Окт. 2013 : Отправено: 12 Август, 2015 - 19:27:24
mironski

Нов участник

Готово. Оригиналният е подменен с BD245C.
Машината работи за сега. Благодаря и поздрави.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 13 Август, 2015 - 14:53:28
tsvetko tsvetanov

Редовен участник
От: Видин

Кафемашина Saeco incanto de luxe - Грешка при стартиране SELFTEST
Здравейте ! Имам Кафемашина Saeco incanto de luxe s-class , която до скоро работеше идеално. Поради отсъствието ми ,за 15 дена беше изключена от електрическото захранване . Като се опитах да я включа ,показа мигащ надпис "SELFTEST" и не работи.
Какво се прави при този проблем ?
Има ли някъде ръководство за експлоатация за тази машина ? Благодаря предварително !
veselinov69
Остави е включена за няколко минути и ще се оправи сама
иначе ти е проблемен кондензатора на 470 мф.

Всичко записи: 109 : Дата на рег-ция: Май 2007 : Отправено: 19 Септември, 2015 - 10:43:07
budala

Нов участник

Здравейте, Купих Saeco incanto de luxe втора ръка, като машинката си работеше безотказно. От известно време на дисплея на машината изписа "Decalcify", съответно аз реших да взема нещата в свои ръце, без да се допитам или прочета предварително.
Закупих таблетки за почистване на кафемашини и съгласно указанията ги разтворих във водосъдържателя, НО вместо да спазя процедурата за "Descale", подробно описана от Вас по-горе аз просто пуснах "Rinsing Cycle". След като цикъла завърши машината започна да тече.
Моля помогнете със съвет как да предотвратя този теч. Благодаря предварително!

Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Ноем. 2015 : Отправено: 09 Ноември, 2015 - 23:08:02
deko969

Участник

INCANTO DE LUX-S-CLASSE - Не декалцира
Влиза в режим на декалциране както е по инструкция-но когато отваоря кранчето за топла вода,не продължава процеса.
Декалцирах я с пускане на чая допълнително ръчно,но сега не мога да махна надписа декалциране от дисплея.

Остана в положение decalcify fill water tank-и не иска да излезе

Всичко записи: 98 : Дата на рег-ция: Март 2007 : Отправено: 08 Декември, 2015 - 16:48:10
mironski

Нов участник

Сагата с малко по-горе описания от мен транзистор продължава.
След подмяната на оригиналния с BD245C машината поработи около месец и транзистора замина.
За всеки случай бе подменен двигателя задвижващ групата на асансьора и съответно и самия транзистор, но греда.
След направения селф тест от машината и установяването в режим на готовност при запуск за направа на кафе, асансьора стигна до половината и отново тръгна с бавно придвижване и съответно изпушване на транзистора.
Асансьорната група е почистена и смазана. При ръчно задвижване не се усеща да има някъде затягане до двете крайни позиций.
Евентуално се съмнявам да съм попаднал на "менте" транзистори.
Ако някой разполага с нов или здрав оригинален - TIP33C, то моля да се свърже с мен на лични за договаряне на доставката.
Или някаква друга идея?

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 18 Декември, 2015 - 20:49:54
kolyo

Админ

http://elimex.bg/product/8848/tip33c.html

Всичко записи: 12512 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 18 Декември, 2015 - 22:06:55
mironski

Нов участник

Благодаря за отговора.
Ама и аз съм си за .......!
Точно от тях купувах BD-тата и дано тези излязат по-сполучливи.
Че в Търново и Горна имаха само по един наличен.

Всичко записи: 4 : Дата на рег-ция: Дек. 2010 : Отправено: 18 Декември, 2015 - 23:01:08

| Нова тема | Изпрати | | Версия за печат |

Форум » Ремонт » Ремонт на кафемашини » Кафемашина Saeco incanto DeLuxe [Страници (3): [1] 2 3 » ]