|
|
|
|
|
|
|
При включване на климатика светват POWER и OPERATE, а на външното тяло тръгва перката и компресора, след 10-тина секунди изгася OPERATE при което спира и компресора. След още 10-тина секунди пак се включват и така процеса се повтаря на 10-тина секунди захранващото напрежение e 226V !
Климатика вечерта си работеше нормално, а на сутринта като го пуснах започна да прави така. Перката на вътрешното тяло не се включва въобще, а и няма как да се включи, защото фреона не се е затоплил въобще. на всичките режими е така
на вентилация си работи вътрешната турбина, само в режимите когато трябва да се включи компресора той започва да се включва и изключва на 10-тина секунди _________________________________________________________________ червената (POWER) - свети постоянно оранжевата(TIMER) - не свети зелената (OPERATE) - светва и изгасва на 10 сек. |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2007 : Отправено: 06 Януари, 2009 - 10:22:01 |
|
|
|
|
|
|
Най вероятно е захранващия модул.Имал съм такъв проблем с този модел на Haier.
Не подлежи на ремонт,но все пак провери датчици,компресор,кондензатори дали са наред. |
|
Всичко записи: 17 : Дата на рег-ция: Ноем. 2008 : Отправено: 06 Януари, 2009 - 18:12:27 |
|
|
|
|
|
|
климатик Haier HSU-12HD03\R2(DB) - LED2(outdoor) мига 12 пъти Климатика не работи на топло, при включване LED1(indoor) светва и после започва да примигва неравномерно, LED2(outdoor) мига 12 пъти (за 10 и 13 знам ама за 12 нищо). На панела свети само POWER,не мига. _________________________________________________________________ примигването(като мъждукане) на LED1 свързано ли е с LED2 __________________________________________________________________ СТОЯН-е според долния файл миганията са други, но ще го проверя, знаеш ли стойности. LED2 мига само когато климатика е пуснат на топло , а LED1 постоянно. __________________________________________________________________ това мисля го имаше някаде по форума или се бъркам. http://ss7.dupnica.net/wp-content/uploads/2007/10/hfu-0912h03r2db.pdf
|
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 26 Февруари, 2009 - 16:39:56 |
|
|
|
СТОЯН
Постоянен участник От: Бургас
|
|
|
|
ако 10 пъти е дефрост датчик то 12 пъти е въздушния на външното.
Имам при мен една 18-ка за IPM .При изваден дефрост датчик мига 10 пъти като махна въздушния мига 12 пъти.Утре мога да ти дам стойностите. Този файл който го даваш не съм го виждал. ____________________________________________________________________ При 12 гр.-18 килоома въздушен-жълта букса и 18 килоома-дефрост-бяла букса двойка
|
|
Всичко записи: 255 : Дата на рег-ция: Апр. 2007 : Отправено: 27 Февруари, 2009 - 18:30:49 |
|
|
|
|
|
|
HSU-12HD03/R2 - не работи външното тяло
Свети power , а timer и run не светят . сменихме датчик тръбен , рестартирахме , няма ефект . мислим да сменим и другия датчик на вътрешното тяло . интересно е , че светодиода на външната платка / външно тяло свети 15 пъти / Това според таблицата с грешки показва рестартиране . Направихме - няма ефект. какво да предприемем? darge |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 12 Юни, 2009 - 02:25:56 |
|
|
|
|
|
|
Много мизерен хайер ще ме извинявате. както ми го казвате е SPDU модула замери си P-WUV N-WUV ако на някой от всичките изпищи е изгорял.
Ниските напрежения се изработват пак от спду то за съжаление има едно ICE2a156 Което гори при токови удари най често. Комуникацията много трудно да замине. ако е гръмнала ICE2a156 се заменя с ICE2a256 и се прави малка модификация на софт старт резисторите.
|
|
Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 27 Юни, 2009 - 23:21:19 |
|
|
|
|
|
|
Извинявам се ама май това са грешките за него поне това е което имам за външно
|
|
Всичко записи: 28 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 27 Юни, 2009 - 23:47:06 |
|
|
|
|
|
|
Климатик HAIER HSU-12HD03/R2(DB) - Не тръгва външното тяло Здравейте, колеги! Имам пороблем с този хайр когато се стартира климатика вътрешното тяло тръгва турбината, но на външното нейска да заработи нищо и на платката му мига червено диодче 4 пъти. На вътрешното тяло свети постояно само лампата Power. Не тръгва нито във режим отопление,нито охлаждане. Моля помагайте каква е тази грешка? Благодаря!
какво ще рече в превод това ? high compressor discharge temperature Някаква повреда в компресора или датчик ? |
|
Всичко записи: 2 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 01 Юли, 2009 - 21:56:51 |
|
|
|
|
|
|
Термистора на външната платка е дефектен. За HSU-22HD03 защита от високо налягане термистор на платкa външно тяло. |
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Дек. 2008 : Отправено: 09 Юли, 2009 - 22:27:11 |
|
|
|
|
|
|
haier е странна машина не искайте тя да ви покаже какво и има самодиагностиката и е на принцип счупено показвам го да ама не -много често лъже защото епрома и се бъгва и то много лошо просто го презапишете и машината си тръгва 5 климатика 5 такива грешки с единия се мотах 1 седмица какво ли не сменях и накрая пак това излезе не стартира външното тяло а вътре се мъче да духа -духа ама каквото си знае haier -климатик ли е
(Добавено) и точно това прави диодите си мигат и се мъчат да покажат някаква грешка да ама вече те нямат информация за грешката |
|
Всичко записи: 27 : Дата на рег-ция: Юли 2009 : Отправено: 15 Юли, 2009 - 10:07:33 |
|
|
|
|
|
|
Климатик HAIER HSU-12HD03/R2 - датчик за налягането
Става въпрос за външното тяляло. Каква трабва да е стойността на датчика за високото налягане- куплунг CN11 ? Като го меря при външна температура около 32 градуса ми дава 350 килома а другите два датчика дават по около 8 килома. Какъв е този датчик термо резистор или нещо друго? Според мен при захранване 5 волта на датчика малко са множко 350 килома! Означава ли това че си е променил стойнсотта? DEKO12345 | Това трябва да е датчика за прегряване на компресора - вчера мерих един , и той показваше толкова |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Юли, 2009 - 17:48:13 |
|
|
|
ivo1
Нов участник От: В. Търново
|
|
|
|
Климатик HAIER HSU-12HD03/R2(DB) Грешка Здравейте, колеги. Климатика при пускане на охлаждане, тръгва вентилатора на вътрешното тяло и след 3-4 секунди на платката на външното тяло започва да мига един светодиод, по определена последователност. Като при това външното тяло не тръгва. Нито компресора прави опит да тръгне нито вентилатора. Мерих датчиците - дават около 9,5килоома. Датчика на компресора при 25-27 градуса ми дава 500 килоома. На отопление прави същата работа, с тази разлика, че вентилатора на вътрешното тяло не върти. Ако някой знае каква е тази грешка, ще съм благодарен да сподели. Направил съм клипче с телефона, на което се вижда как мига светодиода. Ето клипчето: клипче
епрома и се бъгва и то много лошо , просто го презапишете и машината си тръгва 5 климатика 5 такива грешки с единия се мотах 1 седмица какво ли не сменях и накрая пак това излезе не стартира външното тяло | А някой има ли файлчето за паметта? Презаписването не е проблем.
|
|
Всичко записи: 20 : Дата на рег-ция: Март 2008 : Отправено: 08 Октомври, 2009 - 20:24:08 |
|
|
|
|
|
|
климатик HAIER HSU-12HD03/R2(DB) - не тръгва външното тяло нито на топло нито на студено. на ватрешното тяло свети само дефроса и никаква реакция. някои имали идея от какво е? мерси предварително |
|
Всичко записи: 1 : Дата на рег-ция: Окт. 2009 : Отправено: 18 Октомври, 2009 - 16:38:25 |
|
|
|
|
|
|
климатика е с дефектирала електроника на външното тяло |
|
Всичко записи: 455 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 19 Октомври, 2009 - 02:21:39 |
|
|
|
|
|
|
климатик HAIER HSU-09HD03/R2(DB) - не тръгва външното тяло Външното премигва 12пъти. Премерен компресор между 3 клеми по 2 ома.няма към корпус Датчици и двата по 13 ком при 18С Датчик прегрев 820 ком
Някои имал ли такъв проблем ? 12 IPDU abnormity: G-TR short circuit |
|
Всичко записи: 238 : Дата на рег-ция: Юли 2008 : Отправено: 22 Октомври, 2009 - 17:01:17 |
|
|
|
bynai
Нов участник От: Burgas
|
|
|
|
HAIER HSU-09HD03/R2(DB) памет външно тяло Здравейте, Имам проблем с този модел HAIER HSU-09HD03/R2(DB) - не тръгва външното тяло, датчиците са в норма съответно 10 , 23, 500 ком при около 25 гр Климатика не работи на топло, при включване LED1(indoor) светва и после започва да примигва неравномерно, LED2(outdoor) мига 12 пъти . на студено тръгва вътр вентилатор и светва по същият начин На панела свети само POWER,не мига. на букса CN10 1 и 4 на CPDU си дава около 13 волта Да не би да е нещо с паметта / 52F5/ и ако може да ми обясните какъв е пътя за въстановяване на паметта _______________________________________________________________________ Здравейте, питам за един найер HSU-12HD03/R2 DB силовата платка не подава напрежение на един от изходите на за компресора. Разглобихме го установихме че един от триаците на този извод е за смяна. Няма надписи Някой да знае какви стойности и надписите |
|
Всичко записи: 13 : Дата на рег-ция: Ноем. 2009 : Отправено: 08 Декември, 2009 - 06:43:44 |
|
|
|
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 08 Декември, 2009 - 07:33:16 |
|
|
|
|
|
|
Явно говори за изгорял полеви транзистор. За това ли става въпрос?
|
|
|
|
|
|
|
|
колеги здравеите и от мен днес се сблъсках със същия проблем но разликата е че LED 1 мига 18 пъти и какво може да е това БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО |
|
Всичко записи: 31 : Дата на рег-ция: Юни 2008 : Отправено: 17 Декември, 2009 - 20:27:35 |
|
|
|
|
|
|
климатик HAIER HSU-12HD03/R2(DB)
като го включиме тръгва и след извесно време спира вентилатора на външно тяло да се върти климатика е инвертор и е с фреон 410 на външната платка има един диод лед 2 мига 6 пъти а след тес със сервизния бутон свети постоянно повер а таймер мига постоянно. проверих всички платки но видимо им няма нищо замерих и датчиците в нормите са си въздушен 10ком. тръбен 23 и който е на компресора 500ком. вътрешните са си по 10 направи ми впечатление че при пускане понякога тръгва на студено при положение че е включен на топло. дали е възможно външната платка да е изгоряла. burgi | смени я и ще разбереш |
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 04 Януари, 2010 - 18:50:12 |
|
|
|
|
|
|
HAIER HSU-12HD03/R2(DB) - голям хистерезис при отопление
Климатикът е включен на отопление. Зададена температура - 19 градуса. работи нормално, но вдига до 22 гр. и тогава се изключва. (външна температура - около +10 гр.). Отново се включва едва при падане на вътртешната температура на 18 гр.
Мисля, че 4 градуса е голям хистерезис? Има ли начин за настройка? Tati_go | какъв хистерезис, нали е инвертор
климатик HAIER HSU-12HD03/R2(DB) - червения светодиод на платката мига 14 пъти
След включването минава повече от минута и климатикът заработва - върти външния вентилатор и компресора набира обороти. Вътрешното тяло се загрява постепенно и турбината на вътрешното тяло включва и духа топло, но оборотите и са минимални и не се регулират с дистанционното. След около минута външното твло спира да работи - на платката му мига 14 пъти червения светодиод. След известно време (повече от минута) процесът се повтаря. Няма лоши спойки или разхлабени контакти на кабелни обувки.
Само за сведение - при монтиране на платаката на външното тяло (управляващата), бях разменил двата проводника на захранващото напрежение (бял и чер). Тогава нищо не тръгваше. Светодиодът на външното тяло мигаше 5 пъти (нарушена обмяна на информация между двете тела), а на вътрешното тяло, след известно време) започваше да мига периодично по три пъти десния зелен светодиод (Operate). След размяна на проводниците се възстанови описаното по-горе. климатик HAIER HSU-12HD03/R2(DB) - червения светодиод на външната платката мига 14 пъти След включването минава повече от минута и климатикът заработва - върти външния вентилатор и компресора набира обороти. Вътрешното тяло се загрява постепенно, турбината на вътрешното тяло включва и духа топло, но оборотите и са минимални и не се регулират с дистанционното. След около минута външното тяло спира да работи - на платката му периодично мига 14 пъти червения светодиод. След известно време (повече от минута) процесът се повтаря и така без край. Няма лоши спойки или разхлабени контакти на кабелни обувки на платките на външното тяло. Съпротивлението на датчика на компресора (14 мигания - Current sensor abnormaly) при външна температура - 5 С и неработил компресор (студен) е мегаоми - от 20 нагоре (стрелката едвам помръдва). Няма нищо общо с 500 кОм. Има ли такива датчици? Как се сменя? Tati_go |
Най-вероятно става въпрос за дефектирал IPM , там е слабото място на модела. Монтирал съм доста от тях и почти всички "издумкаха" IPM-а. Диодчето на външното тяло мига , или 12 , или 14 пъти. Ако е гаранционен ОК , ако не платката струва 90 долара. Успех! krika |
Колегата krika е прав за IPM-ма,но Tati_go не ми повярва за тази диагноза.Не се ли смени с новия модел IPM проблеми ще има. lichkata |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 24 Януари, 2010 - 08:22:08 |
|
|
|
|
|
|
Haier HSU-12HD03R2(DB) - заскрежаване, ниска скорост на вентилатора на външно тяло
Здравеите проблема с този климатик е ниски обороти на въртене на перката (вентилатора)на външното тяло .Проверил съм всички датчици нямат отклонения по големи от 30%.системата е заредена по везна.При пускане на отопление започва нормално работа загрява вътрешното тяло до 48С и при оскрежаване на външния топлообменник температурата и налягането падат.Измерванията на вентилатора на външното тяло показват ,че същия е здрав . Съмнявам се за управлението на външно тяло как бих могъл да го проверя ivanov |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 01 Февруари, 2010 - 20:29:07 |
|
|
|
|
|
|
А в стаята колко градуса е и на колко е направено да подаржа температурата, защото ако си е направело градусите мощноста и налягането падат и перката сащо си намаля оборотите. Даи повече информация |
|
|
|
|
|
|
|
климатик Haier HSU 12HD03/R2(DB)
При старт на климаика на отопление светва и power i operate опитва се да развърти компресора започва да се тресе целия и след 5 sec и така до безкраи а грешка никакава?????? къде е проблема? ipm? _______________________________________________________________ На компресора замерих намотките освен да е заклинил но интересното е че, преди два дена собственика каза че е работил цял ден след това пак същото pgenov |
не е модула , на компресор отива работата weka |
|
|
Всичко записи: 12527 : Дата на рег-ция: Дек. 2005 : Отправено: 14 Февруари, 2010 - 18:15:00 |
|
|
|
|
|
|
а провери ли клемите на компресора би следвало след като си мерил намотките да си ги проверил? |
|
Всичко записи: 67 : Дата на рег-ция: Авг. 2009 : Отправено: 14 Февруари, 2010 - 21:06:21 |
|
|
|